Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, January 7, 2011

Rutin Harian Seorang Ibu Kepada 7 Orang Anak



hari ini saya bakal mendedahkan aktiviti saya sebagai seorang ibu kepada 7 orang anak selama tak sampai 5 hari..-_-''

mula-mula bangun pagi sekitar pukul 6 pagi..gosok gigi guna codomolion..tak!tak! guna darlie All Shiny White with mineral Salt..cehh..tak puteh pon gigi..hampehh..(mengamok tokey darlie..ngeheheh) okey jujur..beli yang trial pack yang seringit tuh..untuk pakai 5 hari je kan...patot laa tak puteh lagiii..;D

eh..saya terus mandi taw..jangan ragu-ragu! lepas tuh turun bawah..rumah bungalow dua tingkat..turun bawah tu bukak langsir..sapu-sapu sikit..masuk kan air masak yang dah sejuk dalam botol..lagi masak air baru..pastu buat breakfes..pastu..sambung tido..boleh??jawabnya TAK BOLEH!! tak sempat nak letak ponggong anak-anak pon sampai..

sampai di sini..rumah kanak-kanak..ingat orang tua je ada rumah??..;p

anak kesayangan..selalu sampai dulu..balik pulak paling last..hehe..say hi to baby zara..;) hai cute girl...suka gila tengok dia isap susu..nyot..nyot bunyik taw..paling suka mandikan dia jugak..sedap je pegang badan dia..rinduu..T_T

ini masturina..ehh..macam nama adik sedara kita laa..yang ini kuat makan..tapi kena saba nak suap dia..tak leh duk diam ini budak..-_-''

yang ini arissa..aka icha..masih dalam kondisi trauma..eh!tak!merajukk je..dulu nenek jaga..tau je laa kan bila nenek jaga tuu..pastu dia sampai sini taknak makan taknak minum..jenuh jugak laa..

ohh..yang ini kecintaan!!gila comel pandai sungguh laa budak ni..gerammm..2 tahun setengah..sangat petah berkata-kata..maknya kata bakal perdana menteri ni..bangga gila kalau jadi sungguh..nanti bleh laa g jumpa dia..tanya, fadhil..fadhil kenal untie tak??untie jaga fadhil 5 hari taw kat taska acasia time fadhil kecik-kecik..untie ajar fadhil baca doa makan..suap fadhil makan..bagi susu..mandikan fadhil..basuh berak fadhil..-_-''..bak sini rumah bungalow sebijik!T_T

sekitar pemandangan rumah kanak-kanak

hah!yang ini razin..budak ini diam time tidur jee..time mata tebukak mulut pun bukak sama..nangis jerit melolong-lolong..ni je gambar yang ada..heheh

ini bukan kembar!yang kiri nabila kakak arissa..yang kanan masturah kakak masturina..
mereka diasingkan kerana mereka transit..budak sekolah tadika..balik sekolah tukar baju..makan..minum susu..tidur..^_^, bahagiakan mereka??

okeyh sambung..lepas semua dah sampai mandikan seorang demi seorang..lepas tu bagi makan pagi..biar mereka main sampai letih..lepas tu sila tidur..tutup mata cepat!!haippp!!haa..

pastu kita pun tidur la sama...huh!tipu!tak leh nak lelapnya..dak-dak tu suka dengki..T_T sorang menangis..sat lagi diam orang lain pulak sambung nangis..bila ada kesempatan dalam 10 lebih dah mula masak untuk makan tengahari..sup ke..telur kicap ke..apa-apa laa..disini skill memasak diaplikasikan..;) pastu tanya budak, sedap tak untie masak..dappp..haa..gila kembang bontot..
budak kan..semua sedapp..-_-''

pastu bagi makan tengahari, bagi susu..maiin-main letih tidur..syok nya jadi budak-budak..kita asyik bagi kalau boleh tidurr je lah..aman..hahah..cuba orang tua..bangun kul 10 pun dah kena bebelkan..;p

lepastu dalam pukul 3 lebih mereka akan bangun..bagi main..ajar abc mana yang dah boleh cakap tu..lepas tu mandikan..makan petang..main lagii..wahh..bahagia sungguh..

kehadiran ibu bapa untuk membawa anak-anak pulang sekitar 5 lebih..sekarang ramai lagi ambil cuti sebab nak uruskan anak-anak sekolah..jadi ada yang ambil agak awal..tapi zara selalu pukul 7 lebih..-_-'' nasib comel..comel lah dah dapat susu..cuba tengah lapa..cuba laa tengok..T_T haru jugakk..

begitulah al-kisah selama tak sampai 5 hari disana..budak-budak belum ramai sebab taska ni masih baru..ni cawangan ke2..yang pertama di nilai..kak rozi, owner mencuba nasib di bukit mahkota..sila lah mendaftar selagi masih ada kekosongan..promott..heheh..

tadi nak balik..nangis jugak laa...T_T memang kecil hati..(bukan tersinggung..tak!)
terima kasih ye semua..

thats All..thanks..;)

9 comments:

  1. mylulabystory: thanks ye..selalu-selalu la singgah...

    ReplyDelete
  2. Congmel!!!!!!!!!!

    Oh kembar? Like!

    ReplyDelete
  3. mr swift: hehe..mana ada kembar laa kat sini..tapi best kan dapat kembar..;)

    ReplyDelete
  4. kredit buat awak...
    Kalau semua org sayang si kecil..
    takdelah buang anak dan kes dera..huhu

    ReplyDelete
  5. lulu: sebab takde adk mungkin..;') jd syg la budak2..klu byk adk mungkin jd rimas dgn bdk2..T_T mungkin laa...

    ReplyDelete
  6. Salam..sy tgh cari taska / daycare utk 2 org anak sy, kakak 2 thn adik 3 bulan..msih ada kosong x? Lg stu yg adik tu hnya minum susu bdn, so taska ni pndi handle x susu perahan? Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam farah...waktu sy tolong jaga kat sini ada sorang ibu yang hantar EBM.boleh call no diatas..lama dah saya tak jenguk sini.

      Delete
  7. assalam. wah happening sungguh. akk baru plan nk anto si tecit kt taska casia cwngn nilai. 1 tahun dh ank. bbysitter nk benti tu yg try taska pulak..nice entry nice sharing...

    ReplyDelete