Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 23, 2011

Emo 2

yup hello..nak sambung bergossip..pasal pemuda emo semalam.hari ni emo lagi.
mula-mula sembang pasal kereta..masuk bab bangun pagi pukul 8 la blah..blah..saya pun,bangun subuh kul berapa?lepas tu dia pun macam gagap tak gagap.tapi emo tu emo lah.

saya kata lah..tak leh kawin lagi la ni..tak cukup syarat..rejected..lepastu emo dia pun meledak..ko reti masak ke?saya pon..boleh la sikit-sikit insyaAllah..pemuda:ko reti buat rendang?saya:anyam ketupat lepas laa..wat rendang tak pernah try.ye saya pernah masak.tapi time tu dengan kakak sedara.tak pernah masak sorang.

dalam hati, ehh..semayang tu wajib kot.masak tu tak pernah pulak ada ayat quran kata wajib pandai masak.-__-"

lepastu pemuda tersebut emo lagi.dari semayang tapi duk mengutuk orang..tak lengkap kan ibadah dia.saya:eh,tak lengkap dengan tak buat langsung tu lain.baik lagi kutuk orang tapi still semayang dari kutuk orang semayang pon tak..yedakk??

lepas tu emo dia menggila.pemuda:ko tak payah nak tunjuk pandai la..dari semalam kan ko cari pasal.ko pergi luar sana.sekarang aku ada kuasa.aku supervisor ko nak duduk dalam ni kena ada kebenaran aku..bla..bla..bla..

saya pun kemas-kemas dia duk bebel-bebel lagi.saya memang tak lah nak lawan orang tengah emo macam tu.bukan takut.langsung tak.yang pemuda duk halau-halau..aku blajar lagi tinggi la..jangan ingat ko pandai sangat bla bla bla..saya:eh Diam!!sambil jegil mata.dalam hati ko ingat aku takut?aku malas nak layan je.ada kakak lagi sorang duk tenangkan pemuda.sambil risaukan saya..

lepas tu pergi makan dengan akak tu.kuat betul mira.kalau akak nangis dah..salah ke tak ke.dia tu memang macam tu.tak matang lagi..dengan bla bla pun dia gaduh haritu.tapi yang bla bla tu jenis melawan..tu lagi teruk gaduh..mira boleh cool je..takpe..tak payah layan dia tu..

huhu..memang tak layan la..silap besar la.sikit tak gugat.ko nak benci aku?ada tercuit ke?langsung tak.kalau ulama' ko tak respect,apa lah yang boleh diharapkan.bukan ulama' lah.Allah yang cipta kau pon kau tak respect..haha..kalau lawan memang aku sama bodoh kan.moga Allah masih mengurniakan akal yang waras buat aku.

memang saya tak alim.tapi saya seronok tengok orang yang lebih baik.saya malu bila jalan sebelah orang yang pakai tudung labuh.pakai stokin.saya malu saya tak mampu nak jadi sebaik tu.takkan kita tak mampu nak buat, kita nak kutuk-kutuk pulak.dah la tak buat.cari lagi keburukan orang.ingat orang semayang tu baik?ingat orang bla..bla..deyyy..malu laa..

apa pun saya cuma berdoa semoga pemuda tersebut diberi hidayah..

sebelum nak balik tadi..
k kak..nak balik dah..bye kak dot dot dot..
bye encik pemuda..;')

ye saya maksudkan apa yang saya taip diatas.

senyum.tak perlu kata apa-apa.

No comments:

Post a Comment