Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, October 26, 2011

Welcome To Mandiri


hohoi..dah farewell terus sunyi sepi tanpa khabar berita..
heheh..ambil masa nak hirup udara tempat baru..

standard..banyak rumors yang didengari..ada positif..ada negetif.aku?
terpulang pada diri nak jadikan positif ke negetif.jangan biar diri kita tenggelam dalam keadaan sekeliling.biar kita yang tentukan dan buat kan keadaan sekeliling yang ngamm dengan diri kita..

bukan hebat.menangis pun ada.tapi dah memang ini aku..tempuh je..Allah yang tentukan kat mana kita berpijak semalam hari ini dan esok..pasti ada yang terbaik sedang direncanakan.

yang pasti aku bakal menambah sejarah hidup..betul-betul universal.ingin diulangi secara ringkas sejarah hidup. sekolah ambil sains..tulin lagi..lepas tu sambung belajar syariah undang-undang.tak nak kalah.time cuti sem pernah kerja sebagai security kat carefour..hambikk..tapi dalam office laa..setelah itu praktikal di Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI). kemudian lagi praktikal di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan KL.sambil siap kan assignment jadi cikgu tadika di PASTI setelah itu jadi guru ganti di Sekolah Rendah Subang Jaya. Setelah itu tolong kakak sedara jaga taska..jadi babysitter..lepas tu ke QBE as assistant credit control.now marketing..hambikk..lantak perenggan ni panjang..haku tak dulik..

ok meh saya perkenalkan pada pekerjaan baru saya..mula serta pada tanggal 18 oktober 2011..
sebagai marketing staff..-__-" nak kata marketing officer pon bolehh..pasal benefit agak officer dari kat QBE dulu..benefit clerk. tapi bila dah buat kerja seminggu dah tak macam officer plak dah..macam promoter pon hado..kah kah kah..T__T tangisan dalam tawa.


ini pintu office.


ringkasan: mandiri remittance adalah anak kepada bapa nya yang bernama Mandiri Bank di Indonesia. sekian~
kata ringkas kannn..mana boleh cerita panjang-panjang..;')


saya juga telah bekerja disini..~ bukan sebagai kontraktor ya.


ini katanya artis. ira namanya.maaf tidak kukenali.indonesia ni ramai sangat retiss nya..tapi kan..waktu dia buat konsert,dalam hati nak je aku panggil jejaka idaman naik nyanyi atas pentas..T__T opss maaf..termasuk gambar perut abang rizal..

gambar di kawasan kongsi adalah untuk membuat survey bagi mengadakan road tour bersama celcom dan mandiri..

seronok kerja baru..berjalan-jalan..dan kata nya pak akib aku bakal kurus sebulan dari sekarang..sama-sama kita nanti dan saksikan..-__-"

Ya Allah..Permudahkan segala.tempatkan aku dimana seharusnya aku berada..aminn ya Rabb..;')


2 comments:

  1. eh, myra keje kat INDONESIA? O.o

    ReplyDelete
  2. hehe..dok laaa..masih kat kota metropolitan malaysia..;'p

    ReplyDelete