Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, December 31, 2011

Annual Dinner



ehem.annual dinner semalam.tau kejut mengejut antara satu sama lain.maka pakai tak boleh nak grand sangat la kannn..kang minta theme pelik-pelik celah mana plak nak kokak.so theme yang diberi adalah sporty smart attire.waktu nak keluar rumah umi pelik.eh,nak pergi dinner pakai macam ni??-__-"







oh..i am the winner..^__* 2 games sebenarnye ada hadiah.lagi satu tu group.kena share.so nanti kat office kita bahagi-bahagi kasih ye..eh-eh.bahagi hadiah..ehemm..yg treasure hunt tu kann..menang atas beberapa sebab.yang best dia nak 1 tudung biru.dan memang saya lah orang yang betuah itu.eh,kumpulan saya la bertuah sebab ada saya.heh.sebenarnya dah rancang-rancang nak pakai baju jersey bola malaysia yang kuning tu..sekali tuhan menakdirkan saya pakai jersey warna biru.so tudung pun berubah sama jadi biru.bak kata sumi dengan michella,"tergantung amalnya.~ ehemm..





pilih lagu nak karokkk...tapi bape orang je pun yang karokk..cd hilang laa..orang nya hilang laa..-__-"



pulang hampir jam 1 sebab tunggu abang sumi datang amek ia..borak-borak dalam kereta.dia teka saya bintang leo.yabeda bedu.saya memang leo.kadang-kadang berubah jadi cancer.kau mampu?-__-'

selamat berlalu tahun 2011..come to mama 2012..*,*

may Allah bless us..semoga kerja bertambah berkat.semoga segala urusan dipermudahkan.

Tuesday, December 20, 2011

Apasal?

Apasal blog ni macam pelik?macam banyak benda hilang time nak buat new post.apasal?ini menghilangkan mood nak menaip.-__-"

Sunday, December 18, 2011

Sabtu Ahad

oh pening nak post entry ni..ada benda yang hilang.bila nak muncul semua.macam ni la kan pakai domain free..ko takyah nak potpet potpet lah.buat mana yang mampu.yedak?

ini seharusnya minggu lepas punya cerita sabtu ahad.pong pang pong pang dah seminggu punya cerita.haritu buat separuh jalan.ni baru nak post.memang barjaya.

Gambar tak teratur.boleh?sebenarnya gambar kat ict bawak budak kecik 3 orang.yang lagi 3 orang dah besar.jadi berenam kesemuanya. esok pagi ahadnya pergi mandi sungai sejuk yummy yummy. balik dari ict malam sabtu tu sampai rumah dah 2 lebih pagi ye.sampai si kecik sekali tak reti nak tido-tido tapi tak pulak menangis cari mama dia.tapi tak nak tido.mau pukul 4 jugak si kecik tu tido agaknya.

pagi esoknya hampir semua pengsan.lepas subuh hampir semua (hampir)-__-" sambung tido dan berjaya celikkan mata sekitar 10 pagi.sekecik yang tidur paling lambat bangun dulu.tak menangis.ajaib.berjaya sampai di frim sebelum jam 11..singgah beli roti canai+nasi lemak dulu bawak ke tepi sungai.sungai 10 minit dari rumah.rumah di kl.kagum.-,-





Saturday, December 17, 2011

Solehah

Semalam episod akhir.saya berjaya menghadirkan diri di dewan muktamar balai islam.
balik kerja umi terus datang ambil.dari chowkit nak ke masjid negara ambil masa hampir 45 minit?heh.

kenapa semangat sangat?sebab Amie sofia mak su saya.saya juga ada banyak maksu.boleh?~
mak amie dengan nenek saya adik beradik.jadi maksu amie dengan ayah saya sepupu.dulu pernah sekolah sama dengan maksu Amie di IQKL.masuk-masuk maksu kata, mira jangan panggil maksu amie taw..panggil kak amie je..heheh;'p

yang lagi kartoon bila umi ayah datang lawat dia dengan pakteh amin (abang maksu amie) jumpa ayah dengan umi..borak-borak bahasa kan diri amie-amin-abang latip-kak pah. padahal umur dia waktu tu mungkin dalam 14 15 tahun.umi ayah dah 50.heheh;'p

what the hey ye cerita relationship bagai ni.ye.itu mukaddimah.hehe

tahniah maksu amie!nanti bawa mira jalan-jalan naik kereta baru tawww...;') maksu amie saya dapat no 1.jujur kata maksu amie punya penyampaian memang terbaik.tapi tajuk dia malam tu tak lah berapa menarik perhatian.saya lebih tertarik dengan dakwah mariyam.

teringat zaman sekolah dulu boleh pergi kat taman kuala kengsar tu pergi tegur orang tengah couple tu..hehehe..memang kelakar.

dan wan nor mazuani memang berani!very taw!bukan sikit-sikit punya berani.dia tak sampaikan tajuk yang dia patut sampaikan.-__-"

waktu dia minta maaf cakap dia takkan sampaikan tajuk yang sepatutnya.tapi nak bagi pengertian solehah bagi diri dia,satu dewan senyap sunyi.muka mf(manager flow) abang amin macam tenganga tak tenganga jugak la muka dia.kan sepatutnya sorang 3 minit.tapi dia memang dah lebih masa laa..

waktu announce no3 saya teka no 2 mesti wan tu.betul.waktu announce no2,saya teka maksu amie no1.alhamdullilah.betul lagi.;') sebab saya yakim maksu akan dapat antara 1,2,3.saya yakin itu.;')

oh ya, adik renny sangat comel.;'p sangat ok..

dan,saya tak sempat bergambar dengan maksu sendiri.saya balik 12 lebih beliau tak keluar-keluar lagi dari press conference.T__T

jadi, marilah kita sahut pictureless saturday.boleh?nak tengok gambar peserta-peserta solehah sila google.sekian.

Wednesday, December 14, 2011

Rindu


hari ini rabu.orang lain mesti post wordless wednesday.tapi saya?haku dulik hape..hari apa pun rasa terlintas nak menaip saya menaip.maaf.wordmore everyday.-__-

rindu siapa?saya rindu suasana itu.itu mana?sekitar 10,11 tahun dahulu.saya berada dalam persekitaran yang orang keliling pakai tudung labuh.easa nak menangis taip ni. ya Allah..kau kembalikan aku ke kelompok itu.T__T

masuk kan aku ke golongan yang sedikit ya Allah.iaitu golongan yang beriman kepada mu.

kerja sekarang,memang 90% melayu islam.tapi nak cerita pengalam firstday saya.saya pakai baju kurung.hr suruh balik pakai office wear. O.o baju kurung bukan office wear ke?saya pakai tudung.tak labuh. tapi dia suruh saya masuk kan tudung dalam baju.T__T sempat bagi kata-kata kurang berhemah kat saya. "nak pakai tudung tak salah,janji bergaya." saya ingat kata-kata tu sampai sekarang.bukan nak dijadikan pedoman.tapi sempadan.

saya rasa nak je cakap kat dia.biar tak bergaya.janji bertudung.ye.saya memang cukup malas nak bermakeup.harap maklum.barang make up sume stock tak habis setaun.silap-silap 3,4 tahun pun boleh tak habis.nasib semua hilang macam biskut chipsmore.

ya Allah..betul-betul rindu zaman itu.dari kecil sekolah agama.tak pernah rasa terpaksa nak pakai pakaian sempurna.tapi memang persekitaran mempengaruhi saya.dari zaman sekolah sampai ke kolej.berpakaian lengkap bukan suatu yang asing buat saya.

dulu saya jadikan alasan naik motor sebab saya tak berpakain lengkap.pernah berazam ada kereta nak pakai pakaian muslimah.sekarang salahkan persekitaran kerja yang tak membenarkan.

ya Allah..hentikan semua alasan-alasan ini.kirim dan tempatkan aku ditempat yang terbaik disisi mu.amin ya Rabb..;')




zaman itu...

Sunday, December 4, 2011

Family Day TRC 2011




hai blog omey-omey..cian ia uchuk-uchuk tuan blog tak update blog ye..meh nak update kisah semalam dan hari ini.walau badan masih lenguh-lenguh hasil usaha gigih tarik tali lari-lari dan sebagainya.

yup!TRC stands for Tokwan Rashid Clan!

where??Janda Baik..^__^,

the place.nice.cool.awesome!


pemandangan dari dalam villa!

makan deghian dulu..haruss...



cicit tokwan rashid!hoyehh..

rahimi menikmati sungai di janda baik..


my group!!Eagle!!ada 5 group kesemuanya.

first game!treasure hunt.


Eagle lagi..the champion harus ada gaya.kann..
tarik tali!kesungguhan mak ngah saya.


si kecik tarik tali.

si besar tarik tali..O.o

ehemm..jauh meninggalkan markah tempat kedua.

with kak alia awesome.

umi+tok.LOVE.

tok dan cucu

tok dan cicit.

sekitar 20+- tahun dahulu.

20 tahun kemudian. yes!all of us TRC!

al fatihah buat arwah tokwan Hj Abdul Rashid bin Abdul Hamid.semoga tokwan tenang di alam sana.Doakan silaturrahim ini berkekalan ke akhirnya. ya Allah..sihatkan tok kami Hajah Balkis Binti Abdul Wahab. panjangkan usia nya dalam keberkatan.limpahkan rahmat dan kasih sayang Mu buat kami sekeluarga ya Allah.suburkan lah rasa cinta ini.Amin ya Rabb..