Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, February 6, 2011

Polis Malaysia Yang Omey Tomey

sejak balik dari demo jumaat lepas..3 hari berturut-turut dah kena tahan roadblock..3 hari berturut-turut okey..mula laa fikir merapu" eh, aku diekori ke??"tak boleh belah..-_-'' ilusi semata-mata..

hari jumaat 4/2/2011
tempat kejadian nak masuk sri gombak

hari sabtu 5/2/2011
tempat kejadian jalan nak ke damansara damai

hari ahad 6/2/2011
tempat kejadian berdekatan dengan kawasan rumah..

yelahh..yang kali pertama siap cakap kat encik polis "saya terharu sejak dapat lesen ni first time tunjuk kat polis.." pernah tunjuk kat guard nak masuk frim je sebelum ni..-_-'' siap salin nama no i/c cek roadtax bagai..

bila yang kedua dah menyampah dah..haii..hari-hari roadblock ni..sepatutnya berbangga sebab mereka "rajin" nak menjalankan tugas..T_T

yang kali ketiga dah tak boleh nak tahan-tahan dah, siap cakap kat rela yang tolong polis time roadblock tuh, ni dah 3 hari berturut-turut okey kena tahan roadblock..dia pun tengok-tengok i/c lesen terus bagi jalan..diri yang budiman ni, eh, roadtax tak nak tengok?-_-''

kesimpulan dari ketiga-tiga kejadian.."eh!ke aku ni yang kuat berjalan sangat sampai hari-hari kene tahan roadblock??salah aku ke ni??" berkata-kata dalam hati..-_-''

saya bukan kaki merayap tak tentu hala ye..yang kali pertama kawan mintak tolong bawa dia hantar barang dekat sri gombak.. kejadian kedua nak ke rumah makcik dengan umi..kejadian yang ketiga pulang dari rumah kawan umi..T_T baik tak?

8 comments:

  1. ingt kan ade gmbr
    hehee
    br je nk tgk omey2 nye

    ReplyDelete
  2. aha.sangat baek.
    polos sayang kamu
    hehe

    ReplyDelete
  3. nisah: malas ahh nk ltak..tkot tak leh tdo nnt tgk..haha;'p weh!tak tipuuu..yg kali ke2 tu dh psg niat dh..klu kali ke3 kne nk tgkp gmba ltak kat blog..skali yg ke3 tak jmp plak nset..haha;'p

    ReplyDelete
  4. izzatul: ye..polis syg sy!!aminn!!hehe;')

    ReplyDelete
  5. wanie: ada jugak org ckp mcm tu..yg fes tu polis gatai..die mntk no tepon..ngekk sungguh..

    ReplyDelete
  6. come!join to our club "Belia Benci Polis" (tapi sy tidak menjadi ahli pun)...;p

    ReplyDelete
  7. heheh..takde la sampai nak benci polis..saya bukan jenis marah pada seseorang habis 1 kaum/puak saya benci..tak..saya tak macam tu..ada jugak polis yg baik..^_^,

    ReplyDelete