Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, April 24, 2011

English Lesson !

Read until the end.....you'll laugh....
This two-letter word in English has more meanings than any other two-letter word,
and that word
is
'UP.' It is listed in the
dictionary as an [adv], [prep], [adj], [n] or [v].

It's easy to understand
UP, meaning toward the sky
or at the top of the list, but when we awaken in the morning,
why do we
wake
UP?



At a meeting, why does a topic come
UP? Why do
we speak
UP, and why are the
officers
UP for
election
and why is it UP to the secretary to
write
UP a
report? We call
UP our friends,
brighten
UP a room, polish UP the
silver, warm
UP the leftovers and clean UP the kitchen. We
lock
UP the house and
fix
UP the old
car.
At other times this little word has real special
meaning. People stir
UP trouble,
line
UP for
tickets, work
UP an appetite, and think UP excuses.

To be dressed is one
thing but to be dressed
UP is
special.
And this UP is confusing: A
drain must be opened
UP because it is stopped UP.

We
open
UP a store in the morning but we close it UP at
night.
We seem to be pretty mixed
UP
about UP !

To be
knowledgeable about the proper uses of
UP, look UP the word UP in the dictionary.. In a desk-sized
dictionary, it takes
UP almost 1/4 of the page and can add UP to about
thirty definitions

If you are
UP to it, you might try building UP a list of the many ways UPis used. It will take UP a lot of your time, but if you don't give UP, you may
wind
UP with a hundred or
more.

When it threatens to rain, we say it is
clouding
UP . When the sun comes out
we say it is clearing
UP. When it rains, it
soaks
UP the
earth. When it does not rain for awhile, things dry
UP. One could go on & on, but I'll wrap
it
UP, for now ........my time is UP !


Oh....one more thing:
What is the first thing you
do in the morning & the last thing you do at
night?


U

P !



Did that one crack you UP?
Don't screw
UP. Send this on to everyone you
look
UP in your address
book..or not...it's
UP to you.

& Now
I'll shut
UP


Anyway I will start my English class on May.need a little sacrifice on monday and wednesday. only for 3 months hopefully..;') wish me best of luck and can speaking-speakong fluently.;'p

Saturday, April 23, 2011

Latihan Asas



ehem..ini adalah latihan asas buat jejaka idaman..iaitu mendalami selok belok kawasan perumahan saya..;')

mula-mula pergi jusco..tak besar macam jusco bukit tinggi..tapi tak jauh macam dari rumah beliau ke jusco bukit tinggi..kehkehkeh..;'p

lepastu saya bawa dia pergi FRIM. Forest Research Institute Malaysia. Pusat Penyelidikan Perhutanan Malaysia. dalam 5 minit je dari rumah..kecohh tanya naim, amacam, hebat tak cici??duk kl tapi dekat dengan hutan dan sungai..(sambil tunjuk muka bangga)







main rendam-rendam kaki jeee...latihan ye latihan..fokus!

sebenarnya kannn..saya pun dah lama tak mandi sungai ni..dulu kecik-kecik selalu pergi..syokk..dalam..sekarang dah cetekk..;'(
semoga anak cucu saya sempat lagi nak mandi kat sungai ni..

dibelanja jejaka idaman..;')
tiba-tiba hari ini mengidam makan tomyam...slurrppp..kailan ikan masin..telur dadar..hidangan wajib..dan ayam masak petai..jejaka idaman kata sedap!sila datang selalu.hehehe..

patutnya saya yang belanja kan..tetamu datang..T_T

sotong goreng tepung..dah macam cucur sotong..T_T jejaka idaman kata rejected!
takpaa..nanti makan yang piza hut punya okey..;'p

last keluar sebelum mula kerja..ni jumpa lepas dah nak dekat 2 bulan tak jumpa.esok jejaka idaman teman saya pergi pesta buku pulak..

ok nak buat list buku apa nak beli..sekian..;')




Wednesday, April 20, 2011

Facebook Dah Kena Tutup Ke???



pagi ni semangat dan sangat gigih saya menjinjing laptop yang boleh tahan gedabak besarnya..T_T
saya semangat dan gigih sangat ni sebab malam tadi jejaka idaman saya kata dia hantar email website kerja kosong..ye masih bekerja..tapi memerlukan transformasi ye..

pehh ayat..

sambil dalam train buka laptop yang gedabak nak membuktikan betapa educated nya saya sebab tak buang masa dalam train..T_T

sambil-sambil buka email nak buka la fb..kan ke orang bijak pandai selalu buat banyak kerja dalam satu masa..



sekali...

pehal??pehal??arghh...

dan laman web yang jejaka idaman bagi pun tak boleh bukak..T_T

yang pelik email, blog, berita harian, dan picnic boleh pulakk..

ok dah 8.21 am..pekerja berdedikasi nak mulakan kerja..babai..

Monday, April 18, 2011

Pengakuan Jujur



pehh..pehh..saya memang jujur orang nya..agak lurus bendul..tapi sikit jee..T_T
sebenarnya kannn..saya kannn..boleh dikatakan kannn..hari-hari kannn...pergi google baju kahwin..-_-"


disebabkan sebenarnya lambat lagi pun kannn..jadi saya share sikit-sikit kira wedding dream saya laa..

sebenarnya impian saya nak baju nikah yang sangat simple..as simple as ABC..;')

macam ni..

macam ni juga..owhh ayu nya soft pink ni..^_^

dan ini..;')

lebih kurang di atas..tapi rasa nya saya akan lebihkan perincian di belah bawah..bukan pada leher dan dada..sebab pakai tudung tak nampak pun kann..-_-"

jadi mungkin akan dilebihkan disetiap hujung seperti hujung lengan, hujung baju dannn...tu je la kot..hujung kain tak perlu rasanya..T_T

motif simple?sebab saya rasa sangat membazir pergi beli yang kain kerawang-kerawang mahal nak mammm..pastu dah ada kain nak hantar tailor pun 700-800..lepastu pakai sekali je..sangat tak berbaloi ok..

kalau ada duit lebih nak pergi beli kain kat indonesia sekali tempah kat sana..murah..tak payah cerita baju nikah..kata je nak buat baju kurung biasa..kalau tak mampu beli je kain kat deret jalan TAR berlambak kain..pastu minta tolong umi sayang saya jahitkan..;') teringin nya nak jahit baju nikah sendiri..tapi pernah jahit baju kurung sendiri 2 pasang jeee..tu pun tahun 2007..sekarang dah tak ingat apa..okeyyy..sekian pengakuan saya!

pic from google

Thursday, April 14, 2011

Kelebihan Menaiki Komuter Berbanding Kereta

well hello there world...(gaya anwar hadi)

ok hari ini nak ambil hati train komuter semua..serta segala kaum kerabat yang berkaitan..disini saya nak cerita kelebihan-kelebihan menaiki komuter berbanding kereta ke tempat kerja.

yang pertama nya dah tentu-tentu lah saving derrr..memang tak yah nak banding laa dengan naik kereta..dari nak gerak minyak, lalu bayar tol, berenti bayar parking..-_-" serba salah sungguh la haiii...jadi dah terbukti train komuter adalah yang terbaik..100 markah! superb!

yang kedua nya naik train tak jem...naik kereta asyik jem je..naik train tak payah bersaing...take turn ok train-train sekalian..;')

yang ketiga boleh rasa ala-ala ada driver..duduk je belakang..(tak bernasib baik sila berdiriT_T)

lepas tu train komuter ada ladies coach..besttt...boleh jalan-jalan dengan baby..dalam train pun boleh breast feed..(siapa berani??gagagaga)

lepastu train komuter ada jadual yang teratur..;')

tapiii..tapiii....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



bila train delay/cancel

mengapa harus begini?gambar ini pada tahun 2008..dan kini 2011..masih tiada sebarang perubahan..perlukah dulu kini dan selamanya begini???T_T

dan tadi...train komuter dah buat saya berdiri lebih dua jam tanpa henti..potong 200 markah!!!arghhh!! cukup la minggu lepas tunggu train 2 jam..T_T
terima kasih. tumit dan tapak kaki dah nak tercabut!babai!

Thursday, April 7, 2011

Black Day

haii!!haii!!hari ni nak story kat you all pasal black day okey..
selalu orang akan sebut black monday..sebab??yelahh..dah syok-syok melepak kat umah sabtu ahad, sekali isnin nak kena bangun awal..T_T

tapi secara jujur nya alhamdulillah saya tak mengalami lagi black monday sepanjang bekerjaya ni..malah lebih bersemangat pada hari isnin sebab konon-konon dah charge bateri sabtu ahad..-_-"

lagi!!lagi!!saya juga mengamalkan jangan pakai pakaian hitam pada hari isnin..nanti akan membawa kepada black monday okey..beware..serious saya percaya!jadi banyak pakai putih pada hari isnin..tak pun pink ataupun warna-warna yang ceria..;')

hah..saya memang percaya lah pasal black monday ni..lepastu tadi hari kamis..saya pun pakai la hitam..memang firstime pergi kerja pakai baju hitam..selalu seluar je hitam..yang ni baju kurung hitam..tudung hitam putih..beg hitam..memang hitam menawan laa..

lepastuu kann...pagi-pagi tadi..tren buat masalah...sudahhh..selasa haritu dah masalah..sampai rumah 8.30..sempat singgah sembahyang maghrib kat KL sentral..sampai kl sentral 6.15..tren ada pukul 8 malam ye tuan-tuan dan puan-puan..T_T

hah sambung pasal cerita pagi tadi..tren tiba-tiba stop..bukan beri laluan pada tren shuttle..kali ni memang bukan cobaan..ni betul punya padam..aircond semua takde..selamat pagi-pagi semua wangi-wangi baru lepas mandi..kalau petang dah peluh busuk masam tak tahu laaa..-_-"

kejadian berlaku di kilometer tak ingat tapi lepas bank negara sebelum kuala lumpur..tiba-tiba tren bergerak perlahan..tahu-tahu dah sampai kl dan kena turun tukar tren lain..rupa-rupanya tadi ada tren lain dah tolak tren kami..=_=

sampai agak lewat sekitar 8.20..dah rasa lewat sangat sebab selalu hari-hari sampai 7.30..walau pun office hours start 8.30, tapi selaku pekerja yang berdedikasi tinggi ni, 8.20 pun dah lewat..T_T

lepastu sampai-sampai PC pulak tak boleh nak on..mula dahh..memang black thursday dah laa ni..mesti sebab pakai hitam ni..-_-"

ok hitam hanya boleh dipakai hanya pada hari sabtu dan ahad..sila jangan percaya..kalau anda percaya akan jadi seperti seperti saya..T_T

sama macam ada kawan umi..terlalu percaya tak boleh keluar duit hari jumaat..memang dia pantang sungguh laa..ada satu hari tu terpaksa beliau pun pergi la bank keluarkan duit..nak dijadikan cerita beliau kena ragut..ke rompak??-_-" alaa..dalam kereta tiba-tiba orang bukak pintu kereta dia terus amek beg bawak lari..haa

orang lain bawak keluar duit jumaat selamat jee...tu lah dia..jangan percaya sangat benda-benda macam ni..sekarang percaya tak apa yang saya cerita??kena percaya laa!!!

dah malam..babai..

Wednesday, April 6, 2011

Nostalgia


haiii..sambil lambai-lambai tangan..-_-"

sekarang pagi ye..matahari baru je nak terbit..dushh..dah macam penyampai berita cuaca pun ada..sekarang saya sedang menaiki tren komuter untuk ke tempat kerja..dan sedang cuba untuk menjadi ala-ala encik ben ashaari..taip blog walau dimana jua..tapi saya lebih hebat kerana memikul laptop yang besa dan gedabak sungguh..T_T

tadi cari-cari webcam..tiba-tiba terjumpa gambar nostalgia ini..mula merindui zaman tersebut..T_T


ini classmate saya..yang kiri sekali maryam..penah jadi jantung hati..tapi kini dia mungkin sudah melupakan saya..T_T yang sebelah dia ain dan sebelah lagi budak comel omey tomey dan kanan sekali ialah ex-roomate saya..;') nama dia mas..dia kaya..boleh mintak emas sikit kak??-_-"


riang..yang manja di bahu saya kak aida..mek kelate..;')

yang ini cuba meng happy kan diri nak pergi kerja..T_T

thats all..thanks..;')

Sunday, April 3, 2011

Tinggal Kenangan


hai..hai..sebenarnya banyakk benda nak cerita..sungguh..banyak jugak kejadian yang nak kongsi..hari saya nak kongsi pasal seseorang..baru kenal cukup sebulan..dan meninggalkan kesan jugak dalam hidup saya..;')

hari-hari makan dengan saya kat pantry..;') ohh ya..buat pengetahuan anak cucu..ibu/opah kamu ni bawak bekal ye pergi kerja..makan hari pertama je kat restoran kat bawah tu..hari pertama makan nasi dengan ikan keli 4.40 ye..air kosong..T_T agak mahal buat saya..jadi decide bawak bekal je..dan pastinya umi yang masak pagi-pagi..;')

disebabkan kesian kat umi, saya decide lagi nak puasa pada isnin dan kamis..jadi umi hanya perlu sediakan bekal pada hari selasa, rabu dan jumaat..;') memang saya anak paling bertuah dalam dunia ni..dah besar godang dah nak masuk 22 tahun pun umi masih tak jemu-jemu layan kerenah saya..T_T mampu kah saya berbakti begini kepada anak-anak saya nanti..

hah!sambung pasal untie, untie selalu beli awal lepas tu makan dekat pantry..;') lepastu kami pun makan berdua-dua an..secara jujurnya saya kat kolej pun sangat jarang-jarang makan dekat kedai makan..selalu beli lauk masak nasi makan kat bilik..memang anak dara sunti..-_-" jarang laa nak melepak kat kedai-kedai makan borak sakan sambil tengok bola..-_-" ehh..

harus la sebab saya anak dara..bukan anak teruna..;') haa..dan bila makan kat pantry, masa yang digunakan untuk menikmati hidangan lebih singkat..;') paling lama pun setengah jam..selalu 15 minit je..

selalu hari-hari makan dengan untie..saya suka bawa ulam raja..untie pelik waktu pertama kali tengok..saya bagi rasa..terus untie jatuh cinta..;') saya bawak lagi dan bagi untie bawa balik..esoknya untie kata anak dan cucu dia pun suka daun ulam raja tu..;') lepas tu saya bagi benih ulam raja kat untie..;') suka nya dia..

lepastu tak berapa lama untie menghilang..dah takde time lunch hour..tak nampak dah kat pantry..saya makan sendirian..;'( beberapa hari begitu..lepastu baru tahu..rupa-rupa nya untie dah nak berhenti kerja..jadi semua nak belanja untie makan time lunch hour..;') dua hari sebelum untie nak berhenti kami sempat makan sama-sama..pesan terakhir untie kahwin cepat-cepat..untie sempat cerita kat office ramai yang andartu..40-50 tak kahwin lagi..T_T

hari last untie hari kamis..saya tak dapat makan sama-sama sebab saya puasa..sebelum nak balik untie sempat cakap.."terima kasih aa daun.." daun tu sebenarnya senang sangat nak hidup..dekat depan rumah saya dah macam hutan ulam raja..semoga dengan perkara kecil tu buat untie ingat saya sampai akhir hayat beliau..


untie yang tengah..untie ni kerja dia tukang buat air macam tu..bukan cleaner..cleaner indonesia..lebih 20 tahun kerja di sini dan jadi kesayangan semua..;') saya yang kenal sebulan pun sayang beliau..percaya tak untie ni nak dekat 70 tahun??ke dah 70??;') hebat kan..nampak awet muda je..semoga bertemu lagi..nice to meet and know you untie..;')

Saturday, April 2, 2011

Hari-Hari Dengar Khutbah Nikah

fuhhhh..fuhhh..أعذبالله من الشيطان الرجيم

pehh..pehh..busy bebeno ye wanita bekerjaya sorang ni..T_T sedih tahu..betapa saya gagal dalam mengurus masa..alasan tak dapat nak post entry baru ialah susah nak edit pic dan seterusnya membiarkan gambar-gambar tak teredit tersebut kesepian..malangnya blog ini turut menjadi mangsa..T_T saya gagal..

jadi nak taknak hari ini kena post jugak entry..ye minggu ni minggu anak-anak kawan mak saya kahwin..sebenarnya bukan minggu ni..tapi lebih kepada tahun ini..bak kata untie fiza kawan umi, sama-sama la kita dapat menantu taun ni..lepas tu ramai-ramai pulak dapat cucu..bila la waktu umi saya pulak..T_T

ok first malam jumaat saya dengar khutbah nikah di majlis kak diba...ingat lagi tak yang saya teman beliau pergi karnival pengantin di stadium Shah Alam??haa..dah jadi Puan dah beliau..;')
yang ini agak rapat jadi nak dekat majlis banyak kali jugak la singgah rumah beliau sumbang keringat ni..

lepastu pagi tadi pun dengar khutbah nikah lagiii..yang ini anak makcik noriah..saya tak berapa rapat dengan pengantin ni..kenal-kenal gitu jee..

dan esok anak pakcik amin..;') semoga mereka-mereka kekal hinggan ke syurga..
alhamdulillah..saya sangat bertuah kerana bermasyarakat kan mereka-mereka yang bukan katak bawah tempurung..alhamdulillah saya dah jadi kawan-kawan kepada kawan-kawan umi saya..-_-"

semoga nanti diwaktu saya dipermudahkan segala urusan insyaAllah..;')

ohh ya..sahabat kecintaan saya, cik mah sekarang di jordan..umrah dan ziarah..seronok nya dapat jejak kaki ke sana..semoga saya menyusul tak lama lagi..insyaAllah..semoga beliau selamat pergi dan pulang..