Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, October 29, 2012

Selesai

Alhamdulillah selesai kenduri 27 oktober 2012.
buat kenduri dihari raya haji ke2 memang mencabar.

tapi tu je lah tarikh yang ada untuk dewan.
dah selesai just Alhamdulillah.terima kasih banyak yang melapangkan masa.datang ke majlis.
itu bukan lah big day.bagi saya big day yang sebenar 15 Julai 2012.;')

majlis ni just nak bagi orang makan.dan hebahan umum.
alhamdulillah. 

saya masih cuba elakkan mana yang boleh dielakkan.
time nak make up saya cakap kat kak syikin saya tak nak pakai fake lash.
kak syikin cakap ok.
then tiba-tiba tanya lagi.yang nipis pun taknak?
sambil tunjuk collection dia.;'p

saya cakap takpe lah kak.

kak syikin: kenapa awak taknak pakai?husband awak tak kasi ke?
saya: taklah.saya yang taknak.nanti dah try nak pakai selalu.

dua-dua gelak.

alhamdulillah.

eh.gambar insyaAllah next week.
album 2,3 bulan kemudian.

sekian.

Sunday, October 21, 2012

Appreciate

Bismillah.hari ni suami tidur kat rumah banting.konon esok ada kerja kat sepang.senang pergi dari sana.
sekali bos call tukar pulak.esok kena pergi meeting yang dekat Taman Melawati.

esok dah apply cuti ada medical check up.ingat esok pergi sendiri.tapi Allah maha pengasih,meeting suami esok petang.jadi pagi suami idaman sempat teman pergi medical check up insyaAllah.

sejak pregnant ni emosi memang macam roller coster.air mata pulak mencurah-curah macam niagara falls tahu.orang buat baik mencurah.buat sedih mencurah-curah.tak buat apa pun mengalir je..tak faham i...-__-"

ya Allah..jangan la effect apa-apa kat baby.kang ibu dia kuat beno menangis baby pun ikut sama.moga-moga baby nanti kuat macam abi.(nak tengok suami idaman menangis adalah satu cita-cita saya sebagai seorang isteri!;'p) ya Allah..beliau nangis yang saya pernah nampak gugur la setitik dua.;'p pasal tengok video perkembangan baby tu.;'p macho kan.

dalam macho-macho harus diakui beliau bukan lah seorang yang romantik.;'p (cita-cita jugak tu nak tengok beliau jadi romantik)

tapi dalam tak romantik tu baby ada jugak dalam perut ni kan..so what dengan romantik?angkat kening jeling mata.

jadi blogger ni ada baik buruk.baca cerita orang yang best-best kita cemburu. cemburu bukan busuk hati apasal laki kau romantik?macam bagus...boleh la takat baru kawin.aku nak tengok 10,20 tahun akan datang.mampu lagi laki kau nak romantik?tak!tak pernah fikir sampai macam tu.;')

cuma bila baca kita harap kita dapat buat yang terbaik.kadang-kadang bila fikir, cukup baik ke aku nak dapat semua perkara-perkara baik macam tu.ya Allah.jadikan saya baik kepada ibu bapa.baik kepada suami.

ya Allah.semoga Kau permudahkan aku menjadi hambamu yang lebih baik.yang lebih bersyukur.yang lebih menghargai setiap detik yang Kau kurniakan.ubat segala perasaan tu ialah Appreciate what do you have now.

tapi kita kena usaha untuk apa yang kita impikan. semoga saya tak putus asa nak bina keluarga yang diidamkan.

semoga bila saya dah buat yang terbaik,segala harapan tu tak mustahil Allah tunaikan.kan Allah yang pegang hati-hati hamba dia.

semoga Allah bagi kekuatan nak jadi lebih penyabar lebih kuat lebih rajin dalam hidup.
banyak yang Allah dah permudahkan.

target awal sekarang ni nak anak ramai..and yes.most important is quality.quantity with great of quality insyaAllah.;')

ya Allah,jadikan kami anak yang soleh solehah.jadikan kami pasangan yang sentiasa berkasih sayang demi mencapai redhaMu. kurniakan kami zuriat yang soleh solehah ya Allah.jadikan kami ibu bapa yang terbaik buat anak-anak ya Allah.semoga dengan ikatan ini menjadi titi buat kami ke Syurga Mu.amin ya Rabb..;')


Friday, October 19, 2012

Kering


 selaku seorang wanita yang perasan kulitnya mulus.
saya dengan yakin nya dah bertahun tak pakai pencuci muka.

dah la tak sapu apa-apa cream.
dulu pernah beli bb cream. tapi setelah bertahun-tahun tak habis.

sebab?perasan pipi mulus. dan percaya pujian orang.
dengan yakin dan bangga cakap tak pakai pencuci muka.

dah la tak sapu spf15. jauh lagi spf 130.-__-"
sebab confident punya pasal.

sekarang.kulit tangan dengan kulit paha dah macam lain tuan.T__T
muka pulak.tadi tiba-tiba nak sapu bedak compact.tiba-tiba je nak sapu.

pastu.......kulit kering jelas kelihatan..uwwaaa...T___T tsk tsk tsk. kesian kulit..
takpe.habis kenduri nak beli macam-macam untuk kulit.(bukan selalu orang beli macam-macam sebelum kenduri ke?-__-"




 konon  mulus.


 konon confident 

nampak halus tapi halus halus je dia kering...

sedih.

Thursday, October 18, 2012

Bersama-sama



ehem.beberapa minggu yang lepas.eh..7 oktober 2012.saya dijemput menghadirkan diri ke peperiksaan memasuki perkhidmatan penolong pegawai pembangunan masyarakat.

tiba-tiba.(jeng jeng jeng) semalam massage berbunyi.tet tet..saya tengah busy.tak tengok no dulu.bukak-bukan ada jemputan lagi..kehkeh.

terus forward ke suami idaman.eh.sama la.beliau pun dapat massage yang sama..ngeh ngeh.

alhamdulillah.tempat dan waktu yang sama. sama tempat dengan yang saya periksa baru-baru ni.
hari tu suami teman je.nanti kita exam bersama.yeay!;'p 

alhamdulillah.mana yang rezeki la.rezeki baby??;'p



Wednesday, October 17, 2012

second trimester

Assalamualaikum.baby dah masuk second trimester alhamdulillah.;')
semoga kandungan lebih sihat dan kuat.

abi dah tak sabar nak rasa baby tendang perut.asyik suruh cepat besar cepat keluar je..;'p
bila baby dalam perut makin ibu rindu kat abi..baby rindu abi eh??;'p 

ye.seminggu ++ saya akan melansungkan kenduri.ngeh ngeh.baju test sebelum nikah dah tak muat.sekian.
jadi kena tukar baju lain.bila tukar baju, pelamin pun kena tukar sekali..>.<

warna tema pun bertukar.
lantak lah.yang penting tetamu datang makan kenyang.
ya Allah permudahkan segala urusan..;')

bila boleh bagi nama kat baby ni...banyak sangat dah nama keluar ni..nak tau jantina je dulu..hehe

Wednesday, October 10, 2012

Wordless Wednesday

Melayu( jawa);'p India dan Cina


Tuesday, October 9, 2012

Sejuk Mata Panas Dalam

minggu lepas saya balik kampung..euwww..dah ada kampung okeyyy..;'p
 sangat sejuk mata memandang.;')

 apa?apa?o.O
 zoom sikittt..
 zoom lagi..;') air liur meleleh..
 musang king woooo...ada bintang kat bontot ia...

manggis..tapi macam tak banyak..

ya Allah..tak sabarnya nak makan durian.tapi tak boleh nak melantak sangat. nanti orang dalam panas..cian dia...takpee..
taun depan insyaAllah ada.;'p 

ujian..

Wednesday, October 3, 2012

Wordless wednesday