Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 31, 2012

Review Baju Nikah

Rasanya ni antara most important!;'p

dalam masa 3 minggu nak siapkan baju nikah.dan waktu yang memang semua tailor dah tutup tempahan sebab tempahan raya dah full.-__-"

suami idaman tempah baju beliau kat banting sampai RM165 tak silap.memang kena cekik.baik beli baju siap.;'p tapi sebab dah beli kain.kain tu pun memang mahal.beli kat bandung haritu. jadi baju beliau lebih mahal dari saya.mungkin lebih RM300.kena simpan baik-baik.;')

ok cerita baju nikah saya. syukur alhamdulillah.memang sepanjang proses persiapan, terasa sangat bersyukur segala dipermudahkan. umi memang tailor saya sejak dari kecil.;') tapi makin besar beli siap je.umi dah not in mood untuk menjahit.;'p

tapi diwaktu-waktu EMERGENCY begini, keupayaan umi sangat dihargai.tiba-tiba rasa nak belajar jahit baju betul-betul.nanti boleh jahit ikut sedap hati sendiri nak macam mana.;') saya pernah menghasilkan 2 pasang baju kurung sendiri.tapi dah tak ingat apa.-__-'

umi berjaya siapkan bukan setakat baju nikah pengantin.tapi baju untuk ibu pengantin.(jahit baju umi sendiri.;'p ) sebab saya memang dah belikan kain untuk umi.nanti time kenduri kena beli baju lain plak.;'p

dulu rancang ingat pakai sekali sebab nikah dengan hari kenduri sama.semua tinggal kenangan.;'p



baju yang gojes.

ingat baju nikah nak yang simple.tak nak lace takut tak leh pakai lagi.ingat nak buat baju raya sekali.banyak sangat ingat.sekali dah siap...macam tak boleh buat baju raya jeee...-___-" 

No comments:

Post a Comment