Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, October 31, 2010

Antara Perkara Yang Sudah Dilupakan


cuba teka..cuba teka..okeh..ni tiba-tiba teringat sebab tadi duk mengemas bilik(anak dara kan..)dan terjumpa segala khazanah lama..gila rindu zaman itu!!zaman dimana sangat lah bersuka ria..weh!!asal ayat dah jadi macam ayat zaman purba??ok..straight to the point..
perkara itu ialah
public phone dan duit syiling!!!
macam takde kena mengena ngan pembukaan entry je..lantaklah..
tapi terkenang zaman sekolah di asrama dulu..
selalunya akan kumpul duit syiling sampai beg nak terkoyak..(selalunya guna beg kain lobang-lobang yang orang letak telur atau gula-gula time kenduri tu...)gila panjang explain..hope faham la ye..haa..kadang-kadang siap boleh jadi money changer lagi..siapa nak tuka duit syiling???komfem ramai yang berebut-rebut nak..ok..apa orang nak buat dengan duit syiling ni??yang pastinya untuk telifon di public phone..terutama saya yang duk jauh nih!!kuala kangsar-kuala lumpur..gila laju public phone tu telan duit!!!huh!!
tapi takpe..demi membuktikan kasih sayang kan..so takde la apa sangat takat tiga empat ringgit seminggu tuk tepon rumah..maaf la nak bagi orang duit syiling tu...pastu pulak demi public phone, sanggup berlari-lari cheetah untuk berebut turn public phone lepas balik sekolah..tak makan dulu pun tak mengapa..


tapi sekarang..zaman dah berubah...saya sendiri pon tak ingat bila kali terakhir saya pegang ganggang public phone..sumpah tak ingat!!public ada kat mana pun tak perasan..sebab zaman dah terlalu canggih..telefon ada dalam poket atau handbag..duit syiling...maaf lah..tak kuasa nak memberatkan beg..masuk tabung je la kat rumah..ada yang bawah kapet..celah kerusi..bawah almari..lagi teruk..apa pun segala kenangan tu memang lah teramat indah..
tak mungkin dapat dirasa anak cucu lepas ni..
dapat dengar cita pun ok la kan..

eh!eh!ada pulak gamba ni dalam album..terpaksa merajinkan diri untuk mengscan..sila lihat public phone ye!!jangan lihat model-model tak siap ni!!!

footnote: gambar f1..wahaha huduh gle aku!!oi tak baik!!syukur2!!


ini adalah public phone ye anak cucu..
kot zaman korang nanti dah tak wujud ke kan..(-_-') gambar ehsan dari google image..

duit syiling tak dapat pulak..harap-harap sempat lagi lah korang tengok duit syiling..huhuhu;p

ok thats all..thanks..^_^

Saturday, October 30, 2010

Sekolah Kebangsaan Subang Jaya

selama tak sampai 2 bulan di SKSJ..
banyak ilmu baru yg saya dapat..
terima kasih kepada semua warga SKSJ..
kak miza yang menguruskan prosedur masuk dan keluar saya sebagai guru ganti di SKSJ..
tak dilupakan pada paksu aka Cikgu jamil..yang mempromosikan kepada saya untuk menjadi guru ganti di SKSJ..(eceh ayat tak boleh belah)
terima kasih kepada cikgu shamdesh yang bersalin dan memberi kesempatan kepada saya untuk mengganti sebentar..
terima kasih kepada yang banyak memberi tunjuk ajar..kak zalinda yang tak mungkin dapat dilupakan..kak zamrah..guru cemerlang..
dan yang lain-lain, kak syikin, kak masinah, puan tan,puan yong yang sangat-sangat sporting gila..
sepanjang kat sekolah ni memang banyak program yang berlangsung..sambutan merdeka..hari raya..hari kanak-kanak..untung gila korang jadi kanak-kanak zaman sekarang..zaman cikgu dulu takde pun sambut hari kanak-kanak..jeles..(-_-!)
cikgu doakan kamu semua berjaya dimasa hadapan..
semoga suatu hari nanti cikgu boleh berbangga..eh, dia ni dulu penah jadi anak murid saya ni..saya mengajar dia time darjah 2 dulu..(ceh..padahal korang langsung tak hingat pun..wahahaha)

ini 3 budak sangat rajin membantu saya menghangkut buku..dari kiri..alisha,amna, dan mirza..
alisha ni la budak yang bagi kad raya pada hari kedua saya mengajar tu..^_^ cute gle budak-budak ni kan..


ni yang jadi fevret saya dalam kelas ni yang kanan sekali tuuu!!syawal..
gila tak baik ada fevret student pulak kan..

hah!!ni aktiviti time budak-budak upsr cikgu tak banyak mengajar..
so,saya di arahkan/tugaskan tuk cat kembali mural ni..cun gila kan..
cat balik boleh laaa..cuba suruh lukis balik..melangut la ko tepi longkang tu...

ok..sekian la kisah saya di SKSJ..
thats all..thanks...

Friday, October 29, 2010

Menderma lah


ye!!saya menyeru kepada semua..mendermalah..
contoh-contoh barang yang boleh diderma..
duit,pakaian,organ,darah..
ok..saya prefer untuk derma darah saya!!
duit juga..jika termampu..ohh!sangat tak suka bila orang datang minta derma time orang tengah sedap-sedap nak makan..rasa macam nak cakap shuhhh!!(rasa je laa)gila kejam ko mira..
bukan..tak baik kan gangu orang tengah depan rezeki tu..
ade tu siap cakap assalamuaikum..(sambil hulur tabung)
dik..orang tengah makan makruh bagi salam..(ko tahu ke makruh tu apa???)
akak tak marah..cuma tegur..(sambil hulur seringgit..)cukup la tu!!
tak tahu dapat pahala ke tak..tapi harapnya budak tu tak lupa ilmu yang aku ajar tu sampai mati!!
ok2..hari ni nak cerita pasal derma darah ye...


ok..sila lah isi borang..

lupa nak cerita..sila lah ke Pusat Darah Negara untuk menderma darah anda..rasa macam VVIP tak??


ok..taknak terlepas..ni time tunggu giliran..senyum lah semoga darah anda mengalir dengan tenangnya..

itu darah saya!!!!buat pertama kalinya guna tangan kanan..dan buat kesekian kalinya cocok lebih dari sekali time nak menderma..(don't worry..saya je yang bermasalah dalam menderma..kerana urat sangat halus..selalunya nak kena doc atau nurse yg hebat2 je cucuk..auuww..)sebelum nak dapat yg hebat cucuk mesti bagi pengalaman kat nurse2 yang takde pengalaman..saya merelakan..wahhh!!baik gila ko amirah!!cuma sekali je cucuk sekali dalam 10 kali dah menderma..terima kasih kerana memberi kenangan itu..tak ingat siapa yang hebat..yang pasti di PPUM..

hah!!seronok tak????dapat makan free...ok2..bungkus letak dalam handbag mana yang boleh..;p

turut diberi iron tablets dan vitamin c..makan lah untuk tambah darah anda..
lepas tu sila kembali cepat2 ke PDN..wink3 ;p


sekian..moh la menderma..harap lah darah aku ni bukan tuk mat rempit..atau pun pas masuk darah ni dalam badan mat rempit, semoga mat rempit tersebut bertaubat dan selalu membawa darahku ke masjid..keh3..
thats all..thanks..;)