Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, January 28, 2011

Cermin Mata Turun Dari Langit


ini bukan macam hujan turun dari langit..hujan memang ahh turun dari langit..
ini tak ahh dia turun dari langit macam tuu..ini cerita yang macam rezeki turun dari langit..

tak nampak kan rezeki tu turun dari langit..tiba-tiba kita dapat jee..haa..ish macam complicated pulakk..

straight to da point, hari tu tak lama sangat laa cerita ni..speck dah macam hapee je..asal sure la ok..dia jadi tak ok bermula dengan kisah anak sedara saya yang sayang gila kat saya yang baik hati lagi penyayang nih..-_-'' perasan japp..

sebab dah sayang sangat kan, tiba-tiba tak ada angin tak ada ribut datang terpa kat saya.."cuuuuuuuuuuuuu" pap! dia terkam saya dan speck pun macam pap la kann..;p

nasib baikkk..nasib baikk tak patah terus..tapi memang menguji keimanan la pakai speck tu kan..tunduk je memang terjatuh laa..tak da tesangkut nya..idung pulak tuhan bagi sedang-sedang tak bape nak mancung..alhamdulillah la ada hidung kan..memang sabarrr je laa pakai speck macam tuu..

ni laa yang dah papp tuu..T_T nampak tak stabil langsung kan..spring dah patah..


selalu pakai contact lens je..lepas tu singgah kedai speck kat NSK tanya nak tukar bingkai je..sebab cermin elok lagi..dia kata RM180 macam tu laa..saya pun tanya saja nak survey je..memang nak bawa pergi kedai asal..kat selayang mall..

lepas tu malam entah bila ntah bawa la speck tu..budget bawah RM200 laa..sampai kedai tu biasa laa..mesti dia nak suh tukar cermin sekali promosi la hape laa..tapi saya dengan sombong dan bongkak nya "eh, saya baru buat speck ni tak sampai setahun ok..ni cermin mahal taw..ada kad warranty lagi.." ehem..tak laa berlagak sangat..cakap sopan je sebenarnya..tapi tegas la kan..

kalau cakap tak tegas memang ahh dia akan goda-goda ngorat nak suh beli cermin baru sekali..tapi sori naik lori ye..saya tak tergoda nya derrr..gila bunyi riak..T_T

sekali senior pekerja datangkan..sebab dah selalu nampak..saya ni setia orang nya..kalau dah beli kat situ memang kat situ je laa..senior tu kata " mari saya tengok speck u" dia belek-belek tengok kan..lepas tu check kat komputer..dia minta no phone..nak ngorat la tuu..-_-'' eh tak..nak check kat sistem guna no phone.. ;p

dia check-check lepas tu dia kata kat pekerja yang lagi sorang suruh pilih bingkai lain kat bahagian speck yang konon promosi tu..

ini yang turun dari langit..-_-'' dia bagi pilih warna..saya pilih merahhh..sebab tak pernah pakai warna merahhh..^_^, kan orang cina kata merah ada onggg..;p (ni baru tefikir..time beli tak fikir ongg pon..)


saya macam eh!asal tak bagi aku je yang pilih..rupa-rupanya free weh!!dia bagi free..!!syok nyeee..selamat fuluss den..

ok lahh..tak kesah la cun ke tak..janji boleh pakai..nampak keindahan muka bumi Allah ni..(walaupun dah dicemari..T_T) kira macam rezeki kan..

saya pernah cakap, saya orang yang percaya balasan Allah..

saya belikan kasut sekolah anak saudara saya, tak lama lepas tu kawan umi, makcik sal belanja saya kasut..

saya pernah belikan akak saya speck..sekarang Allah dah balas balik!Alhamdulillah..

buat anak cucu, jangan sesekali berhasad dengki..Allah maha mengetahui segala yang ada di langit dan dibumi..

sekali kamu anaiya orang lain, tak mustahil 10 orang nak anaiya kamu..

sekali kamu buat baik berpada, kalau tak manusia, Allah sendiri yang balas dengan cara tersendiri..

thats all...thanks..;)

4 comments: