Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 13, 2010

tunai janji

ok..seperti yang dijanjikan pada entry yang lepas..saya nak cerita pasal what happen in plkn..huhu
ok..just nak share perkara yang agak memalukan..(sangat memalukan sebenarnya)
bermulalah al kisah..seorang gadis sunti yang menghadirkan diri di plkn kerana tergolong dalam golongan orang-orang yang terpilih..T.T ok..kisah ini berlaku pada hari tak ingat dan tarikh tak ingat..yang pasti pada tahun 2007, bertempat di kem sentosa chenderiang tapah perak..time tu kem mengadakan hari keluarga..
saya mewakili kompeni saya yang sangat cemerlang dan gemilang iaitu kompeni charlie, menyertai bahagian flying fox bawak bendera..sangat berbangga kerana terpilih..
ok..disebabkan itu, diri ini perlu lah berpakaian celoreng lengkap..smart..
dan pada hari yang sama, kompeni charlie perlu berkawal untuk sesi yang terakhir..(alaa..macam kalau mak-mak datang tu wat announce la.."perhatian kepada polan bin polan..sila hadir ke pondok jaga kerana ibu anda ingin berjumpa..haa..lebih kurang macam tu ye..)
so, yang dah tamat untuk bahagian dia dah boleh balik dorm la..sebagai orang yang bertanggungjawab menjaga keselamatan kem..chewah..saya pun tak balik ke dorm demi memenuhi tanggungjawab yang diberikan..(menyampahnya aku..haha)tak lama selepas itu, datang ketua jurulatih(ya ampun..tak ingat gila nama apa..) pesan suruh buat announce semua pelatih dikehendaki berkumpul di padang kawad pada pukul 6petang..(betul ke pukul6??sumpah tak ingat!!)then bermulalah sesi soal jawab seperti dibawah..
Mira: kj, kena pakai baju apa?
KJ: pakai apa pun..janji pakai baju..
Mira: ok..terima kasih kj..
kj hensem betul la..(rekaan semata-mata)
lebih kurang macam tu la dailognya..
lepas dah tamat waktu melawat, saya pun memutuskan untuk solat asar di surau..lepas solat asar, tertidur dek keletihan..tiba-tiba..(jeng..jeng..jeng..)telifon ku berbunyi..(tak ingat dah pasang ringtone apa waktu tu)
siapa ntah telifon..tanya aku kat mana..suruh pergi padang kawad..aku dan beberapa lagi kawanku bergegas sambil berlari-lari ke padang kawad..(serius gelabah gila..ko pergi plkn ko tau la)dengan nak pakai boot nye!!(aku paling menyampah pakai "kasut" jenis ni!!)tak sempat la nk ikat-ikat tali..sarung je..bila dah sampai-sampai padang kawad tu!!mak ai...diri ku sorang je yang pakai celoreng dalam lebih kurang 500 makhluk kat situ..dah la lambat!!memamg memalukan..balik-balik tu terus daku cabut balik bilik..pergi makan pun tak lalu..
mungkin ada yang baca ni kata tak de la apa sangat pun..tapi bagi daku memanglah sangat-sangat tebal muka..satu lagi kesilapan dilakukan, patutnya siapa lambat kena buat pusingan..denda la tu..tapi sebab daku lari..daku percaya ada yang marah tak puas hati..maaf sangat-sangat..itu antara kesilapan yang dilakukan..patutnya terima denda..tapi time tu tak dapat nak fikir dengan rasional..
itu je yang nak kongsi pun..
moral of story..
semoga kisah ini memberi pengajaran ye,,
1)jangan tidur lepas asar..kahkahkah(betul la!!nanti gila wo..)
2) plkn perlu hapuskan kasut boot..(ustaz asta kata dose nyusahkan orang tahu!!)
3)terima denda atas kesilapan..malu sekejap je..

ok..thats all..thanks..=)

p/s: selain tak suka kasut boot, daku benci kawad!!

4 comments:

  1. oOooooOOOOoo....nakal ea dy..ptotla cmel je..(haisssssh,ap yg bb mrapu ni???)..hehe..=D..pngalaman yg pling brharge kn..msti bes dok kt plkn 2..snang nk kurus..oppssss..terlebih sudah..hihi..=P..cici bnci kawad ke??dulu bb ketua kontinjen tw..haaa..conduct budak2 kawad lg..=D..jgn marah..hehehehe

    ReplyDelete
  2. spe kte..kt sne byk mkn taw..cici blk skilo pon tak turun..aip..cici kt sne pnolong kompeni kot..kdg2 kne conduct jugak..hehe..men2 la..festime kawad kat plkn..hehe

    ReplyDelete
  3. byk mkn ea???ishh besnye..cici dok jela sne..kn bes bnyk mkn..hihi..aik,1st time kawad??mse skola xde kawad ke??meh bb aja meh...DARI KIRI,MASUK TANDAS..=P..hehe

    ReplyDelete
  4. skolah cici de tak pkse..spe nk kawad,kawad laa..
    lg2 time jd senior..kami bancuh air tuk org kawad je..haa..bb ni..tandas sesje...

    ReplyDelete