Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, February 27, 2011

Kisah Straw Merah


sambil tunggu train bila pandang straw ni teringat kisah straw merah..


kejadian berlaku zaman sekolah..dah tak ingat form berapa..tapi rasa-rasa form 3.. dulu saya suka warna merah..sekarang pun..T_T tapi sekarang macam dah bervariasi sikit laa..dah boleh terima la kemasukan warna-warna lain dalam hidup..;')

cerita ni berlaku kat kantin sekolah..standard la straw ada kat kantin kan..dulu, bila nak beli air je kalau ada straw merah saya ambil la yang merah..kan kadang-kadang dalam tu ada macam-macam warna campur-campur kuning la apa laa..saya akan ambil merah!

sekali tu ada satu hari, kakak form4 ke form 5 tak ingat..T_T dia cakap, eh mira, abang jual air tu suka kat enti la.(.enti tu awak dalam arab..bukan inti karipap..-_-'')

dengan muka terkejut campur pelik campur ehh pehal pulakkk..(dalam hati) lapastu tanya la, napa pulak ut?(ut tu singkatan ukhti, kakak) yela..tadi ut beli la air..ambil la straw merah..lepas tu dia marah-marah...kitorang pelik, lepas tu kitorang usha je la abang tu..dia letak lagi satu straw merah kat tengah-tengah..kitorang nak tau la dia buat tuk sapa..time mira beli air amek straw merah dia sengih-sengih tak marah pulak..dia suka kat mira la tu..

bolehhh?? sumpah tak perasan..rupanya abang tu dia perasan dahku suka merah, dia letak dalam banyak-banyak straw tu satu je warna merah kat tengah-tengah...tak perasan la pulak..tahu ada merah ambil je..takde takpe punn...

heheheh..serious takde makna nya nak melayan..abang tu time tu kerja part time kat kantin sambil tunggu result spm..dia ada bagi surat nak mintak biodata la pe ntah..idak laa teman nak melayan..nasib baik dia jaga air kejap je..ntah pape je..aduhaiii..-_-"

kesian dia..romantik dah la tu..tapi nama dia pun tak ingat...memang bukan jodoh..heheheh..;'p

kesian kan..kadang-kadang kita dah bagi perhatian penuh kat seseorang tapi orang tu tak perasan..saya bersimpati...T_T

thats all..thanks..

4 comments:

  1. anis ingat abang tu .( bkn ingt muka laa ..)
    tp anis pggl die pak cik . wakakaa

    ReplyDelete
  2. heheheh..org pun tak ingt dah nisah..mmg blank laa..lg2 la i ni mmg short term memory kan..mmg tak ingt apa laa...;'p ingt cerita ni je..huhuhu..boleh la budget hot sket kat ank cucu..kekekekeh..;'p

    ReplyDelete