Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, November 25, 2010

Sebab Saya Berbelog

ye..hari ini nak share mengapa saya nak berbelog..
kalau nak cerita serious panjang gila..di bonzaikan cerita, saya memang suka menulis dairi sejak saya sekolah rendah..darjah dua ke tiga tak hingat..tak lah menulis hari-hari..tapi bila ada benda nak diluahkan saya akan tulis..

sampailah saya masuk asrama, tingkatan 1, asrama saya tak membenarkan studentnya memiliki dairi..(gila tak faham napa)tapi gitu la kisah nya..sampai la dairi saya dirampas warden ketika sportcheck..nasib baik la tulis pun tak lah merapu-rapu dalam dairi..just tulis rindu kat umi ayah..esok nak periksa..semoga berjaya..chayok2!!haa..lebih kurang macam tu..*_-

maaf lah saya nak tulis kisah cinta harini si A bagi surat selit dalam buku letak bawah meja bla..bla..bla...memang takde!!merapu!huhu >_<

dan sejak dirampas saya tak tulis dah dairi..just kadang-kadang tulis kat buku conteng-conteng..memang berlambak gila..buku latihan tak penah pulak nak habis! -_-''

sampai saya dah habis diploma..bersenang lenang dirumah..dan tiba-tiba rasa nak berbelog..memang jahil gila!tak reti nak buat apa..segan nak bertanya..belajar la sendiri..
jadilah belog yang tak semegah langsung ni..

kenapa nama Coretan Buat Anak Cucu??
sebab saya nak anak cucu saya kenal saya..siapa saya..kot-kot la usia tak panjang..
ye..ini lah ibu/nenek kamu..tak la popular, tak kaya, tak cantik..tapi sangat bahagia..ye!sangat!

saya seorang yang biasa-biasa..banyak kesilapan yang dilakukan dalam hidup..
tapi mudah mengaku kesilapan tersebut..itulah saya..

akhir sekali semoga takde "warden" yang nak buat sport check disini lantas "merampas" belog kesayangan ini..semoga mampu menjadi dairi menemani sepanjang perjalanan suka duka kehidupan..insyaAllah...(^_^)

thats all..thanks...;)

p/s: sangat seronok ucapkan terima kasih kan..kenapa ada orang yang susah sangat nak lafazkan maaf dan terima kasih??


No comments:

Post a Comment