Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, July 28, 2012

Review MUA Nikah

ehem.kan haritu persiapan nak nikah dalam masa tak sampai sebulan.
jadi proses mencari makeup artis yang MURAH memang mencabar tapi sangat dipermudahkan alhamdulillah.

terima kasih mr Google kerana ada disisi.;') saya google je.keluarla banyak list..yang memang kalau untuk nikah memang mahal sangat.bila mahal sangat rasa macam nak makeup sendiri.walau seumur hidup makeup banyak pakai lip gloss celak bawah mata bagi effect mata besar (konon).bedak compact bertahun tak habis-habis.saya beli yang magic.sebab tu bertahun tak habis-habis.-__-


akhirnya saya bertemu dengan akak comey.kak tini.  nama sebenar Hartini Hilmi, facebook beliau kat sini. nampak macam tak ramai kan yang like.mula-mula saya pun ragu-ragu.;'p tapi berbekalkan gambar dan comment yang ada di dalam internet, saya pun try sms dan tanya charge berapa untuk nikah.available tak untuk 15 Julai 2012.waktu tu tinggal seminggu nak nikah hokeyyy...sekali akak tu bagi la rate..dia kata kalau nak kena confirm cepat sebab takut dapat job untuk penggambaran raya. saya pun bayar deposit RM50.

pasal facebook beliau tu jangan was-was.beliau sempat cerita kat saya, sebenarnya dulu ada page lain.tapi nama lain.katanya macam gedik sangat.;'p jadi kak tini buat page baru..tu yang bape kerat je like.yang lama katanya dah beribu like.;')

pagi nak nikah tu kak tini sampai dengan peralatan perang beliau.beliau nak isytihar perang dengan muka saya!

saya just pesan nak makeup simple, tak nak cukur bulu kening dan taknak pakai fake lash.alhamdulillah saya juga tak pakai contact lens berwarna-warni.pakai yang natural je.;') alhamdulillah.;')

make up dekat 2 jam.memang lepas-lepas makeup pakai tudung terus bangun pergi masjid.tak sempat nak berpoya-poya dengan kawan yang datang.tak sempat nak bergambar.maaf sangat.;'( dah la masing-masing datang dari jauh..jaja,amy,fadzilah.maaf sangat.;'(

dan akhirnya.;')


 cukup natural kan??



ni la kak tini comey..;')


1 comment:

  1. Hahaha.. google punya google nama sendiri last2 jumpa entry ni..
    Ingat ye apa yang Kak Tini story mory.. FB page dulu nama bebudak sangat + gediks! Then just upload kt blog for few years, after that rasa mesti buat gak page (May 2012) after personal FB dah overload friends.. Itulah kisahnya.. ;)
    Btw, thanks dear n selamat pengantin baru.. hehehe..

    ReplyDelete