Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, February 28, 2011

Persiapan Menjelang Detik-detik Menjadi Wanita Bekerjaya


hari ini 28 februari..esok 1 march..;')
jadi hari ni insyaAllah hari terakhir saya jadi penganggur..

antara persiapan terakhir.. hari ini kena pergi KWSP sebab saya lupa no KWSP..-_-"

zaman dah maju..pakai kiosk je sekarang.. tapi tadi beratur panjanggg...T_T sebab 1 je yang elok..lagi satu sistem tergendala aka rosak..


mula-mula dah cuak..dia nak jari kiri!dah la jari kiri memang bermasalah..nasib baik tadi jari ni omey tomey tak buat masalah..;')

lepas tu saya kena mengkaji..ni jadual perjalanan ulang alik train komuter..
see..saya kaji tuuu...main-main laa..tertib tak tertib nya saya..-_-'' kalau sampai lambat jugak tak tahu laaa..

dan ini..iron baju siap-siap untuk seminggu.. ;')

last but not least..meh nyanyi buat kali terakhir..meh sini meh..

Pertama Kali Membeli dan Belah di Online Dan Guna Maybank2U



ehem..ehem..semenjak-semenjak nak jadi wanita bekerjaya ni dah mula nak kena belajar benda-benda yang berkait rapat dengan kemodenan selaras dengan peredaran zaman..ecehh..ayat tak boleh belah..

jadi dengan menurut kehendak zaman, saya telah belajar untuk membeli dan membelah hanya di hadapan laptop..^_^,

perkara pertama yang saya beli dengan menggunakan kemudahan ini ialah..

jeng..jeng..jeng..

ehh..pehal pulak terbalik ni??-_-"

i beli yang ini..harus lah untuk kesihatan tubuh badan yang diutamakan..;')

detox foot patch ni seperti yang semua tahu harus lah untuk buang toksin-toksin dalam badan kamu!kamu!dan kamu! semua orang ada toksin dalam badan..jangan nak tipu ok..selain pakai benda alah ni boleh juga minum teh hijau..bersenam sampai peluk busuk masam meleleh-leleh adalah yang terbaik untuk membuang toksin dalam badan,,;')

apa yang saya rasa lepas pakai??saya rasa lebih mudah untuk bangun tidur..tak tipuuu...sebab sebelum ni toksin dan bertapak dalam tubuh badan ni, jadi nyah kau sekarang!!

selain itu lebam dibawah mata juga semakin berkurangan..ye!kalau bawah mata anda hitam, itu memberi makna badan anda banyak toksin!

dan dengan menggunakan maybank2u, sekarang anda tak payah buang minyak yang mahal nak pergi cocok duit yang tak seberapa banyak pun kannn..;'p okey2.itu saya..saya tau korang-korang ada banyakkk..iyee..saya tau..boleh belanja saya cepat!!

thats all untuk pengalaman kali ini..anak cucu mesti kata.. " eh..apa class ibu/opah ni..dah 22 baru tahu nak guna maybank2u..orang sekarang beli toys kamen rider pun pakai maybank2u..pampers pun boleh beli sendiri...nanti pos laju anta.."T_T

Sunday, February 27, 2011

Kisah Straw Merah


sambil tunggu train bila pandang straw ni teringat kisah straw merah..


kejadian berlaku zaman sekolah..dah tak ingat form berapa..tapi rasa-rasa form 3.. dulu saya suka warna merah..sekarang pun..T_T tapi sekarang macam dah bervariasi sikit laa..dah boleh terima la kemasukan warna-warna lain dalam hidup..;')

cerita ni berlaku kat kantin sekolah..standard la straw ada kat kantin kan..dulu, bila nak beli air je kalau ada straw merah saya ambil la yang merah..kan kadang-kadang dalam tu ada macam-macam warna campur-campur kuning la apa laa..saya akan ambil merah!

sekali tu ada satu hari, kakak form4 ke form 5 tak ingat..T_T dia cakap, eh mira, abang jual air tu suka kat enti la.(.enti tu awak dalam arab..bukan inti karipap..-_-'')

dengan muka terkejut campur pelik campur ehh pehal pulakkk..(dalam hati) lapastu tanya la, napa pulak ut?(ut tu singkatan ukhti, kakak) yela..tadi ut beli la air..ambil la straw merah..lepas tu dia marah-marah...kitorang pelik, lepas tu kitorang usha je la abang tu..dia letak lagi satu straw merah kat tengah-tengah..kitorang nak tau la dia buat tuk sapa..time mira beli air amek straw merah dia sengih-sengih tak marah pulak..dia suka kat mira la tu..

bolehhh?? sumpah tak perasan..rupanya abang tu dia perasan dahku suka merah, dia letak dalam banyak-banyak straw tu satu je warna merah kat tengah-tengah...tak perasan la pulak..tahu ada merah ambil je..takde takpe punn...

heheheh..serious takde makna nya nak melayan..abang tu time tu kerja part time kat kantin sambil tunggu result spm..dia ada bagi surat nak mintak biodata la pe ntah..idak laa teman nak melayan..nasib baik dia jaga air kejap je..ntah pape je..aduhaiii..-_-"

kesian dia..romantik dah la tu..tapi nama dia pun tak ingat...memang bukan jodoh..heheheh..;'p

kesian kan..kadang-kadang kita dah bagi perhatian penuh kat seseorang tapi orang tu tak perasan..saya bersimpati...T_T

thats all..thanks..

Saturday, February 26, 2011

If I Had To Choose..


if i had to choose the part of the day to say "hello"
it would be on the morning..
because i know, if i make you smile on the morning,
it will last until tonight..
so, Good Morning everybody!!;')

Friday, February 25, 2011

Memasak Bersama Senjata Seorang Wanita Ketika Didapur



hari ni nak ajar anak-anak dara..anak-anak teruna..mak-mak bapak-bapak cara nak memotong bahan-bahan masakan hebat macam saya..


apa perasaan??jeles tak??tak??takpe..ini pun bukan saya yang buat..ni antara demo yang dibuat oleh penjual senjata didapur..

senjata-senjatanya..ko nak mata bentuk apa??cakap!cakap!

sebab dah dapat memudahkan proses memasak di dapur..
dan kebetulan umi puasa semalam..so, i deside nak buat nasi goreng je makan sorang..;')


dibantu oleh senjata diatas..

juga dibantu oleh senjata diatas dan pisau..;')

kena pakai pisau..senjata juga..tapi bukan seperti diatas..

menggunakan senjata diatas..


yummyyy!!yummyy!!slurrpp..kesat air liur..

dengan menggunakan senjata-senjata diatas..kerja memasak saya menjadi lebih mudah dan cepat..sila dapatkan di pasar malam berhampiran rumah anda..;')

Thursday, February 24, 2011

Had A Lunch With My Jejaka Idaman


ehem..ehem..semalam saya pergi lunch dengan jejaka idaman..;') weewww..

tapi sebelum nak menikmati lunch kena tempuh dugaan dulu..naik ktm dari kepong central nak ke mid valley ambil masa lebih 2 jam...T_T sabar lah jiwa..mula terfikir-fikir sanggup ke nak pergi kerja nanti naik tren..sampai mid 11 lebih..

dah lama kami mengidam nak ke piza nak menikmati hidangan baru yang saya tak ingat namanya..-_-" saya tahu makan jee..yang order ofcoz la jejaka idaman i..selain pandai order jejaka idaman i pandai bayar...weeee...;'D

crunchy yummy!yummy!
pandai kan jejaka idaman i order...;') naim kata sos kat ayam tu macam sos popiah..

hidangan wajib ada.;')

cedappp..dapat makan 1 je..pergi basuh tangan balik tempat duduk tengok-tengok dah habiss...T_T

macam rasa karipap kari..T_T


jejaka idaman i..makan memang tak ingat makwe dahhh..T_T

nak penampo??

ok better..;')

ehemm..pic bonus..sempat posing-posing tepi dinding sementara nak tunggu zohor..;') banyak lagi..yang lain nak buat koleksi exclusive i okeyy..;')

lepas solat zohor pergi tengok wayang..pukul2..;') yang ni i belanja..sekali eh!murahnya tiket..hari rabu memang murah ye??tengok cerita omputeh RM14 je dua orang..mula-mula dah marah-marah sebab jejaka idaman tak bawa student kad..tengok-tengok murah je..;'D maafkan i ye..T_T lepas ni kerja tak rasa dah la tengok wayang murah..-_-'' bila la nuffnang nak bagi tiket free kat i..??T_T

lepas tengok wayang terus balik..jejaka idaman nak main sepak takraw petang tu..hebat tak?hebat tak?gagah perkasa kan..??apakah??

thanks for A nice day jejaka idaman..;')

Wednesday, February 23, 2011

Cara Nak Beranakkan Duit


hari ini saya nak bongkar kan rahsia saya selama ini..mula-mula saya nak cerita sikit..


waktu tu saya takda kerja tetap lagi..saya pernah kerja sementara dekat PASTI..sebulan..kawan umi minta tolong..(RM400)

lepastu jadi costumer service..saya kerja 6 minggu je..Jiran Depan minta tolong..(RM1200)

lepas tu dapat guru ganti dekat Sekolah Kebangsaan Subang Jaya..Paksu Introduce..(RM1600++)

lepastu last tolong kakak sedara jaga taska seminggu..(RM200)

kali pertama saya minta kerja time cuti semester dulu..saya kerja di Carrefour tak sampai 2 bulan..

lepas habis belajar just kerja yang orang minta tolong..-_-'' sambil-sambil minta kerja dengan cara tengok kerja kosong di internet then download borang..isi borang..pos..jangan cakap saya takde usaha ye!T_T

tengok bukti!! web most visited peluang kerjaya top3 okey..memang hari-hari la bukak..-_-''


okey..cara nak beranakkan duit..mula-mula ambil duit jantan dan duit betina..lepastu satukan..lipat-lipat simpan dalam laci yang simpan pakaian dalam...apa-apa la yang pakai didalam..seluar dalam, baju dalam, boxer..kain dalam,skarf dalam tudung pun bolehhh..ada ke duit jantan duit betina??mesti tak ramai yang tahu..cara nak kenal..lihat nombor siri duit tuu..tgk nombor lasttt sekali..kalau nombor ganjil jantan..no genap betina..





































wehhhh!!!!!!!!!!!ada ke yang percaya???astaghfirullah hal azimmmmm....hadoiii..ada lagi ke cara-cara macam tu??boleh pakai ke??kalau duit boleh beranak macam tu..takde orang susah la dalam dunia ni...aduyaiiii...

maaf sangat ye..ya ampunnnn..kali ni serious..senyum semua senyum..nak bagi ilmu ni...^_^,

cara ni sangat teramat insyaAllah 100% tepat..setiap duit yang kamu dapat, kena bagi dekat mak bapak sikit..percayalahhhh....dengan itu duit itu akan beranak..tak percaya??

mula-mula saya kerja tadika..gaji RM400..saya bagi umi saya RM200..tak lama lepastu jiran minta tolong kejap jaga pusat tuisyen cikgu dia..kerja 6 minggu gaji RM1200..ok lahh tu..kerja sangat enjoy..masuk pukul 2 petang..balik 8.30 malam..kerja calling je budak-budak yang tak datang tuisyen..dapat gaji tu saya bagi umi RM700..

tak lama tu paksu ajak mengajar cikgu ganti..sepatutnya gaji RM1100++ je..tapi sebab apa ntah dapat bonus RM500 untuk pekerja kerajaan..jadi saya yang tak sampai 2 bulan pun dapat..dapat la RM1600++..rezeki kan..^_^,.. Bagi umi RM500 tak silap..kena kurang sebab dah banyak commitment..nak bayar ASB kan..

lepastu tolong kakak sedara jaga taska dia bagi RM200 bagi umi RM100..Lepas ni??

InsyaAllah lepas ni dapat kerja tetap..;') walaupun tak dapat government..takpa..rezeki kat mana-mana kan..maaf sangat..bukan nak cerita saya bagi duit banyak kat umi saya..bukannn!!!tapi nak cerita lagi kita bagi kat mak bapak lagi bertambah-tambah rezeki kita..
saya percaya lepas ni pun saya takkan mampu nak bagi separuh gaji saya..lepas ni nak kena bayar ini, bayar itu..dan saya rasa apa yang saya bagi kat umi tu pun sangat lah teramat sikit berbanding pengorbanan umi membesarkan saya sampai dah besar gedabak betull nii..T_T

saya suka perumpamaan ini: "duit boleh diibaratkan seperti pokok..pokok jika terlalu banyak dan rapat-rapat takkan membesar dengan baik..waktu kecil kita kena cabut pokok-pokok yang terlalu banyak..buang sikit untuk pastikan pokok terus subur..macam tu la dengan duit..kena keluarkan sikit untuk biar duit tersebut membiak..;') itulah sebenarnya hukum alam..Allah maha mengetahui dan sebab itulah diwajibkan zakat..cuma manusia tak semua yang nampak hikmahnya..;')

"memberi kepada ibu bapa hakikatnya memberi kepada diri sendiri, walaupun itu bukan niat kita ketika memberi, tetapi percayalah rezeki berganda akan pulang kepada kita semula. Doa mereka mustajab. harapan mereka kenyataan. kasih mereka berkekalan. Benarlah sabda Rasulullah SAW, keredhaan Allah itu terletak kepada keredhaan ibu bapa."

selamat memberanakkan duit anda..v(^_^)v

thats all..thanks..;')

Tuesday, February 22, 2011

Minta Dipijak

hari ini nak cerita pasal si handsome sayaaa....^_^, mood mesti happy..
sebab si handsome selalu buat saya tersenyum..argghhh..geram nyaa!!!


meh tengok handsome i tidur...

perghh..perghh..sangat handsome ..urgghhh...


ehh!!ada orang ngendap ni...paparazi la ni..-_-"

Tuah dah biasa dah time tidur orang tangkap gambar dia..kata handsomeee....


ye sangat handsome..tapi yang ini sedikit menyakitkan hati...tidur betul-betul depan pintu memang macam minta dipijak..waktu mula-mula dia buat perangai macam ni memang kita yang nak tergolek sebab nak elak pijak dia..

tapi sebab pengalaman dah meluas..so, dah biasa la..memang dah terbiasa keluar-keluar pintu langkah besar-besar macam nak seberang longkang..T_T

sekarang comel kita pun dah ikut jejak langkah abang diaa...tak sempat nak tangkap gambar jee...kira memang dah jadi idaman kalbu la depan pintu tu..ala-ala 5 star laa..walaupun dah buat tempat tidur special..nak jugakkk depan pintu tu...

Sunday, February 20, 2011

Pengajaran Hidup: Kita Semua Adalah Khalifah


hari ini saya yang tak berapa nak sempurna, nak kongsi sedikit pengajaran hidup yang saya alami hari ini..mungkin boleh dikongsi dengan kalian amnya dan buat anak cucu khususnya..

saya sangat suka dengan konsep khalifah method..mula berjinak-jinak dengan khalifah method ni bila baca buku tulisan Ustaz Hasrizal Abdul Jamil. boleh juga lihat laman web beliau disini.

jika dapat kita hayati method khalifah ni, insyaAllah kita tak akan bermegah dengan apa yang kita ada, dan tak kan terlintas dek akal untuk menghina yang lain nya..

alhamdulillah..hari ini pagi tadi, saya dah membuat wajah manis sambil tersenyum dekat uncle alam flora..ye saya bangga!!sampai malam ni saya bangga tak terkata...uncle tu india..bila saya senyum dia angkat tangan sambil tersenyum, dan saya balas sambil angkat tangan balik..bila saya taip ni sungguh air mata bergenang..saya sangat bangga untuk apa yang saya lakukan pagi tadi..

betul kata-kata hikmah, senyum dan ceria dari pagi..insyaAllah kamu akan gembira sampai malam..alhamdulillah..itulah saya..saya boleh tersenyum sejurus saya bangun tidur..insyaAllah..syukur sangat-sangat..dulu waktu diasrama bila bangun 5.30 pagi, terserempak dengan kawan-kawan lain di tangga, selalunya saya akan senyum..dan kadang-kadang senyum saya tak berbalas pun..tak pe..saya faham..memang ada sesetengah orang dia bangun pagi belum dapat mood..;')

berbalik kepada uncle alam flora tadi, bukan la saya gatal nak senyum-senyum dekat orang.. tapi tak tahu la kenapa..memang nak senyum..tak de langsung rasa jijik nak pandang ke apa..walaupun kerja dia "kerja busuk"..tapi secara jujur nya saya sangat lah respect kepada mereka..sanggup buat kerja busuk demi cari rezeki buat keluarga..saya juga sangat berharap uncle alam flora tu akan gembira sepanjang hari..saya harap dia sedar ada orang yang menghargai kerja yang dia buat..saya harap sangat...

kalau takde mereka, bagaimanalah muka bumi ni..mesti penuh dengan sampah merata-rata..bukan semua sanggup mengecilkan jiwa untuk menjadi manusia yang mulia..saya doakan suatu hari, mereka layak mendapat gaji setaraf dengan mereka yang berpendidikan..bukan lagi gaji golongan tak berpendidikan..(takda lah gaji mereka sama dengan gaji doktor..faham lah nak jadi doktor nampak susah..nak belajar lama-lama...bayar mahal..faham tu..maksud saya mungkin gaji spm sekurang-kurangnya..sebab saya yakin gaji mereka bukan gaji spm..takda siapa cerita..tapi naluri kata begitu..)

saya harap sangat semua rakyat sedar akan kepentingan mereka di dunia..seorang doktor takkan mampu menjadi seperti mereka..seorang hakim takkan mampu merendahkan hati menjadi seperti mereka..seorang raja takkan mampu menjadi semulia mereka..

kesimpulan dari kisah ini, jangan lah sesekali kamu menganggap diri kamu tinggi hanya dengan kemewahan yang kamu ada..dan jangan sekali kamu merendahkan mereka yang tidak berharta..kerana mungkin mereka itu lebih mulia dari kita..kita semua adalah khalifah..dimana masing-masing memainkan peranan yang sangat penting di dunia.

jadi lah kamu khalifah yang memakmurkan alam..kerana manusia itu dijadikan senang bukanlah untuk senangkan diri sendiri tetapi untuk menyenangkan orang lain..

jangan risau andai anda seperti bulan..walaupun bulan tak seterang matahari..tapi bulan gemilang di waktu malam..;')


Saturday, February 19, 2011

Mari Menyanyiiii


ehemm..ehemm..test suara 1,2,3..wahid, isnani, salasa..ik, erk, sann..one, two, three..testing..testing..udah la ye..dah memang kalau suara garau tu terima je la kenyataan..tak perlu laa nak minum air asam jawa konon nak asah suara bagi jadi serak-serak basah..tak perlu..-_-"

ehh..cakap pasal air asam jawa..air asam jawa memang bagi suara sedapp eh??jawa??o.O patut la suara jejaka idaman i sedappp walau tak minum air asam jawa..dah memang orang jawa kan..asal laa tak dilahirkan keturunan jawa..sedap sikit suara..

eh!takpe..kang suara sedapp sangat nak dodoikan anak, anak taknak tidur plak..dah jenuh nak buat konsert hari-hari..kalau suara garau-garau ni anak dengar kejap je dah lena sebab dah tak sanggup nak dengar lama-lama..T_T benarkah teori ni??saya akan bagi tahu kebenarannya lepas dah ada pengalaman nanti..dont worry bebehh...

ow yehhh..ekceli hari ini nak share nyayi lagu aku penganggur..jomm laaa...gila lirik dia menusuk kalbu..meh dengar mehhh..




i nak nyayi puas-puas okey..nak menikmati hari-hari terakhir sebagai seorang penganggur..-_-"
lepas ni dah bekerjaya dah tak boleh nak nyanyi lagu ni dahhh.. kene nyanyi lagu meet uncle hussain -lalala kerjalah- okeyh..itu nanti baru kita nyayi..sekarang kita nyayi lagu arwah sudirman ni jom..

lirik

Jangan ku dipandang hina
Hanya kerna aku penganggur
Jangan pula ku dilupa
Hanya kerna aku penganggur

Aku hanya insan biasa
Ingin juga hidup bahagia
Ohoo... nasibku
Aku penganggur
Ohoo... nasibku
Aku penganggur

Puas sudah mencari kerja
Memang nasib aku penganggur
Masih belum diterima
Memang nasib aku penganggur

Hasrat hati ingin membantu
Menjaga orang tua ku
Ohoo... nasibku
Aku penganggur
Ohoo... nasibku
Aku penganggur

Aku anak berbudi bahasa
Walaupun aku penganggur
Hormat kepada orang tua
Walaupun aku penganggur

Mungkin esok ataupun lusa
Aku akan mendapat kerja
Ohoo... nasibku
Aku penganggur
Ohoo... nasibku
Aku penganggur

Read more: http://www.liriklagumuzik.co.cc/2008/08/lirik-aku-penganggur-sudirman.html#ixzz1EPQSC1jf

Pesanan Penaja: mari lah kita sedekahkan Al-Fatihah buat Arwah Sudirman..semoga roh beliau ditempatkan dikalangan orang beriman..ameen

Friday, February 18, 2011

Adakah Anda Anak Soleh/Solehah??Jom Cek Sambil Main Game..


ehem..jom la adik-adik, kakak-kakak, abang-abang..kita main game jom...^_^, kena la tau kita ni anak macam mana kan..tapi kena jujur dengan encik game ni sebab nanti kalau kita tipu, dia pun tipu laaa result kita..T_T

haa..game dia macam ni..mula-mula kita pergi jalan-jalan dengan ayah kita..wewww..ajak shopping jom..T_T

lepas tu melayan mak-mak kita nak belajar internet..apakah??

lepas tu ujian yang ketiga..kena cari kunci..nak bagi tips..yang kat sini korang tekan-tekan jee...tak payah nak cari kunci beria-ria..(beria??ada dalam kamus dewan ke??)

lepas tu boleh amek result exam anda..^_^, ni saya punya..anda punya bagaimana??(ceh..macam pernah dengar je..-_-")

boleh la test game ni disini ye..tak pun cuba klik kat gambar-gambar di atas..ce cobe..ce cobe..

Thursday, February 17, 2011

Ala-ala Paparazi

huhhh...-_-'' maaf kan saya sebab mulakan entry ini dengan keluhan..
ini kerana sangat letih berhadapan dengan tenet yang slow gila..lagi lama dengan haku-haku sekali boleh naik gila..nasib baik takde kerja yang memerlukan daku menggunakan tenet..kalau tak, mau angin dalam badan ni bertambah-tambah..T_T

hari ini saya nak mengutuk..syok wohhh..

mula-mula mari kita lihat gambar yang sempat saya snap..;') mengambil masa hampir 2 jam nak upload gambar ni kedalam blog..gigih tak saya berusaha??cakap gigih cepattt!!


motif saya tangkap gambar ni??sebab nak ajak orang mengutuk..-_-'' ehh..macam bagus sangat je.. serious saya tak hairan kalau tengok perempuan free hair pakai skirt.. tapi bila pakai tudung sambil pakai macam ni saya...emppphhh...T_T kalau..kalau..kalau hitam mungkin saya boleh terima lagi..

dan bila saya tengok orang macam ni rasa.....ehhh..kena tangkap gambar ni..keajaiban dunia ke 8!!T_T okeyh..akur banyak lagi benda laaagi ajaib..

ye anak cucu..jangan la kalian pakai macam tu..macam ibu sekarang ni pun jangan...jangan time tu kamu nak kata "ibu/opah ni fesyen sekarang laa..." please lahhh..ni fesyen dolu-dolu lagii..

ya Allah..sempurnakan lah aku dan zuriatku sebagai wanita yang terpelihara..;') saya sangat mengharap saya dapat jadi wanita muslimah solehah suatu hari nanti..;') jejaka idaman..bimbing saya..;')




Friday, February 11, 2011

Tidak Ku Pinta Jadi Begini


baru-baru ni..baru betull..saya dapat massage dari ehem-ehem..bukan jejaka idaman i okeyh..


Dear customer, you have exceeded the 5GB/mth usage (Celcom FUP). Pls purchase additional volume or we reserve the right to control yr broadband speeds. TQ


agak hangin disitu ye..setengah bulan pun tak sampai..mungkin kah perkara ini boleh berlaku??adil kah??eh..apa kejadah ni..-_-''

apa makna semua ini??adakah hal ini menjelaskan diri ini benar-benar penganggur yang hanya mengadap laptop lantas online sepanjang hari..??T_T

adakah ini bermakna perlu mencari kerja sambilan sementara nak tunggu GSTT??mungkinkah??

jadi maafkan saya kerana tak dapat nak blog walking dengan giatnya..T_T

apa pun sedaya upaya akan saya balas kunjungan anda..juga follow anda kembali..i will try my best!^_^,

thats all..thaks..

Wednesday, February 9, 2011

Mengidam


ehem..tiba-tiba cacing kerawit dalam perut nih mengidam pulakkk..terpaksa la pergi jugak ke IKEA..semata-mata nak lunch okey..

chicken wings..

meet balls..slurpppp(kesat air liur meleleh) tengok gambar ni cacing kerawit dalam perut tepuk tangan..(eh!cacing ada tangan??-_-'')

ehemm..minuman berkhasiat..tak main arr soft drink..tak elok untuk kesihatan..cewahhh..sila tepuk tangan beramai-ramai..T_T

sekarang fesyen dah berubah..straw masuk ikut situ..

yang ketinggalan zaman pi kokak kotak belah tepi..-_-''

Tuesday, February 8, 2011

Unexpected




al fatihah buat arwah Pakcik Rahman..

bukan saudara dekat..tapi kami rapat..isteri beliau 2 pupu dengan umi saya..zaman dulu 2,3 pupu macam adik beradik..tak macam sekarang..-_-''

sangat terkejut pagi tadi dapat panggilan cakap pakcik Rahman dah meninggal..memang unexpected..last saya jumpa beliau nampak sihat alhamdulillah..lagi terkejut tahu beliau lung cancer (kanser paru-paru)

wajah arwah memang sangat redup..kan ada manusia kalau kita tak kenal tengok wajah dia pun kita boleh rasa tenang je..ye!beliau tergolong dalam golongan yang begitu..tak perlu rapat dengan beliau pun dah tahu beliau baik orang nya..

umi dengan pakcik Rahman dah berjiran sejak umi anak dara dan pakcik rahman teruna..tiba-tiba bertemu jodoh dengan saudara umi..(makcik asmah) jadi la keluarga..

pakcik Rahman seorang business man..beliau bermula dari bawah..dan dalam perniagaan selalu mengutamakan keluarga..kira pekerja-pekerja banyak kaum kerabat je..niat nak tolong keluarga dulu..hasil nya, alhamdulillah..saya rasa mempunyai rumah banglo di Taman tun Dr Ismail tak perlu dipertikaikan lagi kekayaan mereka.

memang kawasan tu rumah teres je RM600 ribu keatas..bayangkan lah harga banglo..(bayangkan cepat!!) T_T

tapi memang beliau sangat baik..tadi saja dah terbukti..walaupun meninggal hari bekerja, tapi ramai yang datang ziarah arwah..solat jenazah di masjid seperti solat terawih pada hari pertama!bukan solat terawih hari ke 27, 28 okeyh..memang penuh..alhamdulillah..

semoga beliau ditempatkan disyurga..digolongkan dalam golongan orang-orang beriman..
-Al-Fatihah-


kata pujangga: jadilah manusia dimana ketika dilahirkan segala isi dilangit dan dibumi menyambut dengan penuh rasa kegembiraan dan mati kamu ditangisi segala isi dilangit dan dibumi.( ayat sesedap hati sesuka rasa)

maksud dia jadilah manusia yang disayangi..bila orang tangisi makna orang sayang..bila baik orang sayang..maka nya jadilah baik hingga disayangi segala isi dilangit dan dibumi..pahe dok??



Monday, February 7, 2011

Gaya Hidup Sihat!


hari ini petang tadi..tiba-tiba dapat hidayah..hidayah ni bukan anak dara mak minah ye..-_-'' hidayah ni petunjuk dari Allah..

saya berada disini..taman metropolitan kepong..

ehh..bukan la join mereka-mereka..eh, actually kan..baru tahu..padang bola kat sini dimonopoli oleh orang negro ye..macam mana mereka boleh dapat port cantik macam ni??mana orang malaysia?melayu mana??cina mana??india mana??T_T


saya kat sini..^_^, fewww..bepeluh lagi syok dari duk kat dalam sauna..padahal memang tak ahh nak lari-lari..jalan je kot...;'D

terima kasih kepada si kasut PLKN kerana berbakti..kasut ni memang tak sentuh lepas balik PLKN..kasut ni pulak saya dapat sehari sebelum nak balik dari PLKN..saya rapat dengan bahagian logistik..nama beliau koperal Salam.. sehari sebelum nak balik dia panggil..dia bagi tukar kasut sukan dengan kasut tumit baru..bagi beg PLKN..beg tu untuk jurulatih jee..tapi saya dapat..dapat kalendar..hahh..sila jeles! mekaceh koperal..



standard ahh warga Malaysia..yang tak boleh tu yang nak buat sangattt..adventure gitu..T_T

mesti nak ada...;'D

P/S: Mohamad Naim, i saja pergi review..sini la tempat joging yang i cerita tuu...cantek kan??;')

thats All..thanks..;')