Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, December 18, 2010

AKU BUDAK BARU LAA



ehem..ehem ..بسم الله الرحمن الرحيم

cehhh..tiba-tiba jadi sopan santun tak hingat nih..sila jangan confuse ye..bukan penulis lain..masih penulis yang sama..^_^

pertama kali ni join segmen encik ben..(tak pernah join langsung pun sebenarnya..) disebabkan peraturan nya mudah, jadi boleh la join..kalau la suruh tag ke hape..haram tak tahu..(sila bersimpati..) okeyh, diminta untuk menceritakan tempat perlancongan yang menarik yang pernah saya pergi..

saya pilih Palembang Indonesia sebagai lokasi perlancongan yang menarik..sebab saya masih terbayang-bayang suasana nak pergi ke pulau disana macam nak pergi naik puncak cameron highland..malah jauh lebih mencabar..tak tipu.. kalau di Malaysia nak pergi laut sila guna highway PLUS dan dari Kuala Lumpur hanya mengambil masa satu jam lebih untuk sampai ke Port Dickson..

tapi di Palembang saya perlukan perjalanan yang super mencabar sekitar 4, 5 jam untuk sampai ke Pulau yang dah tak hingat namanya..-_-''

pergi ke Palembang juga sebenarnya adalah rombongan umi dan kawan-kawan untuk lihat pasentran/sekolah tahfiz yang ditubuhkan hasil kutipan jemaah di sini..jadi bila dah siap, ustaz Abu menjemput untuk pergi melihat sendiri sekolah yang dah terbina..memang pengalaman yang sangat manis..^_^



nampak tak kejelitaan air terjun tersebut?? memang rasa nak berendam dibawah nya..tapi apakan daya..-_-'' datang melancong..sila lihat..dan kalau nak, sila datang lagi untuk pengalaman itu..


hahh!!hambek kau!!ada bran?? ni sebenarnya kat pertengahan jalan..sila berfikir 2,3 kali sebelum nak datang lagi..warga emas sangat lah tidak digalakkan mencuba..

turun??no hal ahhh...
sumber inspirasi untuk datang kembali..;)


most of my holiday at Palembang was here..macam kat cameron highland..sejuk..bestt!!

keliling kebun teh..nice view..


dengan umi..;)



lupa nama jambatan ni..tapi ada sejarahnya..dolu-dolu kapal besar lalu bawah jambatan ni..bila kapal nak lalu, jambatan akan terangkat..tutup mata bayangkan cepat!! hebat kan..hebat kan..tapi sekarang tak dahhh..kapal besar tak lalu dah..yang lalu sampan-sampan je..-_-'' pelabuhan ni pernah jadi pelabuhan utama perdagangan dolu-dolu..memang tak hebat sejarah..tak hingat sungguh la hai....


pagoda???kena naik sampan nak sampai sini..;)

naik sampan..kat negara sendiri tak nak naik..gi naik feri..speed boat..sini baru merasa..
siap makan atas ni lagi..

hah!!ni la kat laut yang perjalanan nya sungguh menggairahkan tuh!!ada yang dalam gambar diatas first time sampai laut..0.O (selain saya) tak tipuuu...nak cerita bukan senang-senang nak gi mandi laut buat mereka..pelik??tapi benar...ini kerana faktor yang diceritakan diatas tadi..perjalanan nya..pergh..siap salah satu jeep yang follow rombongan ni terbalik tengah jalan..o.O
dapat bayangkan tak segala rintangan yang di lalui nak sampai sini???

atas faktor-faktor diatas..saya membuat keputusan bahawa pelancongan ke Palembang adalah yang terhebat/menarik buat diri saya..(saya suka kan survival)

thats All..thanks.. ;)

20 comments:

  1. bila nak bawak saya ke sane>? hehe

    ReplyDelete
  2. alaaa..saya pon umi yg bwk..jgn tny camtu..^_^
    jom g mne2 jln2 sme2..mst best..bkenalan kt sne kan..hehe

    ReplyDelete
  3. salam perkenalan..saya rozuan..jom singgah blog saya..

    ReplyDelete
  4. menarik.. teringin nak melancong ke luar tapi takde peruntukan lagi.. hehe

    ReplyDelete
  5. ^^ salam kenal dr blog BA. jum singgah blog saya plak.. =)

    ReplyDelete
  6. indonesia kan? wahhhh!!! seronok bangat dehh!

    ReplyDelete
  7. wow cam best jer g sana....
    jemput tgk plak blog saya ye..
    http://jue-girlz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. rozuan Ismail: salam perkenalan..thanks sudi singgah..

    wannurfazrini:yes!really awesome!hehe;)

    izwan: dont wori..now everyone can fly..;)

    ReplyDelete
  9. syafiq rosli :thanhs ya!all da best for us..

    ABC: salam perkenalan..jap2 sy dtg!!tggu...;)

    shaofie: yup!yup! indonesia..mmg sonok bangat ahh..hehe;)

    jue: mmg best pon..;) okeyh..sy dtg..;)

    ReplyDelete
  10. menarik air terjun tue....satu hari boleh gie...cuti-cuti....

    ReplyDelete
  11. hehe..mmg cantik..tak silap nama nya air terjun 3 tingkat or 3 lapis tak hingat..hehe;)

    ReplyDelete
  12. salam ziarah dari blog ben...

    datang guling2 tengok entri jap (^__^)


    Jom guling-guling disini pula:

    Azrul Hisham -My Real Life

    ReplyDelete
  13. salam ziarah dari blog ben...

    datang guling2 tengok entri jap (^__^)


    Jom guling-guling disini pula:

    Azrul Hisham -My Real Life

    ReplyDelete
  14. azrul: thaks ya..jap nk g lari2 kat sne..hehheh

    ReplyDelete
  15. dtg ziarah dari blog encik ben ashaari.. jemput dtg umah.. salam ziarah=)

    ReplyDelete
  16. dtg ziarah dari blog encik ben ashaari.. jemput dtg umah.. salam ziarah=)

    ReplyDelete
  17. mudrikah: thank ye..sy on da way nk g umah ni..hehe;)

    ReplyDelete