Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, August 27, 2011

Akak VS Acik


saya telah menjadi blogger separuh gagal..punya lama takde entri..walau tahu takda siapa nak baca..dahku pedulik hapa..

just nak share dengan anak cucu..disekitar usia 22..saya mengalami masalah identiti diri.. disebabkan saya yang boleh bergaul dengan semua peringkat umur..(serious) sejak kebelakangan ni saya rasa macam orang sekitar dah memandang saya seperti terlalu dewasa..ohh NOOO!!

bila ada budak berkain sekolah terlanggar saya, mereka pasti mengucapkan "maaf acik"..(nak glemer..kang tulis makcik macam hodoh noo) why acik why??napa tak akak???

lepas tu bila borak dengan kawan-kawan umi pula..dia panggil umi kak pah..tapi bila sembang dengan saya "eh mira, nanti apa-apa bagitahu akak ye.." see!!mereka bahasakan diri akak dengan saya..umur mereka dah 50!!!arggghhh!!! makna nya saya dah se-level dengan umi..akak- adik je..padahal umi bersalin kan saya umur 40!see..bertapa beza 40 tahun boleh memuda remajakan umi saya..T_T

disebabkan saya bersekolah asrama makanya saya memang takde kawan kampung..kampung ke??ok fine..kawan bandar..-_-" memang takde..jadi saya banyak menghabiskan masa terluang bersama umi dan kawan-kawan nya..hahahah;'p

moga anak saya nanti pun sudilah beramah mesra dengan saya dan kawan-kawan saya..hantarlah anak anda ke asrama..kehkehkeh;'p

dibawah disertakan gambar empunya masalah mengenal identiti diri..


27 ramadhan..quran masih belum khatam..baru juzu' 22..atas kekangan-kekangan seperti bekerja dan sebagai seorang wanita yang sihat..makanya nya sabtu ahad ni kena pulun..sebab weekend sebelum ni perangai tak senonoh..sabtu ahad pulun tido/melayan korea..hantu sungguh!!

ramadhan dah nak berakhir..rindu kan terawih..time terawih time paling banyak kali saya dapat cium umi..hampir setiap kali lepas salam saya cium pipi umi..lantaklah apa orang nak kata..memandang wajah ibu bapa kan dapat pahala..ni nak cium bagi berganda lagi pahala yang tak seberapa ni..T_T

teringat makcik enon (kawan umi) tiba-tiba cerita..teringat amirah waktu kecik-kecik..bila umi bagi salam je lari-lari pergi kat umi cium umi..lepastu main balik kat belakang..comel sangat..geram cik enon tengok waktu tu..serious makcik enon cakap macam tu..mungkin ayat lain sikit la..tapi yang part comel sangat tu memang ada..pasti!!hahahah;'p

jadi sampai dah umur 22 pun saya masih suka cium umi dikhalayak..kamu mampu??hahahah;'p
semoga masih nampak comel...jangan la ada yang mengata dahku mengada-ngada pulak..T_T

tapi saya rasa tak kot..sebab kawan-kawan umi yang mana kurang kasih sayang pun boleh berpeluk-pelukan dengan saya..(kuangajo punya ayat) tak..tak..saya pun peluk cium kawan umi kadang-kadang..kamu mampu??

k tata..nak pergi pulun ni..ye pulun..bukan balun..~


Friday, August 12, 2011

Dairi Ramadhan 2011


rutin harian..bangun pagi sekitar jam 5 pagi..terus sahur..menikmati zaman muda remaja..bangun-bangun umi dah sediakan makanan..;') bangun terus makan je..

lepas sahur mandi..dulik kan orang kata perut boncet mandi lepas makan..sebab memang cita-cita nak boncet suatu hari nanti..(tapi ber"isi" laa..selepas nikah yang pasti!!-_-")

sebelum 5.45 keluar terus sembahyang kat masjid..betulll..tak tipuu...lepastu dari masjid terus la umi hantar ke KTM..saya pun pergi kerja...train sekitar 6.35 am..

balik bulan puasa ni pukul 4.30..tapiiii..seperti biasa..sampai rumah harus kelewatan..pukul 6 baru sampai kepong sentral..nak gak sebut sentral tu..bagi gah sikitt..;'p

sampai rumah solat asar mandi siap-siap pergi masjid..ye..berbuka di masjid..
dan tahun ini dalam sejarah saya tak jejak lagi bazar ramadhan buat tahun ni..;')

masjid saya buat 8 rakaat terawih di ikuti 3 witir..kemudian tazkirah ringkas..ringkas-ringkas pun lebih pukul 11 malam jugak la balik..balik-balik memang terus tidur..lepas tu sila baca balik dari atas yang bangun pukul5..begitulah rutin dari isnin hingga jumaat di bulan ramadhan..;')

saya baikk??kehkehkeh..silap besar laa...umi yang baikkk..sebab pujuk anak dara dia nak ikut rutin ni..kalau ikut saya habis terawih terus balik kottt...T_T

eh..eh..yang tu isnin sampai jumaat jee..sabtu minggu lepas saya kantoi..sekali ngadap hindustan la pulakkkk...-_-" apasal cerita best??pasang la cerita tamil...sure saya tak layan..;'p

ok sekian..masih perlu berusaha untuk ihya' Ramadhan...;')