Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 18, 2012

Jangan Buat Dosa Dengan Anak Yang Belum Dilahirkan

hah.ambikk..panjang tak panjang tajuk entry.

tapi itu pengajaran yang saya baru dapat.;')

last week jumaat balik kerja singgah bengkel kereta. berharap kereta dah siap. dah boleh ambil.
suami idaman ada kenduri kawan dia area banting. sekali sampai-sampai memang HARAPAN.T__T

tengok depan bogel lagi tak pasang lagi.
sekali datang mekanik cerita pulak jumpa minyak entah celah mana..blah blah.
ni gasket terbakar la.nak kena top overhaul laa..
dia sebut je OVERHAUL tu saya pening dah.sure mahal.

sembang-sembang tanya estimate berapa, dia kata dekat RM1000.
mak fening...macam-macam nak beli ni..
tension dah. tension sangat. 
tapi dia kata isnin baru nak cek betul-betul.nanti dia confirm harga semua.

balik-balik sampai rumah terus tidur.
malas nak fikir.bangun solat maghrib.
minta suami idaman peluk. ok sikit.;')

semalam.isnin.
petang orang bengkel call suruh amek kereta.dia kata kereta tu boleh amek buat kat bengkel lain la.
nak tunggu insurance lambat. dan confirm insurance tak lepas pun nak masuk kan top overhaul tu.
saya pun ok.

sampai bengkel.kereta dah siap. sekali pomen kata kereta semua dah ok.enjin??enjin semua ok.sudah kasi cuci 2,3 jam tadi. bukan gasket terbakar.memang dah lama tak cuci ape benda entah.tu yang datang minyak..blah blah blah.
saya dah hepi syukur alhamdulillah!! 

kereta dah jadi baru.bagai dilahir semula.

dan baby, ibu minta maaf tension tanpa sebab.;'( maaf tak pandai control perasaan.
maaf tak setabah yang diharapkan.

dan harini,alhamdulillah. baby berirama merdu dalam perut ni.;')
tak duduk diam macam waktu ibu tension.T__T

eh,semalam pergi scan.sebab rindu sangat kat baby.tapi scan dia tak clear.still tak puas hati. tapi lagii..doktor kata baby sihat alhamdulillah, duduk terkangkang dalam perut ibu..-__- anak ku.. tapi doktor kata comel.takpe.;') uri semua dalam kedudukan yang bagus.alhamdulillah.dan gender masih dirahsiakan baby.ingat dah boleh confirm.tapi baby masih taknak ibu shopping barang baby gila-gila ye?;'p sebab kalau dah tau gender baru best nak shopping nak ambil warna apa..;'p

dan disebabkan baby sihat walafiat.ibu tahan rindu tu bawa ke scan bulan hadapan.kita cari scan yang terang.;'p

No comments:

Post a Comment