Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 22, 2012

Hilang

Tadi sampai kepong central.nak naik tangga ada orang buta wanita.terus automatik saya pimpin tangan beliau.jalan sangat laju lah yang amat.seperti dapat lihat dengan jelas lagaknya.mungkin mata hati terlalu celik.

tiba-tiba sayu sendiri.kalau lah Allah uji aku macam mana.jalan sendiri dalam kegelapan.ya Allah.kadang-kadang ujian yang biasa-biasa pun buat senak dada.pening kepala.

handphone rosak.no semua hilang.sampai sekarang 22/02/2012 9:09 mlm,dalam hp cuma ada 10 no.

semalam mintak cina kedai hp tolong tengok rosak apa.sebelum hantar hp tu boleh menyala bila masuk charger.saya tinggal dan pergi makan. lepas tu ambil dia kata masuk air.repair 100 lebih.saya pun takpe lah.baik beli baru kan.barang-barang elektronik sekarang memang dicipta untuk pakai buang.balik ingat nak on kejap.sempat nak copy no phone dalam hp.terus..gelap..tak menyala langsung..

no semua dah hilang.

mari kita mulakan semula pencarian.2 tahun setengah yang lepas dah jadi.ni jadi lagi sekali.dulu hp hilang kena curi.kali ni padam.

mood hilang terbang melayang.

pasti ada hikmah menyusul datang.
tunang idaman adakah jawapan?;'p

Sunday, February 19, 2012

Wordless Sunday









Thursday, February 9, 2012

Dewan

ehemm..selaku bride to be.for sure lah blog ini akan sentiasa di updated berkaitan persiapan perkahwinan kan.ceh ayat..-__-" rasa nya yang pertama,biar tak rasa macam kamu dan pasangan syok berdua je nak kawin mestilah persetujuan kedua belah keluarga kan.

lepas selesai bakal abah dan mak mentua datang,(pehh ayat) yang pertama sekali yang harus dilakukan ialah cari dewan!cari dewan!dannn..saya sungguh bernasib baik.walau tak dapat dewan macam tarikh yang kami rancang,dapat la juga dewan taun ni.dann..berapa banyak dan..saya orang terakhir yang dapat tempah dewan untuk tahun 2012 di dewan ni.T___T thanks Allah.

itu pun nasib baik ada orang tempah 2 tarikh.jadi dia amek satu tarikh saya amek satu tarikh.

tujuan buat kat dewan tak buat kat rumah.kesian umi nanti keletihan kalau buat kat rumah.orang kata buat kat rumah ni letih seminggu tak habis.T__T lagi keselesaan orang ramai.mungkin tempat parking lebih mudah berbanding buat kawasan rumah.rumah kawasan teres.bukan kawasan banglo sebijik-sebijik rumah jauh-jauh.takde kenduri pun berebut parking..T__T

ada lagi.kat dewan lebih lapang.boleh borak lama-lama.kalau kat rumah nanti berebut kerusi meja.makan je kena bangun.tak cukup kerusi.kat dewan agak lapang.agak tak cukup kerusi kita bersila ramai-ramai.ok?

jangan risau.kepada pencinta kenduri di rumah,alergik dewan,groom to be insyaAllah akan adakan kenduri di rumah banglo beliau.(ceh banglo.eh.betul la banglo.;'p)tarikh kat rumah groom to be sangat cantik hokey..jelesss..(boleh tak jeles?)





inilah dewan terpilih.dewan komuniti manjalara.sebab i manja.eh.-__-" sebab dekat dengan rumah.dan.kepada yang bernama Akmal Razali yang tinggal di Manjalara,bersiap sedialah untuk menjadi tukang tunjuk jalan kearah dewan ini.nak letak no tel hang kat kad kawin aku boleh tak?senang orang nak tanya jalan.;'p




oh merah!i like.tp my beloved grandmother anti gila warna merah.kang sampai-sampai tak pasai suh hantar balik.ok.your beloved cucu ni takkan amek tema merah.promise.*.*

setakat ni memang alhamdulillah rasa dipermudahkan sangat.next!catering.tapi catering ok lagi kot..banyak pilihan.

Allah is the only one who can do everything.we humans do what we're capable of.;')

Tuesday, February 7, 2012

Kembar Tiga

eh mira!yang pisang kembar ni kamu makan biar dapat anak kembar.kembar 3 lagi ni..



pisang kembar 3. abah tunang idaman bawak.tanam sendiri taw.abah pun nak cucu kembar ye..^__^,



dan..hari saya bertunang, kucing saya melahirkan 3 ekor anak ye.3 ekor.
haah.memang hari bertunang.bukan sehari sebelum dan bukan sehari selepas.
-__-"








terus google laju-laju kembar tiga.



jumpa blog ni..mama kembar tiga.

nak google cara buat kembar tiga pulak.tata *,*

Monday, February 6, 2012

Tunang Idaman

eh mira, ko pakai baju yang dah pakai time diploma je?

heh.itulah kesah nya.

Ehem.lepas ni dah takde jejaka idaman.dah bertukar jadi tunang idaman.^__^,
ye!tak sampai seminggu tunang idaman cakap mak abah beliau nak datang rumah..phewww..-__-"

saya relaks je.umi yang bersilat.heheheh;'p

tapi akhirnya.alhamdulillah.hati rasa tenang.semua dipermudahkan.tak perlu pasang kemah.tak perlu beli baju mahal merelip merelap.tak perlu panggil catering.tak perlu pasang pelamin bagai.

lega sangat.

terima kasih umi.
terima kasih tunang idaman dan keluarga.
terima kasih cik mah.
terima kasih mak cik enon dan mak anis.

;') ya Allah.terima kasih.
memang cita-cita tak nak ikut adat sangat. semoga kenduri nanti pun tak menjauhkan kami dari rahmat Mu.














one step closer...;')