Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, April 3, 2011

Tinggal Kenangan


hai..hai..sebenarnya banyakk benda nak cerita..sungguh..banyak jugak kejadian yang nak kongsi..hari saya nak kongsi pasal seseorang..baru kenal cukup sebulan..dan meninggalkan kesan jugak dalam hidup saya..;')

hari-hari makan dengan saya kat pantry..;') ohh ya..buat pengetahuan anak cucu..ibu/opah kamu ni bawak bekal ye pergi kerja..makan hari pertama je kat restoran kat bawah tu..hari pertama makan nasi dengan ikan keli 4.40 ye..air kosong..T_T agak mahal buat saya..jadi decide bawak bekal je..dan pastinya umi yang masak pagi-pagi..;')

disebabkan kesian kat umi, saya decide lagi nak puasa pada isnin dan kamis..jadi umi hanya perlu sediakan bekal pada hari selasa, rabu dan jumaat..;') memang saya anak paling bertuah dalam dunia ni..dah besar godang dah nak masuk 22 tahun pun umi masih tak jemu-jemu layan kerenah saya..T_T mampu kah saya berbakti begini kepada anak-anak saya nanti..

hah!sambung pasal untie, untie selalu beli awal lepas tu makan dekat pantry..;') lepastu kami pun makan berdua-dua an..secara jujurnya saya kat kolej pun sangat jarang-jarang makan dekat kedai makan..selalu beli lauk masak nasi makan kat bilik..memang anak dara sunti..-_-" jarang laa nak melepak kat kedai-kedai makan borak sakan sambil tengok bola..-_-" ehh..

harus la sebab saya anak dara..bukan anak teruna..;') haa..dan bila makan kat pantry, masa yang digunakan untuk menikmati hidangan lebih singkat..;') paling lama pun setengah jam..selalu 15 minit je..

selalu hari-hari makan dengan untie..saya suka bawa ulam raja..untie pelik waktu pertama kali tengok..saya bagi rasa..terus untie jatuh cinta..;') saya bawak lagi dan bagi untie bawa balik..esoknya untie kata anak dan cucu dia pun suka daun ulam raja tu..;') lepas tu saya bagi benih ulam raja kat untie..;') suka nya dia..

lepastu tak berapa lama untie menghilang..dah takde time lunch hour..tak nampak dah kat pantry..saya makan sendirian..;'( beberapa hari begitu..lepastu baru tahu..rupa-rupa nya untie dah nak berhenti kerja..jadi semua nak belanja untie makan time lunch hour..;') dua hari sebelum untie nak berhenti kami sempat makan sama-sama..pesan terakhir untie kahwin cepat-cepat..untie sempat cerita kat office ramai yang andartu..40-50 tak kahwin lagi..T_T

hari last untie hari kamis..saya tak dapat makan sama-sama sebab saya puasa..sebelum nak balik untie sempat cakap.."terima kasih aa daun.." daun tu sebenarnya senang sangat nak hidup..dekat depan rumah saya dah macam hutan ulam raja..semoga dengan perkara kecil tu buat untie ingat saya sampai akhir hayat beliau..


untie yang tengah..untie ni kerja dia tukang buat air macam tu..bukan cleaner..cleaner indonesia..lebih 20 tahun kerja di sini dan jadi kesayangan semua..;') saya yang kenal sebulan pun sayang beliau..percaya tak untie ni nak dekat 70 tahun??ke dah 70??;') hebat kan..nampak awet muda je..semoga bertemu lagi..nice to meet and know you untie..;')

2 comments:

  1. waaa...mahalnye mknan..




    jom singgah n follow belog fyna..
    http://inibelogfyna.blogspot.com/

    ReplyDelete