Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, April 14, 2011

Kelebihan Menaiki Komuter Berbanding Kereta

well hello there world...(gaya anwar hadi)

ok hari ini nak ambil hati train komuter semua..serta segala kaum kerabat yang berkaitan..disini saya nak cerita kelebihan-kelebihan menaiki komuter berbanding kereta ke tempat kerja.

yang pertama nya dah tentu-tentu lah saving derrr..memang tak yah nak banding laa dengan naik kereta..dari nak gerak minyak, lalu bayar tol, berenti bayar parking..-_-" serba salah sungguh la haiii...jadi dah terbukti train komuter adalah yang terbaik..100 markah! superb!

yang kedua nya naik train tak jem...naik kereta asyik jem je..naik train tak payah bersaing...take turn ok train-train sekalian..;')

yang ketiga boleh rasa ala-ala ada driver..duduk je belakang..(tak bernasib baik sila berdiriT_T)

lepas tu train komuter ada ladies coach..besttt...boleh jalan-jalan dengan baby..dalam train pun boleh breast feed..(siapa berani??gagagaga)

lepastu train komuter ada jadual yang teratur..;')

tapiii..tapiii....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



bila train delay/cancel

mengapa harus begini?gambar ini pada tahun 2008..dan kini 2011..masih tiada sebarang perubahan..perlukah dulu kini dan selamanya begini???T_T

dan tadi...train komuter dah buat saya berdiri lebih dua jam tanpa henti..potong 200 markah!!!arghhh!! cukup la minggu lepas tunggu train 2 jam..T_T
terima kasih. tumit dan tapak kaki dah nak tercabut!babai!

3 comments:

  1. dgr kata nk uat keta api laju..mari kita tggu n lihat;)

    ReplyDelete
  2. -__-" tunggu dan lihat.. tp keretapi laju agak tidak sesuai kerana jarak yang pendek dan banyak berhenti..mungkin perlu tambah gerabak atau singkatkan masa antara train dgn train..elakkan delay dan cancel..banyak benda nak kena ubah..;')

    ReplyDelete
  3. mcm familiar je station ni!
    kepong sentral~~~
    isn't?

    ReplyDelete