Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, September 29, 2012

Jakarta


meh hadap gambar-gambar dulu.;'p


 tinggalkan malaysia.;'p

awan yang indah.;')

 jakarta.hehe.beza dengan malaysia.nampak padat kan..

sampai-sampai airport ada bas macam bas rapid.mungkin parking lot disana jauh dengan pintu nak masuk bangunan airport..

ok nak mula cerita ni..sampai-sampai hari khamis dah pukul 3 petang.jadi kami cuma duduk baring kejap kat hotel.lepas tu jalan-jalan cari makan kat bangunan pasar baru Jakarta.oh kat sana duduk tune hotel.mula-mula nak duduk amaris.tapi didapati tune hutel paling murah.ceh.;'p


esok nya kami ke mangga dua ITC.dan pasar pagi mangga dua.tak payah pergi mangga dua WTC.disana tempat peralatan kenderaan.

jumaat tu memang khusus untuk door gift.memang door gift hunter kami haritu.;'p mula-mula pergi mangga dua.tak sempat nak tengok tingkat-tingkat atas pun.tapi kami ke pasar pagi mangga besar.dan disitu adalah tempat sebenar mencari doorgift.;')




hasil..cari barang yang ringan dan selamat nak bawa balik malaysia naik flight.;'p

 ni makan di pasar pagi mangga dua.



esok nya memang shopping timeeee!!!kami ke pasar tanah abang.;') tapi tak puas shopping.;'( pasar tanah abang tutup awal tahuuu..4 petang dah tutup kedai tutup lampu.;'(

 ni dah kat airport nak balik.makan dulu.



balik singgah shopping kat nilai..boleh?


syukur alhamdulillah selamat pergi dan pulang berdua dengan umi.;') eh bertiga.baby dalam perut..baby dah sampai jakarta taww..;'p
sekian.;'p

Wednesday, September 19, 2012

Assalamualaikum Fetus

hee..kandungan saya dah masuk peringkat fetus.bukan lagi embrio.alhamdulillah.
waktu yang dilalui oleh embrio ibu sangat mencabar.dengan ramadhan.ibu yang beraya sakan.kesana kemari setiap minggu sepanjang sebulan raya.dan kita akhiri perjalanan embrio sampai ke Jakarta!embrio ibu sangat hebat!

bukan calang-calang berjalan ke jakarta.kita bukan bersantai.tapi memang totally bershopping..terima kasih embrio teman ibu dengan tok umi.;')

harap-harap fetus ibu lebih tenang.;') banyak bersantai.memang dah rasa semput nya.nak ke cafe pun semput berjalan.-_-"

bila nak cerita pasal Jakarta?hehe..
doa-doa la masa mengizinkan.;')

Friday, September 7, 2012

Gigih

minggu pertama lepas raya sperti yang sudah diperkhabarkan,saya selamat sampai hingga ke Pulau Pinang.
minggu ke dua lepas raya pula saya ke Johor.kenduri saudara.sebaya saya,Zainab.

Tahniah nab.selesai semua.saya yang tak selesai-selesai lagi ni.hehe;'p
mungkin dek kerana hamil (alasan lately) saya punya lah keletihan.

berjalan sakan.ni minggu ni nak balik rumah mertua.

next week insyaAllah ke Jakarta..hoyehhh..puasa ganti tinggal lagi dua hari.
ibu hamil harus lah terkedek-kedek.

lapar ketika puasa Allah je yang tau.padahal bukan tak biasa puasa sunat.tapi puasa ketika hamil memang sangat berbeza.tak dapat dinafikan.tapi saya tetap nak settlekan seawal mungkin.insyaAllah sebelum ke Jakarta next week.

nak beraya sakan kat sana.;') 

setakat ni alhamdulillah takde mual-mual.cuma kadang-kadang pening kepala.berdenyut-denyut.tapi sekejap je.bila sakit perut takut sangat.ya Allah.kuatkan lah kandungan.;')

perut dah mula gatal.-__- macam pelik sangat.bukan ke patut nya nak gatal-gatal perut bila kulit nak mengembang bila baby nak besar??tapi dah betul gatal.cerita je la.-__-"
semoga terus gigih nak menaip untuk entry-entry akan datang.;')

waktu ke Johor dapat Ilmu,kata abang saudara, nak kandungan selamat cuba amalkan YA QUDDUS.
isteri beliau cikgu pernah jatuh dari tangga sampai tak boleh bangun.tapi alhamdulillah baby dalam kandungan selamat.;')