Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, December 31, 2010

Berjalan-Jalan Bersama Bakal Pengantin Dan Ibunya ke Karnival Pengantin


entry untuk hujung-hujung tahun ni kena kasi gempak..malas ahh nak cerita pasal bola menang..hah!mula la ada yang nak mengutuk takda semangat patriotik tu kan!!jangan risau..saya hafal lagu negara dan rukun negara..cuma tak berapa nak hoh!bola menang???yeayyyy!!!jumaat cuti??yeayyyy!!saya takda rasa macam itu..sebab belum bekerjaya dan tak rasa nikmat dapat cuti tu..-_-'' jangan marah ye..kan dah ramai yang tulis..saya tak payah la kan..;) saya bukan makwe pemain red warriors punnnn...tak perlu..-_-''

jadi saya nak cerita benda yang lagi best-best..pasal kawin..hah!!yang ni saya rasa yeayyyy!!(sambil lompat-lompat macam kera..)

semalam kak dibah ajak ke karnival perkahwinan kat shah alam..check tentatif program untuk jumaat tengok-tengok free..(cheh!memang selalu je free pun..T_T)

jadi hari ni kami pun pergi laaa...wuuu...beshnye.....sampai sana jalan bertiga dengan kak diba dengan makcik sal..asal orang tanya siapa yang nak kawin sambil mata pandang saya..eh!!bukan..yang tu..sambil tunjuk kak dibah..-_-''

meh tengok sikit-sikit yang sempat snap..;)

hah!!tu lah muka bakal pengantin tuh!!!

0.O kenapa gambar katil dulu??? penting!ye..sangat penting untuk orang yang dah bernikah..^_^,

pilihan pankreas..cantik wohh pelamin sudut tepi ni..agak jimat ruang ye..untuk rumah-rumah teras 22 x 84 macam saya sesuai laa..-_-''

cantik jugak kan hitam putih..;)

hoh!yang ni buat kat taman layang-layang tuh boleh..dewan lagiii lah boleh..
tapi saya taknak..kesian owh nak naik atas tu jalan jauh..ustaz pesan berdosa menyusahkan orangggg...haaa..

eh!!tadi dah rotate dah!!!ehemm..ni takde kat karnival tu..ni singgah kat poh kong tesco extra tu..jalan-jalan cuci hati..-_-''

cantik tak kalau berada di atas jari tembamku??

hah!amekkk..ni pamphlet saya..bukan yang bakal pengantin punyaa...sila kemukakan pendapat anda..-_-''
eh!yang ni pon dah rotate..ape hal ntah blog ni arini..senget jee..ni beli kat xes kat tesco..beli guna duit makcik sal..makcik sal belanja..T_T terharu...mekaceh cik sal..

ape sengih-sengih??pening kepala??

owh..bakal pengantin kantoi sedang bergayut didahan telefon..-_-''


notakukukaki: sedang merancang percutian ke Langkawi..dah booked tadi kat karnival tu..tapi belum ada tarikh..nak bawa umi..pergi jalan-jalan dengan makcik sal dan keluarga..;) insyaAllah tak lama lagi..tunggu makcik sal balik bandung..-_-'' lelaki idaman..dah nikah bawak saya naik kapal star cruise tu ye..tak mahalll..haa..

selamat berakhir tahun 2010..semoga tahun hadapan membawa 1001 kebaikan buat semua.. thats all..thanks..;)

Thursday, December 30, 2010

Kisah Si Tuah



haa..hari ini kena cerita pasal tuah..sebab tuah parts of my family..ngehehheh..
tuah dilahirkan pada januari 2009..dah nak masuk 2 tahun..

seekor kucing yang sangat-sangat teramat manja, baik, kacak, dan tak perkasa..
harap je handsome..tapi tak reti berlawan..

konon-konon macam dia king arr untuk kucing-kucing dalam taman ni..tapi tak reti begaduh..selalu kucing-kucing lain datang rumah nak cari gaduh ngan tuah..sampai tercabut-cabut bulu tuah..terkencet-kencet kat depan tu..saya laa tukang cucinya...T_T

tuah menjadi kesayangan seluruh isi rumah ni..aina yang kecik tu pun sayang tuah..sebab buat la apa pun kat tuah..tuah tak cekau tak gigit nye...sebab tu aina suka tuah..dia boleh pukul-pukul..tarik ekor..tuah pasrah je..-_-''

hobi tuah ialah mandi dan tidur...rasanya dalam koleksi gambar-gambar tuah, banyaknya gambar tuah tidur je...

ini kerja budak-budak..letak tuah dalam buai..-_-''

ini tanpa paksaan..tidur dengan nyeyaknya..suka meleset rapat-rapat tepi orang...


handsome gila kan??? patut la kucing suka datang gaduh dengan tuah..T_T cian tuah..

thats All..thanks..;)

Boleh Harap


meh tengok muka boleh harap..ni gambar fresh lagi nih..


pagi ni umi nak buat nasi lemak..tiba-tiba budak-budak jadi rajin nak tolong tok umi ngan mama diorang (bukan saya) kat dapur...

sila jangan larang mereka..baik anak lelaki mahupun perempuan..jika tidak kamu yang akan menyesal suatu hari nanti..

sebenarnya seronok buat kerja ramai-ramai..tapi saya kurang dengan pengalaman itu..T_T
semoga akan dapat pengalaman tersebut tak lama lagi..;)

hari ini hari lahir ayah..selamat hari lahir ayah..semoga ayah panjang umur dan dalam rahmatNya..;) amin...

lots of love..your princess...

thats all..thanks..;)

Wednesday, December 29, 2010

Nikah Lagi



rasa nya ni kenduri terakhir dalam keluarga buat tahun 2010 ni.. ;)

kak long nurul, abang teh, dan last but not least kak timah..



gila gorgeous baju nih!!!T_T

syahdu kan??-_-''

kak timah student uia..husband dia pun..umur 23..dua-dua anak sulung..seronok..2,2 pihak excited.. first time nak dapat menantu kan..comey/ handsome plak..semoga mereka bahagia hingga anak cucu..;)

lelaki idaman...bila waktu kita ni..^_^,

New Look Final



ok tak?ok tak? rasanya ni lah wajah untuk belog saya buat beberapa seketika..harap lama lah..tak rajin nak tukar je..

ok kan..hadiah untuk belog kesayangan la kiranya...hadiah tahun baru..ngehehheh..

ok thats all..thanks..;)

New Look 2


which one??

New Look




minta kerja sama semua moh la kita bergotong royong memberi pendapat..kehkehkeh
nak cari yang simple..tapi terjumpa yang ini..

sila berterus terang ye..serabut tak??lambat tak loading?

masih dalam proses pengubahsuaian..ecehceh..mne nak cri yg simple??

thats all..thanks..;)

Sunday, December 26, 2010

Bacaan Wajib Buat Wanita: Sudahkah Anda Membuat Pemeriksaan Mammogram?



buat wanita-wanita berusia 40 tahun ke atas dan menetap di negeri Selangor. berita baik untuk anda semua! anak-anak sila sampaikan..

Kerajaan Selangor telah pun menjalankan kempen 1 Juta Wanita Selangor Sihat. apakah mammogram?

mammogram adalah pemeriksaan radioaktif bagi memeriksa atau mengesan kanser payudara. kan mencegah lebih baik dari mengubati.

jadi Y.b Puan Rodziah Ismail selaku pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal EhwalWanita Negeri Selangor telah melancarkan kempen ini. beberapa Klinik Swasta telah dijadi klinik panel Negeri Selangor bagi menjayakan kempen ini.

Kos pemeriksaan melibatkan RM200 seorang ditanggung penuh oleh Kerajaan Negeri Selangor..Umi saya dah pergi..mak/ibu/mommy/mama awak dah pergi?


boleh bawa nak cucu..;) makanan dan minuman disediakan..

tempat selamat untuk kanak-kanak..;)

model mencegah lebih baik dari mengubati..;)


jangan disia-siakan peluang yang ada..sila pergi ke pusat khidmat aduan komuniti anda untuk mendapatkan borang.

Ini antara program Kerajaan Negeri Selangor khas buat rakyat. Saya cuma rakyat yang ingin menyampaikan benda yang baik..;) tak dapat apa-apa manfaat lain dari mana-mana pihak..

sekian..thats All..thanks..;)

Friday, December 24, 2010

Macam Kura-Kura.Ke Macam Siput Khinzir?



hoh!punya la semangat gi daftar ngundi sejurus tiba hari ulang tahun kelahiran yang ke-21.
den tak gheti nak buek yang hat tekan tumbesaran pun berlaku..akan belajar coming soon..;) oyeahhh!!

haip!berbalik kepada print scan diatas..cek baru ja pi cek kat sini . dah daftar bulan 7.. la ni dah nak masuk 2011 dah ni..boleh depa habaq kat ceq rekod tak ditemui..hampetuihhhghfqrt betoi laa...

sabar je lah..

okeyh perasan tak??harini dah pandai nak buat link..padahal senang nak mammm...takde sapa aja pun..tiba-tiba ternampak..(baru ternampak setelah berbulan-bulan berblogging..-_-'')

okeyh tu ja..semoga cepat laa dipermudahkan segala urusan..

thats all..thanks..;)

Thursday, December 23, 2010

ENJIT -ENJIT SEMUT


Tadi main basikal dengan kecintaan..2 orang je..lagi sorang yang si kecik ikut mama abah dia..
pastu dah tak larat dah nyamuk gila mengamok kat lua tuh..abis dia gigit segenap tubuh..ceh ayat...
lepas tu cakap kat kecintaan-kecintaan..masuk rumah nak tak?cu cari lagu lagi kat internet..nak tak??baru la mereka mereka setuju nak masuk..
jom share nyanyi sama-sama..;)

Wednesday, December 22, 2010

Sayang Isteri Tinggal-tinggalkan.Sayang Anak Susah-susahkan


yang sayang isteri tinggal-tinggalkan tu bukan saya kata. tu orang-orang tua kata.. yang nak cerita disini pasal sayang anak susah-susahkan..

ini melalui pengalaman peribadi..ye..saya tak ada pengalaman sebagai ibu..tapi saya ada pengalaman sebagai anak..

saya dilahirkan dalam keluarga sederhana.betul-betul sederhana.InsyaAllah tak sampai tahap menyusahkan orang sampai nak meminta-minta. saya yakin ini sebab umi memang orang yang sangat jimat cermat.sangat!sangat!

jadi, disebabkan jimat cermat campur kemahiran yang ada, kami mampu hidup tak meminta-minta..okey saya sekarang naik motor je..tak ada kereta..pernah balik dari kolej hujan lebat dan saya kalau tak bawa laptop memang tak ahh nak berhenti bawah jambatan..memang redah je..alhamdulillah Allah juga kurniakan antibody yang kuat pada saya..

tak pernah lagi demam sebab hujan..memang demam setahun sekali pun susah alhamdulillah..pernah satu sem fully attendance ye..(membanggakan) satu sem je pon..-_-''

ok..berbalik pada cerita hujan tadi..saya memang selalu sangatttt ahh lenjun dek hujan..tapi umi masih boleh cakap.."tu lah adik, tak reti nak hidup susah" okeyh..selama ni saya ulang alik kepong-bangi naik motor tiap-tiap minggu tak cukup susah ye..see....T_T

itu anak dara tuh..memang saya tahu mak saya simpati dan mak mana la nak tengok anak bawa motor jauh-jauh.. anak dara lagi..comel pulak tuh..(okeyh perasan kejap)

haa..nak ceritanya kat sini..mak saya kalau boleh memang nak saya ni rasa hidup susah ye..tapi...ye ada tapi..mak saya dah ada perancangan lain untuk kehidupan saya di masa depan..

mak saya dah bagi saya sebijik rumah yang nilai hampir ... ribu..kira sekarang ni di usia 21 tahun, saya dah memiliki aset bernilai hampir ... ribu..mana umi saya yang hidup sederhana dapat aset ... ribu??hasil hidup sangat sederhana dan bersusah-susah..

tapi realiti sekarang..orang muda ramai bekejar-kejar nak beli kereta hebat-hebat..perodua tak nak..proton??lagi ahhh tak hingin..koman-koman pun nak pakai honda..toyota ke..

anak nak makan apa..bagi..kita dengar cakap anak..bukan anak dengar cakap kita..nak mainan KFC beli..pergi Mac'D beli lagi..padahal balik umah sepah-sepah je..sapu rumah tengok besepah-sepah sapu sekali je..itu semua duit!!

sedih sangat tengok..kenapa susah sangat nak berjimat?dah la gaji kecil..barang semakin mahal.. kerja susah sikit tak boleh..tak ada perancangan atau matlamat..kesian betul manusia ni..

sikit-sikit bagi alasan anak teringin..kesian kat anak..tak tahu ke..kalau pun kita sayang anak..kena sayang diri sendiri dulu..lepas tu baru boleh nak sayang anak..tak payah nak bagi alasan semua tu untuk anak..tak mati pun anak tu kalau tak dapat apa yang dia nak..

okeyh..cerita ni untuk mereka-mereka yang sederhana..kalau dah gaji puluh riban tu lantak hampaa laa..ni hat yang kerja gaji takat 2-4 riban tu..tak payah la nak berangan..kalau duk kat indon boleh..ini Malaysia okey..lagi-lagi kat Kuala berLumpur ni..hentikan laa..

umi mungkin idola (sesetengah keadaan) saya..dah pergi haji awal 30-an..ada dua bijik rumah hasil titik peluh masam sendiri..yang lagi setengah keadaan saya tak boleh nak jadikan idola..umi suka bagi pinjam duit tapi tak reti nak dapat kan balik..orang sesuka hati je pinjam tak reti nak pulang..-_-'' sangat pasrah..kalau kumpul-kumpul komfem boleh beli kereta sebijik!cash!(tak payah nak mintak no fon umi kita ye....) umi mampu dapat semua ni walau dengan gaji kecik je..

tu ja kot nak membebel..semoga saya sempat balas jasa umi..bagi umi rasa senang..Lelaki Idaman..Teman saya ye.. ;)

buat anak cucu, maaf kalau nanti ibu/nenek menyusahkan kalian..itu tandanya ibu/nenek sayang kalian..;) ngehehheh..

jangan pulak nanti anak datang tuntut rumah sorang sebijik bila dah masuk 20 tahun..mampuih den..-_-''

thats All..thanks..;)

Monday, December 20, 2010

Kenanganku Sebagai Blogger






again..join segmen encik ben sifuku..
diminta untuk buat entri besrdasarkan beberapa penetapan yang diberi..ecehh..

tarikh lahir blog ini menurut kata blog ini sendiri pada april 2010..tapi yang musykil nye..diri sendiri tak hingat dah pernah buat blog..mungkin kerana diri yang kekampungan ni..orang nak buat blog dia pun nak buat gak..pastu dah register tak tau nak buat apa tutup dulu..konon-konon nak cari mereka yang pakar-pakar untuk bertanya..

punca kelahiran blog ini pula adalah atas ransangan otak kanan menendang-nendang otak kiri..okeyh..tak lawak..kerana memang minat menulis bercakap bergossip dan lain-lain..yang utama..saya nak anak cucu saya kenal saya..tahu kehidupan saya..andai meninggal awal..semoga tak dilupakan..;) okeyh..setakat ni sehat walafiat okeyh..saja budget-budget cerita sedih..(dulu time sekolah suka tanya kawan, "weh, kalau aku mati ko sedih tak??" hahaahha)

orang pertama yang telah menjadi follower pastilah lelaki idaman saya Mohamad Naim..berbulan-bulan jugak ahh beliau jadi follower pertama dan satu-satunya follower saya..huaahahaa...;p

entri pertama sebagai blogger ialah "trying" iaitu pada 05/07/10

entry pertama yang dapat banyak komen/hits??jeng jeng jeng..meh tengok meh..


entri yang saya join segmen encik ben la..thanks ye..jasa anda tidak akan dilupakan..insyaAllah.. :,)


blogger pertama yang saya jumpa..tak berapa nak pasti..tapi antaranya Hanis Zalikha..sebab kawan promot dan bukak-bukak jatuh hati dengan dia..eh..eh..blog dia..

blog yang saya minat??sila rujuk side bar..mereka-mereka kegemaran saya..;)

kenangan manis..erm..sentiasa manis bila berhadapan dengan blog nih.. ;) tapi harap sangat dapat join kalau-kalau ada yang buat gathering blogger tuh..ada ke sudi jemput??-_-''

kenangan pahit??hmmm..haaaa..bila fokus depan laptop sebok berblog walking sampai terlupa/terlambat nak reply message lelaki idaman..T_T maafkan saya...

impian saya terhadap blog ini..semoga saya mendapat segala manfaat dari apa yang saya usahakan..semoga dapat ramai kenalan..semoga impian nak anak cucu baca blog ni tercapai..semoga dapat berkongsi segala yang berfaedah dan memberi manfaat..

thats all..thanks..;)



Hari Ini Dalam Sejarah



okeyh..apakah sejarahnya?meh tengok meh..



ngahahhah..apa yang sejarahnya??ok..idola saya dalam dunia blog taip nama saya..lihat la dunia...mana tak bangga..lagi popular dari Siti Nurhaliza ni...

hanis mungkin tak tahu..saya rabun orangnya..hehheh..tak de makna nya tajam mata..;p

semoga satu hari nanti beliau sudi datang kat blog nih..bukan sekarang lahh..tunggu laa blog ni dah lebih sempurna..

sebelum ni tak pernah buat entry sebut nama Hanis Zalikha..takut orang kata nak cari publisiti murahan..ikut nak wat title entry Hanis Zalikha Taip Nama Siti Nur Amirah..tapi malas ahhh..tak jadi..nanti orang ingat nak publisiti guna nama orang lain..tak perlu itu semua..

rasa macam, Ya Allah..hampir sempurna Hambamu seorang itu..pandai, cantik, baik hati, punya keluarga bahagia..nak apa lagi??

satu je yang memang jelas belum sempurna..tak yah sebut semua tahu kot..tapi saya yakin dia dah pasang niat nak berubah suaru hari nanti..saya yakin! semoga dia diberi kesempatan itu..lepas tu mungkin dia akan jadi lebih sempurna..

tak ada manusia sempurna kan..so, its ok Hanis..ramai yang sayang awak..

semoga diri ini dapat jadi yang sempurna buat Tuhan, keluarga, dan masyarakat..

thats all..thanks..;)



Sunday, December 19, 2010

Percubaan Pertama


semalam sabtu saya join segmen encik ben..
pagi tadi saya bangun bukak blog..ini hasilnya..

credit untuk Mohamad Naim sebab ajar print screen..huahahhaha..gila jahil diri ini..


ngehehhehh..mesti takde sapa heran langsung pun..tapi diri ini sangat takjub ye..skali lebih dari 5 comment..

selalu bukak satu..tak pun dua je..hahahha..
neway thanks encik ben..mmg membantu..;)

thats all thanks..

Saturday, December 18, 2010

AKU BUDAK BARU LAA



ehem..ehem ..بسم الله الرحمن الرحيم

cehhh..tiba-tiba jadi sopan santun tak hingat nih..sila jangan confuse ye..bukan penulis lain..masih penulis yang sama..^_^

pertama kali ni join segmen encik ben..(tak pernah join langsung pun sebenarnya..) disebabkan peraturan nya mudah, jadi boleh la join..kalau la suruh tag ke hape..haram tak tahu..(sila bersimpati..) okeyh, diminta untuk menceritakan tempat perlancongan yang menarik yang pernah saya pergi..

saya pilih Palembang Indonesia sebagai lokasi perlancongan yang menarik..sebab saya masih terbayang-bayang suasana nak pergi ke pulau disana macam nak pergi naik puncak cameron highland..malah jauh lebih mencabar..tak tipu.. kalau di Malaysia nak pergi laut sila guna highway PLUS dan dari Kuala Lumpur hanya mengambil masa satu jam lebih untuk sampai ke Port Dickson..

tapi di Palembang saya perlukan perjalanan yang super mencabar sekitar 4, 5 jam untuk sampai ke Pulau yang dah tak hingat namanya..-_-''

pergi ke Palembang juga sebenarnya adalah rombongan umi dan kawan-kawan untuk lihat pasentran/sekolah tahfiz yang ditubuhkan hasil kutipan jemaah di sini..jadi bila dah siap, ustaz Abu menjemput untuk pergi melihat sendiri sekolah yang dah terbina..memang pengalaman yang sangat manis..^_^



nampak tak kejelitaan air terjun tersebut?? memang rasa nak berendam dibawah nya..tapi apakan daya..-_-'' datang melancong..sila lihat..dan kalau nak, sila datang lagi untuk pengalaman itu..


hahh!!hambek kau!!ada bran?? ni sebenarnya kat pertengahan jalan..sila berfikir 2,3 kali sebelum nak datang lagi..warga emas sangat lah tidak digalakkan mencuba..

turun??no hal ahhh...
sumber inspirasi untuk datang kembali..;)


most of my holiday at Palembang was here..macam kat cameron highland..sejuk..bestt!!

keliling kebun teh..nice view..


dengan umi..;)



lupa nama jambatan ni..tapi ada sejarahnya..dolu-dolu kapal besar lalu bawah jambatan ni..bila kapal nak lalu, jambatan akan terangkat..tutup mata bayangkan cepat!! hebat kan..hebat kan..tapi sekarang tak dahhh..kapal besar tak lalu dah..yang lalu sampan-sampan je..-_-'' pelabuhan ni pernah jadi pelabuhan utama perdagangan dolu-dolu..memang tak hebat sejarah..tak hingat sungguh la hai....


pagoda???kena naik sampan nak sampai sini..;)

naik sampan..kat negara sendiri tak nak naik..gi naik feri..speed boat..sini baru merasa..
siap makan atas ni lagi..

hah!!ni la kat laut yang perjalanan nya sungguh menggairahkan tuh!!ada yang dalam gambar diatas first time sampai laut..0.O (selain saya) tak tipuuu...nak cerita bukan senang-senang nak gi mandi laut buat mereka..pelik??tapi benar...ini kerana faktor yang diceritakan diatas tadi..perjalanan nya..pergh..siap salah satu jeep yang follow rombongan ni terbalik tengah jalan..o.O
dapat bayangkan tak segala rintangan yang di lalui nak sampai sini???

atas faktor-faktor diatas..saya membuat keputusan bahawa pelancongan ke Palembang adalah yang terhebat/menarik buat diri saya..(saya suka kan survival)

thats All..thanks.. ;)

Friday, December 17, 2010

Impian Tercapai


okeyh..ni tak termasuk dalam list Impianku time kat PLKN..yang ini impian baru..sejak-sejak membesar menjadi wanita nih..apakah???

ya!impian untuk memakai cincin emas..bukan la mengada-ngada sangat..tak boleh ke ko pakai je cincin silver tuh??3,4 ringgit pon dapat..jawapan nya: tak boleh!

okeyh..penah la pakai..tipu ahh tak penah pakai..bukan anak orang kaya yang lahir-lahir disalut emas permata..ecehhh..

tapi kulit ini sangat sensatif..dan memerlukan emas tulen ye..kalau tak dia (kulit) akan melecet merah-merah dan sebagainya..

okeyh..dah cerita sampai kulit..jadi, lepas ini kalau ada rasa-rasa nak bagi hadiah, sila lah belikan emas tulen ye..;)

dulu kecik-kecik umi bagi pakai barang kemas..lepas tuh dapat anak yang cerdik pandai..dapat duit raya pergi jaya jusco dengan kaum kerabat sanak saudara..pergi la beli yang anting-anting plastik tuh! lepas tu tak dan-dan nak tunggu sampai rumah, pakai siap kat situ jugak..pergi bukak anting-anting emas then pakai la yang plastik tuh..

sampai-sampai rumah umi tanya mana anting-anting emas tu???cuba teka apa jawapan saya??teka cepat..saya bagi masa.......
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

sudah??jawapannya..tak tahu..agaknya dah terbuang..mungkin dalam plastik yang saya beli anting-anting plastik tuh..-_-''

yaAllah, jangan lah suatu hari anak saya buat macam tu kat saya..gugur jantung den ni hah..nasib baik la umi seorang yang sangat redha dan tawakkal..ye..sangat tabah!!(muka serious)

jadi semenjak itu rasanya saya dah tak berani nak pakai emas..sampai lah dah nak abis sekolah tu..baru mula berminat balik..(membesar menjadi wanita) ngahahah..

tragis dan menyayat hati kan cerita tersebut..-_-''

okeyh..cerita tersebut sudah berlalu lebih dari 10 tahun..sekarang nak cerita perkara yang membahagiakan pula..sila senyum..^__^

baru-baru ini, saya dan lelaki idaman saya Mohamad Naim, telah mengunjungi sebuah kedai emas yang diberi nama Poh Kong.. okeyh ayat boleh belah ye..macam karangan UPSR je..tahulah dulu dapat A..okeyh..tak riak..;p

sambung cerita tadi, kami pun duduk bersantai di kedai emas tersebut..okeyh..


o.O
takkan kot..ribu riban tuh...mustahil...mustahil buat masa sekarang sebab belum bekerjaya ye..

lagi tak lahh..mungkin selepas duit banyak terlebih..lepas anak-anak dah beli buku baju kasut sekolah..ada lebih banyak boleh beli yang ini.. =,)


datang nak cari cincin belah rotan yang di idam-idamkan je pon..tak lah high test sangat kan..belah rotan je Mohamad Naim..apa lah sangat..;p

selalu sebut kat Mohamad Naim..takpe lah..nanti dah dapat gaji sendiri saya beli..tetapi lelaki idaman saya baik sangat..^_^ faham tak situasi dia sekarang??

menguji tahap kemahiran Mohamad Naim mengambil gambar..okeyh..excellent..;) nampak habis segala jerawat..fokus cincin laa..cincin!!

menguji kebolehan diri sendiri...see..siap bling-bling lagi emas kat jari tembam tuh!!

okeyh..kiss and hugs for my dream guy..apakah???

terima kasih ya Mohamad Naim..kerana hadir dan membahagiakan saya..taip ni pon menitik-nitik air mata..percaya tak??percaya laa.... T_T

doakan saya dapat jadi hamba yang solehah,isteri yang solehah buat awak, ibu yang solehah buat anak-anak kita, anak yang solehah buat umi ayah mak dan abah..adik yang solehah pada akak-akak kita dan abang-abang awak,akak yang solehah buat adik awak..jiran yang solehah buat jiran-jiran kita..semoga Allah permudahkan segala urusan kita..

nanti dah tak payah bagi cincin merisik ye..bagi cincin tunang dengan nikah je..hahahahh..nak jugak....;p takpe..tak payah yang mahal-mahal pun takpe..kalau nak yang mahal nanti saya tambah duit sendiri eh..;p

eh, message lelaki idaman dah sampai..okeyh..takat ni je lah..dah panjang berjela pun..ngehhehhehh..

thats all..thanks.. ;)

thank you Allah..u closed one window..
but u gave me a door.. ;)

Monday, December 13, 2010

Guru Yang Cemerlang


hari ini..petang tadi..saya dah selamat ajar anak saudara tunggang basikal..ye!tunggang basikal..bukan tolak basikal seperti yang dia buat sebelum-sebelum ni..;)

adat nak mengajar..pasti lah kena pukul (bahasa manja babab-babab) sikit...sikit je ye..tak payah la susah-susah nak pergi report kat jabatan kebajikan masyarakat ke keselamatan dalam negeri ke..itu semua tak perlu ye..-_-''

sekejap je saya ajar.."ea!!pegang handle tu betul-betul!jangan goyang-goyang kiri kanan..strait je.."baca dengan nada garang ye..

setelah itu pegang je pinggul basikal tu..pegang je mana yang boleh capai..agak-agak dia dah bawa stabil tu lepas kan pegangan..yewyyywww!!!mizi dah pandai bawa basikal!!

cemerlang tak??cemerlang tak??haahaha..gelak dengan nada kejam..

(sebenarnya mizi boleh bawak basikal yang lebih kecil dari basikal yang dia bawa tadi..basikal ni lebih berat dari yang dia selalu bawa..lagi satu basikal ni lagi besar..jadi dia sampai tak sampai je kaki..itu adalah antara faktor sekejap je saya boleh jadi cikgu yang cemerlang..sebab beliau dah ada pengalaman ye..jadi tak susah dah nak ajar...)

okeyh..lepas bagitahu rahsia tersebut, rasa-rasa nya bukan guru je yang cemerlang..tapi anak murid (mizi) sebenarnya yang cemerlang..hehhehhehe..;p

meh tengok muka orang-orang cemerlang meh..



kembang kempis hidung ya setelah berjaya mendidik anak saudara menunggang basikal dan kembang kempis juga kerana semput mengejar budak yang dah terror bawa basikal..-_-!
harap boleh kurus..ngahahahh;p



ok, ain kata dia menyampah nak tengok gambar-gambar ni..sebab dia cemburu ye gambar dia takda dalam ni..hehehehh..sapa suh masuk rumah awal sangat..mentang-mentang tadi dia bolot main sorang..(sebelum mizi reti menunggang basikal) habis lah esok pasti berebut nak tunggang basikal..-_-!

thats all..thanks.. ;)