Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, July 5, 2010

in memory...


my neighbor Mr. Peter just died last Saturday on 3rd july 2010..
i went to his house last night..
for the first time in my life i saw that ceremony..
kalau orang islam just like baca yassin untuk arwah..
tapi mereka baca dalam keadaan berdiri..
bisik kat telinga umi, umi..kita tak letih kan..
sambil baca yassin boleh duduk..hehe
other than that, baru tahu orang christian akan simpan mayat dalam keranda selama shari dua..
bertujuan semoga mayat akan merasa tinngal di rumah buat kali terakhir..
untie mala yang bagi tahu...thanks to her..
untuk orang islam afdhal di cepatkan urusan pengkebumian kan..
oh lupa nak cerita..
sebelum Mr. Peter meninggal, tengahari pada hari kematian,
me, umi, untie mala and veno sempat ziarah mr peter di hospital Selayang..
sad to say..tiada siapa di sebelah beliau..
menunggu saat-saat diambang maut..
untie mala juga beritahu time mr peter meninggal..
just his nephew ada di sebelah..
kemana anak-anak beliau..
yaAllah..jadikan lah aku anak yang solehah..semoga aku tak menyesal suatu hari nanti..
semoga aku juga dikurniakan zuriat yang soleh solehah..




thats all..thanks..=)

3 comments:

  1. Sdeh teramat mnyedihkan..disaat roh dicabut,anak2 tiada disisi..mungkinkah itu adalah petanda bahawa qiyamat bkl tiba tidak lme lg???WallahuA'lam...doakanlah supye anak2 kte tidak tergolong dalam golongan orang yg tidak menyayangi,mengasihi ibu bapa mereka..AMEEN..YA ALLAH..kurniakanlah kami zuriat yg soleh lagi solehah yg mnjadi penyejuk hati2 kami dan jadikanlah kami orang2 yg bertaqwa..AMEEEEN..=)

    ReplyDelete
  2. anak-anak kita eh..aminnn..hehe..
    gatal tau bb..

    ReplyDelete
  3. aik,2 pn gatal jgak ke???=D..gram tw..asik bb je yg gatai,cici laaaagi gatai..haaaaaaaaaa=Pwekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete