Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, October 31, 2010

Antara Perkara Yang Sudah Dilupakan


cuba teka..cuba teka..okeh..ni tiba-tiba teringat sebab tadi duk mengemas bilik(anak dara kan..)dan terjumpa segala khazanah lama..gila rindu zaman itu!!zaman dimana sangat lah bersuka ria..weh!!asal ayat dah jadi macam ayat zaman purba??ok..straight to the point..
perkara itu ialah
public phone dan duit syiling!!!
macam takde kena mengena ngan pembukaan entry je..lantaklah..
tapi terkenang zaman sekolah di asrama dulu..
selalunya akan kumpul duit syiling sampai beg nak terkoyak..(selalunya guna beg kain lobang-lobang yang orang letak telur atau gula-gula time kenduri tu...)gila panjang explain..hope faham la ye..haa..kadang-kadang siap boleh jadi money changer lagi..siapa nak tuka duit syiling???komfem ramai yang berebut-rebut nak..ok..apa orang nak buat dengan duit syiling ni??yang pastinya untuk telifon di public phone..terutama saya yang duk jauh nih!!kuala kangsar-kuala lumpur..gila laju public phone tu telan duit!!!huh!!
tapi takpe..demi membuktikan kasih sayang kan..so takde la apa sangat takat tiga empat ringgit seminggu tuk tepon rumah..maaf la nak bagi orang duit syiling tu...pastu pulak demi public phone, sanggup berlari-lari cheetah untuk berebut turn public phone lepas balik sekolah..tak makan dulu pun tak mengapa..


tapi sekarang..zaman dah berubah...saya sendiri pon tak ingat bila kali terakhir saya pegang ganggang public phone..sumpah tak ingat!!public ada kat mana pun tak perasan..sebab zaman dah terlalu canggih..telefon ada dalam poket atau handbag..duit syiling...maaf lah..tak kuasa nak memberatkan beg..masuk tabung je la kat rumah..ada yang bawah kapet..celah kerusi..bawah almari..lagi teruk..apa pun segala kenangan tu memang lah teramat indah..
tak mungkin dapat dirasa anak cucu lepas ni..
dapat dengar cita pun ok la kan..

eh!eh!ada pulak gamba ni dalam album..terpaksa merajinkan diri untuk mengscan..sila lihat public phone ye!!jangan lihat model-model tak siap ni!!!

footnote: gambar f1..wahaha huduh gle aku!!oi tak baik!!syukur2!!


ini adalah public phone ye anak cucu..
kot zaman korang nanti dah tak wujud ke kan..(-_-') gambar ehsan dari google image..

duit syiling tak dapat pulak..harap-harap sempat lagi lah korang tengok duit syiling..huhuhu;p

ok thats all..thanks..^_^

No comments:

Post a Comment