Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, December 5, 2010

Rakyat Didahulukan


hari ini..sekali lagi rakyat berkumpul..rasa tak syok nak buat entry pasal politik..tapi nak buat macam mana..memang politik dan kehidupan tak dapat dipisahkan..mungkin ini salah satu luahan rasa anak muda.(ye!muda lagi)

terima kasih buat Mohamad Naim..sudi dating dibawah panas terik mentari..;) memang lelaki idaman saya...^_^,
lebih kurang 1140 tiba di perkarangan masjid negara..lebih kurang jam 12 belum mula..call ummi (wife ustaz badrul) dapat information program mula lepas solat zohor..terus ajak naim naik masjid..

beliau tidur sejam je malam semalam..meraikan habis periksa sem5..(lambatnye..;p) main futsal dan melepak agaknya..tapi bangun awal pagi sebab nak dating ye..(sungguh terharu)

tak boleh nak cerita panjang-panjang..lebih baik jika hadir dan lihat sendiri.pengalaman yang pasti menerujakan..lebih teruja dari pakai botox ye bik mama..


generasi masa depan ye..

kami minta air..water cannon kami dapat..sungguh "mulia"
ye mereka..






merenung masa depan ye..ngeh3..sangat smart ye untuk turun berdemo..huhu..;p


sebahagian yang mahu pulang..

bodoh kah kami kerana kami sebahagian yang turun berdemo??
kami datang tanpa alasan lain selain memohon air dikembalikan..
bukan ada artis tunggu kat sana boleh minta autograph..

kami datang nak berhimpun menyatakan suara rakyat..teruja kerana ramai anak muda yang turut serta..kami pergi tanpa membawa senjata..pisau lipat pun tak bawa ye..yang ada ketip kuku je..memang duk dalam handbag..
tapi mereka halau kami dengan water cannon dan gas pemedih..memang pedih..

tapi kami sangat seronok..hahaha..membuatkan semangat nak turut serta dalam perhimpunan akan datang..serious tak tipu!!(muka serious)

kalau warga indonesia buat demo ada kena sembur ke???

terima kasih kerana RAKYAT DIDAHULUKAN..terharu ye!!

thats all..thanks..


14 comments:

  1. uishk...ni kt mn ni?? np ngan air?? tak baik wat rakyat cmtue...bknnya demonstrasi kasar,tgk mcm aman jer...np mst sembur air....tak patu..tak patut...

    ReplyDelete
  2. huhu..mereka sangatttttt baik ye..bagi air dan2 tu jugak..huhu;p kt msjd ngare ahd lpas..5hb11..best taw..mesti join nxt time!tak tpu..huhu

    ReplyDelete
  3. bila kuasa pegangan disuatu komuniti dikuasai sering berlaku ketidak adilan... isu mendahulukan rakyat hanya omongan indah dan hanya nampak bila pilihan raya makin tiba.. teruskan berjuang wahai wakil2 pejuang rakyat Selangor..

    ReplyDelete
  4. ye..pejuangan baru bermula..bila ganerasi muda mula bangkit...;)

    ReplyDelete
  5. wah. beraninye pegi join demo :)

    ReplyDelete
  6. hehe..tak de apa la..buat yang baru2 nak join..tips ni:
    1) jangan pakai baju ikut tema..
    2)duduk di bahagian tengah orang ramai..hehe;)
    3)sila lah bawa garam ye..kalau terkena gas atau water cannon, cepat2 lumur garam kat muka..huhu;p
    kemam sikit garam bawah lidah..;)

    sekali cuba pasti nak lagi..ngehehheh

    ReplyDelete
  7. wah....mcm dah selalu je join mcm ni....

    ReplyDelete
  8. slalu tak laa..tp dr kcik jugak la dh join..mst pegi..best..hehe;)

    ReplyDelete
  9. uish...hebat nih...dari kecik lagi dah join....tak takut ker dik...

    ReplyDelete
  10. hehe..tade ape yg nk tkut dh rmi2 tu kak..best..ade yg siap pegi bwk ank kecik lg..tp duk blakang2 laa..ade sembang tu, akak tu pg time ngandung..ni ank (yg gmba kat atas tu) dia bwk je..tp klu ade sembur2 die duk msjd je laa..;)

    ReplyDelete
  11. emmm....bagus adik ni,semangat...mcm akak stkt melihat je la...takde la plak join mcm ni...

    ReplyDelete
  12. org slalu kte..jgn duk merungut kat belakang..tp takde tindakan ape..tu antara kata2 yg menguatkan hati nk turun serta..buat bkn tuk dri sndri kak..tuk ank cucu nnt..klu terus2 mcm ni, bimbang sgt zaman mrk nnt ntah apa cerita kan..ckup la sy rse nk blaja pun hutang bepuluh ribu..sy taknak ank sy nnt pun susah nk blaja..;)

    ReplyDelete
  13. emm...betul tu dik...yg ramai stkt berckp kt mulut tp xada tindakan yg dibuat...sama la juga akak nih, x berani nak bertindak....

    akak sokong sgt cara adik berfikir dan bertindak..

    ReplyDelete
  14. takpe..org kata selemah2 iman benci dgn perkara tersebut..;)bila dh dpt kekuatan tu boleh la cuba sesuatu tindakan kan..mengundi pihak yg betul pun dh 1 tindakan..islam tu memudahkan..bukan membebankan..;)thanks kak..semoga 1 hari nnt akak pun dpt kekuatan tu..;)

    ReplyDelete