Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 4, 2013

Zakwan 7 Bulan


Alhamdulillah.Zakwan dah cukup 7 bulan. 7 bulan yang indah.

Zakwan yang tumbesaran dia agak pantas.2 bulan setengah dah boleh pusing meniarap.5 bulan setengah dah keluar gigi pertama. 7 bulan terkejut tengok, tiba-tiba dah berdiri.-_-"

 berdiri cari barang dalam katil dia.letak dalam tu nangis pulakk..-__-"

 teman abi kemas barang nak pergi kursus..

 macam cikgu besar?

 teether paling enak.sekarang skrin problem.alhamdulillah..boleh ibu dapat handphone baru..kehkeh.;'p

 zakwan panas la ibu..zakwan adjust suhu bagi sejuk sikit keh.

bespren poreber..

 handsome boy ibu.

alhamdulillah.masih full breastfeed.;')
syukur ya Allah..;')

bila la nak share pasal breastfeed ni..huhu..

moga Allah bagi kekuatan untuk breastfeed kan Zakwan selama mungkin.

okeh tu je.japgi abi Zakwan nak balik dah..hip hip horeeyy..;'p

k bai.

Tuesday, November 26, 2013

I miss My Blanket So Much T_T

malam semalam.saya tidur berdua dengan Zakwan. Abi ada kursus. sebenarnya tak tidur lagi.tengah tunggu suami soleh habis kelas malam. dengan berspek.handphone charge.saya terlelap.aircond pasang 17c.bekuuu..

biasanya akan pasang 17c untuk sejuk kan bilik.lepastu slowkan la 22 ke 23 ke kan..
sejuk betul..sengal-sengal tulang.Zakwan sedappp je tidur..lena sungguh.hehe.
saya pun terus peluk dia..tangan pegang badan hangat dia..hehe..ni kira blanket kecik laaa..;'p


betul kan orang kata ada suami tak perlu selimut.hangat badan dia lagi sedappp..;'p


so conclusion, i really miss my blanket. owh..big blanket what i meant.hehe.
apa pun thanks Zakwan.cepat besar supaya boleh jadi second big blanket ibu..;'p ehh..dah besar tidur sendiri la kann..hehe..love you big blanket and small blanket!

Monday, November 25, 2013

Sepetang Bersama Zakwan

Gambar lama.nak post jugak.;')
 




motif gambar abi dengan Zakwan je??sebab Zakwan memang anak Abi dia.sah.abi pergi kursus.demam.abi balik.peluk.tidurkan.bangun pagi dah sihat Alhamdulillah.kuasa Allah.
moga Zakwan dan ibu tabah nak tempuh lagi 2 minggu ye sayang...


Sunday, November 17, 2013

Travel Tanpa Suami


Bismillah..nak cerita.pengalaman yang agak mencabar.
oh.suami soleh saya berkursus.3minggu lebih kurang.

dan kebetulan kami ada kenduri di Johor.
perjalanan harus diteruskan.

makanya dengan pantas mencari car seat..


sebenarnya memang lama dah dalam list..tapi tak beli-beli.last minute beli..google ter berkenan pada aldo hidalgo.pergi one baby world kat gombak..sampai-sampai takde stok..T__T
nasib suami soleh layankan je..sampai ke putra height kami menjejaki si aldo hidalgo ni..terima kasih sayang..

ok sambung cerita..perjalanan mula pada lebih kurang 2.30 petang jumaat.kami ber6.2 dewasa 4 kanak-kanak.mintak kat bos half day.kalau tak bagi halfday minta bagi cuti fullday jumaat tu..kehkeh.dan bos pilih nak bagi halfday..;'p

berhenti solat asar kat hentian mana entah.(lupa) lepastu sambung perjalanan..tak lama tu Zakwan pulak melepaskan hajat.stop lagi..pastu yang dewasa plak nak melepaskan hajat.stop lagi..
sampai la kami kat johor pukul 8 lebih malam..kehkeh.

sabtu lepas pengantin dah sampai..agak borak sikit-sikit.kul 3 dah gerak balik.
stop nak gi toilet.lepastu isi minyak.then deside nak singgah solat maghrib kat masjid KUIS.rindu..rindu..



apa yang mencabarnya?
perjalanan pergi dan balik adalah hujan lebattt..bukan sepanjang jalan.tapi bila hujan, lebatttt sangat.tak nampak jalan.(pakcik saya accident on the way nak pergi kenduri) T__T kereta je teruk..alhamdulillah semua selamat..;')
saya kan full breastfeed Zakwan.jadi kena buat stock susu fresh.sebelum jalan pump.stop solat pump.ada tu sambil drive pump.(time ni tak tau la superwomen ke wonder women -,- )
paling takbest time drive Zakwan terjerit-jerit..T__T Allah..rasa nak stop breastfeed dia..peluk dia..
pergi dari rumah dah mengamuk.balik tu halfway tu tidur lena.punya la driver ni tahannn nak buang air..sebab tau stop mesti Zakwan jaga..lebih sejam tahan..tengok dia tidur lena taknak stop rasa.sekali rasa macam stop la kejap.benti je kereta,tak tarik handbreak lagi..Zakwan dah menjerit..T__T
tapi ok laa..dah 2jam lebih dia tidur..;')
sepatutnya boleh sampai awal..tapi sebab deside nak singgah solat lat masjid KUIS jadi rehat-rehat..breastfeed Zakwan sampai dia puas..pastu singgah pasar malam..dan sampai la rumah lebih kurang 9 malam.



Zakwan ok jee abi..don't worry.ibu can handle everything..kata Zakwan.
kata ibu..
Sayangggg...i missed you soo much..cici taknak travel jauh-jauh takde bibi..T__T
K bai.

Friday, November 1, 2013

Zakwan 6 Bulan


Ehemmm..bomm bomm cakkk... ^__^
Zakwan ibu dah 6 bulan 30 Oktober 2013.
alhamdulillah..syukur ya Allah.atas kurniaan yang indah ni..





zakwan, ibu dan abi dah cuba yang terdaya bagi segala yang kami fikirkan baik untuk Zakwan.
namun tak semestinya apa yang kami atur itu terbaik disisi Allah.
moga Zakwan maafkan ibu abi atas segala kekurangan.
moga Zakwan membesar jadi anak soleh.




takpernah sehari terlepas ibu doakan, moga zakwan membesar jadi manusia terpuji..
pemelihara agama,maruah diri dan keluarga.moga Zakwan jadi manusia yang bijaksana. sebab tu Allah ilhamkan nama Muhammad Haris Zakwan. moga zakwan mampu tanggung makna-makna baik nama ni.
besar tanggungjawab Zakwan.in shaa Allah apa terdaya ibu abi tolong tunjukkan jalan ye..^__^





Loving U,
Ibu..

Tuesday, October 29, 2013

Cerita/Tips Merawat Demam Denggi

haaaa..tipss kauu..ingat senang mak nak buat entry ilmiah ni nokkkk..haha.
sebab ilmiah maka takde gambar.

haa..haritu suami ditakdirkan demam denggi..nak menghapus dosa..patut la pun.sekali dapat jadi imam.seeee...rancangan Allah..teratur sugguh.. ;')

ok berbalik pada kisah demam,suami soleh memang besa demam..sejak ada zakwan dah kurang sikit.sebab dia gilir-gilir anak beranak.kehkeh

jadi suami mula demam hari rabu.balik kerja tu dah rasa tak sedap badan.cek-cek suhu memang demam la..suami ingat demam bisa jeee...esok pagi ok lah tu.sekali khamis tak ok jugak.makin naik suhunya...pergi klinik.doktor siap nak cek darah.

petangnya result darah keluar,ok normal..takde apa..bahagia kami laki bini...tapi tetttt...kami silap.soknya jumaat demam tak kebah-kebah.tak pernah dibuat demam lama camni.

balik kerja jumaat tu terus cari pokok bunga raya.time nak pakai baru menggagau nak mencari...kutip daun dengan bunga.mandikan suami denagn air tu..

malam jumaat gi klinik lain pulak.doktor kata mungkin denggi.cerita la dah cek darah ok semua..doktor kata,denggi memang tak nampak awal-awal..hari ke4,5 baru boleh nampak.haa...

malam jumaat ni dah makin teruk.suami dah tak boleh nak tidur.
lenguh-lenguh katanya.memang tak boleh tidur la.pastu urut-urut sikit..pegang kasih sayang je sebenarnya..-__-" pastu basahkan tuala lap-lap..cepat jee kering..tampal cool fever bagai..

start sabtu dah rasamacam superwomen sangat...pagi-pagi pergi pasar cari ketam.nak buat sup ketam.pastu mintak tolong umi cari daun betik.

k daun betik tu,tumbuk-tumbuk.pastu perah kat sudu.biar jadi pati.terus telan sesudu tu.kalau campur dengan air takut lagi susah nak habiskan.haa

yang sup ketam tu masak macam biasa je..takde resepi rahsia pun.kehkeh.dan seumur baru pertama kali makan sup ketam.selama ni ingat ketam memang dilahirkan untuk masak lemak cili api..kahkah.rupanya sodappp masak sup...manis dia..uhhh...k.k.masak untuk orang sakit....sekor RM15 kottt...bukan kedekut beli sekor.tapi pasal memang saya takleh makan ketam..gataiii...jadi memang masak untuk orang sakit.

pastu suami soleh request minta ubat tidur kat klinik.gi klinik jumpa doktor...doktor kata nan hadooo ubat tidur..nak ubat tidur ada kat psikiatri jeee...

cerita kat doktor bagi daun betik tu...doktor kata pahit tu...buah betik pun ok dah..pastu doktor kata bagi makan aiskrim.bukan yang murah tu...beli yang mahal...haaa..yang tu original aiskrim...

pastu balik bagitau suami nak gi mydin.gi naik motor ok.sebab nak rempit.eh tak.time tu baru keluar gaji...so mesti susah parking..nak cepat kaann..

sampai-sampai ambik betik,aiskrim mahal,roti,air 100 plus.
pastu beratur bayar.balik.dalam 40minit weh.campur perjalanan pergi balik dan beratur nak bayar.

ha..balik-balik potong buah betik.letak kat tepi suami.

ahad..
masih demam pagi tu..macam sabtu.pergi pasar cari ketam.pastu balik masak.dah suap suami soleh,
merempit ke mydin beli 100 plus dengan betik.
balik tu pong pang pong pang setuju nak gi hospital selayang.
sebab dah lebih 3hari..
lepas zohor jugak pergi.tunggu umi balik jaga zakwan.

sampai-sampai memang ada zon demam..
so ambil no pastu pergi kat zon tu terus.

mula-mula ambil suhu dah tak panas.mungkin sebab sebelum pergi tu dah mandi daun bunga raya.memang suami soleh peluh-peluh pastu..haa
jadi dia tak ambil darah.

pastu tunggu jumpa doctor.doktor cek-cek..Tanya-Tanya..lepas tu suruh ambil darah.
tunggu...result keluar..doctor panggil..kena masuk air..

gitu la..pastu masuk air dekat 2 beg tu.
kami pun boleh balik.appointment isnin kat klinik dekat rumah.kena cek darah..

hari isnin platlet turun lagi..
kena bebel-bebel dengan doctor.
baru suami soleh nak minum air banyak-banyak.

selasa cek Alhamdulillah dah naik balik.appointment cek darah seminggu kemudian.

gitu la kisahnya.

so ringkasnya,tips rawat denggi ni:

1) minum..minum..dan minummmmm...itu lah ubat dia..tak kisah la air apa nokk..janji halal.
2) saya mandikan daun bunga raya untuk turunkan suhu..bila panas sangat..
tu yang badan lenguh-lenguh.jadi cuba untuk turunkan suhu..lap-lap dengan tuala dan sebagainya..
3) kena bagi tenaga..sebab mereka ni tak lalu makan.jadi bagi apa yang dia boleh makan.tu yang doctor suh bagi aiskrim tu..nak bagi tenaga sebenarnya..isotonic pun boleh..buah-buah macam buah betik yang terbaik..
4) yang ni saya baca kat en google..tumbuk-tumbuk daun betik,perah kat sudu telan macam makan ubat.kalau campur dalam air takut tak habis minum.saya pun tak rasa.tapi pahit sungguh katanya.
5) buat sup ketam.yang ni kata doctor petua orang jepun.

itu la antara yang boleh dicuba..

sekian entry ilmiah dari saya..ilmiah sangattt..k bai,;'p

Sunday, October 20, 2013

Nak Isteri/menantu Cantik?

 
tadi keluar makan dengan suami dan anak.
lepastu dah habis borak kosong.cakap licin nya bibi makan.tengok cici makan.beza.
memang pesen suami makan clear habiss..tulang kecik-kecik memang gigit hancur telan.hehe
 
lepastu suami soleh cerita.."orang cakap lelaki makan licin,isteri dia lawa"
 
 
haa..ni pinggan suami soleh saya..patut la dapat isteri lawa..kehkeh.lawa sangattt..bahaha.

Saturday, October 19, 2013

Kereta Kena Pecah






Salam.
ni kejadian ni berlaku sejurus suami soleh sihat dari demam denggi..soknya nak start kerja malam tu kereta kena pecah.sobb.sobb.. T_T

keh.ceritaa pasal kereta kena pecah dulu ye.next time kita cerita tips menjaga pesakit demam denggi.. :-) 


haaa..malam tu duk syok-syok layan zakwan dalam bilik,tetiba untie mala jiran depan panggil.

saya keluar.keluar-keluar tengok kereta macam ni.

 
mula-mula ingat dia tak amek pape.tak sempat amek ke..memang tak fikir ada apa-apa dia nak amek.sebab tak letak apa pun dalam kereta.
 
sekaliii....
 
saya silap..




 

Allah..cermin kereta kena pecah.dvd player kena ambil..cek-cek lagi jumper kereta hilang.
 
untie mala kata dia nampak ada sorang naik motor.macam cari-cari barang kat bonet belakang.mula-mula dia ingat suami saya ambil barang.pastu orang tu blah je dengan bonet macam tu.tu yang untie mala terus jerit panggil saya suruh tengok kereta.
 
nak jadi cerita,boleh pulak penyangak tu lalu lagi.buat-buat lalu.pastu bukan lalu sekali.2,3 kali.yang last tu dia press laju-laju.pastu kebetulan ada anak untie mala, logan dengan kawan-kawan tengah bincang-bincang kat depan.terus kejar mamat tu.
 
nak jadi cerita dapan tangkap.dan yes barang-barang saya semua ada dengan dia.
bawak pi balai polis. dengan penyangak tu ada seribu cash.ada rantai emas.cincin emas.senang cerita barang kemas.ada i pad..memang mula-mula dia nak settle luar.nak bayar pakai duit seribu tu.
 
suami soleh saya memang tak laa nak ambil duit confirm duit meragut tu..pastu kami kena buat report polis.siap pergi balai taman.pastu kena pergi balai polis IPD Gombak pulak..memang menyusahkan orang.pastuuuu...nak kena repair sendiri cermin pecah!!!!memang rasa nak cekik-cekik penyangak tu.tua setahun je dari kami laki bini ni..Allah..muda-muda rosak macam ni.sedihnya.melayu......
 
dan lagi sakit hati,radio tu polis tengah buat pekasam!konon nak buat bahan bukti.jangan buat harta sudah.
 
k nak pergi tenangkan hati.sakit benor bila ingat balik.bai.

Tuesday, October 8, 2013

Hujung Minggu Di Berjaya Times Square



 bismillah..last month bulan yang agak errr..macam-macam hal berlaku...
ayah warded, kami balik ipoh. suami demam denggi..nanti sempat saya share apa saya usahakan untuk suami. lepastu kereta kena pecah. umi kena pukau..haaa...macam-macam sangat kann..

takpe nak share yang best dulu

last week tetiba kak lily (office mate) email bank pembangunan ajak pergi funday diorang.
forward kat suami soleh..dia on je..
lagi pun lama tak bawa zakwan berjalan.

pagi ahad masing-masing liat nak bangun.kehkeh
 kami pergi naik train.parking kereta kat ktm.

 belum ada mood..
 mood mai dahh..mai dahh..
 hehe..wat tak tau je..
 ni abang badut tolong buat untuk Zakwan..
suka betul zakwan..;')

 haii..naik pusing-pusing tu..

 ni naik train..sambil breastfeed..sampai 2 round naik.kehkeh.

 turun train..;')
kan zakwan tidurr..abi dia pun amek kesempatan la..
lepas tu bergilir dengan ibu dia..;'p

zakwan bangun.kita bergambar lagi..



pergi solat zohor..Zakwan beyakk..tukar pamperss..dengan baju-baju sekali tukarr..;'p
oh ye..ada booth photo fun.free..bestt..ni speak pinjam la ni..;'p
pastuZakwan tidur lagi..
pastu sempat la ibu abi dia naik roller coaster..
 
pastu balik la kann..

sonok benar borak dengan abi dia..bincang hal lelaki agaknya..

ibu dapat rembat kasut 1 kat kl sentral sebelum balik.kihkih.
kasut yang pakai sepanjang berjalan tadi sakitkan kaki ku..T__T

malam tu Zakwan tidur pukul 7 lebih.bangun menyusu.sambung tidur.esoknya bangun 9 pagi.heh. letih benor berjalan.padahal ibu abi dia yang duk angkat stroller turun naik tangga.-__-" k bai.

Friday, September 27, 2013

Kenangan


Malaysia

Group marches in support of Selangor MB

By Boo Su-Lyn
January 12, 2011
Latest Update: January 13, 2011 05:35 am
SHAH ALAM, Jan 12 – A group gathered here today to support Tan Sri Khalid Ibrahim after Umno accused him of committing treason in the state secretary crisis.
About 400 supporters of the Menteri Besar Selangor Club (MBSC) marched from Dataran Shah Alam to the Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah building here to defend Khalid’s rejection of Datuk Mohd Khusrin Munawi’s appointment as the new state secretary.
“We support the Selangor government in returning powers to appoint the state secretary to the Sultan and the mentri besar, which were robbed by Umno in 1993,” MBSC president Anuar Othman told the crowd today.
The Selangor mentri besar has proposed amendments to the state constitution to return the powers of appointment for state senior civil servants after Putrajaya chose Mohd Khusrin as the new state secretary without consulting him.
The Pakatan Rakyat (PR) state government’s proposed amendments to Section 52 of the state constitution, which covers the appointments of the state secretary, state legal advisor, and state financial officer, are expected to mirror the version that existed prior to the 1993 amendments.
But PR, which holds 35 seats in the 56-seat assembly, is three seats shy of the two-thirds majority necessary to amend the constitution.
The Malaysian Insider reported yesterday that Selangor did not expect to secure the two-thirds majority needed to amend the constitution, but planned to proceed with an emergency sitting of the state assembly on January 24 to “expose” Umno.
Khalid also told a press conference separately today that the state assembly sitting was Selangor’s “statement” to reclaim its powers to run the state.
Anuar said MBSC had gathered today to protect the Selangor Sultan against Umno’s alleged attempts to manipulate the ruler.
“We challenge Selangor Umno to support the amendments to the constitution,” said the MBSC chief as Federal Reserve Unit (FRU) officers looked on.
“We, Selangor residents, pledge our loyalty to the Sultan and the Selangor Pakatan Rakyat government that is led by Tan Sri Khalid Ibrahim,” he added, before sending a memorandum to the mentri besar’s office expressing MBSC’s support.
Khalid has also challenged Selangor Umno to back his proposed amendments to prove its sincerity in upholding the monarchy.
But Selangor Umno deputy chairman Datuk Noh Omar hit back yesterday and told Khalid to show that the state opposition party had committed treason in the appointments of previous Selangor state secretaries.
Noh claimed that the federal Public Service Commission (PSC) had always sought royal consent before appointing the state’s top civil servant.
As the crowd chanted “Reformasi” and “Hidup PR”, a student told The Malaysian Insider that the state secretary dispute was being politicised by the federal government.
“Khalid’s administration seems to be good,” said Siti Nur Amirah, 21, at the gathering.
“The state secretary issue is not a big problem for Khalid, but it can disrupt the Selangor administration,” she added.
Another protestor, Ibrahim Deraman, said he supported Khalid’s proposed amendments to the constitution.
“Procedure was not followed. The Chief Secretary named the state secretary without consulting the mentri besar,” Ibrahim told The Malaysian Insider.
“The Chief Secretary and the mentri besar must work together,” added the 62-year-old retired civil servant.
Putrajaya insists that the federal Public Service Commission (PSC) has the right to appoint the state’s top civil servant.
Chief Secretary to the Government Tan Sri Mohd Sidek Hassan also said the Selangor constitution did not require him to consult the state government when making such an appointment.
Shah Alam MP Khalid Samad, who was at the gathering today, accused BN of using the Sultan in the impasse over Mohd Khusrin’s appointment.
“BN doesn’t dare to fight PR. They put the Sultan in front,” he said.

Wednesday, September 25, 2013

Zakwan almost 5 months

alhamdulillah..semalam checkup.
berat Zakwan 7.4kg. panjang 67cm.
lilit kepala 42cm.
tumbesaran yang sempurna alhamdulillah.. :-) 

masih full breastfeed.alhamdulillah.ini pengorbanan ibu untuk Zakwan.
dah rasa dah up and down dalam proses menyusukan Zakwan.



tapi bila tengok wajah ahli syurga ni..memang tak menyesal langsung pilih nak susahkan diri duk mengepam kat office..pakai manual pump okeyhhh..naik kurus dah jari jemari..kehkeh..takpe..balik kerja hilang terus letih..

ya Allah.sihat sejahterakan buah hati pengarang jantung kami..jadikan Muhammad Haris Zakwan manusia yang terpuji.manusia yang memelihara agama,maruah diri dan keluarga..jadikan beliau manusia yang bijaksana..

perkembangan terkini..Zakwan dah mula nak mengensotttt...jauhhhhh dahh..dia guling-guling..hehe..alhamdulillah..
ada rezeki ruang,luang dan peluang boleh buat tempat main dia nanti.. :-) 

oh ye.sebulan lagi nak buatkan Zakwan solid food..eksited! k bye.

Wednesday, September 11, 2013

Abi Zakwan 24 Tahun




Alhamdulillah. Hari ni abi Zakwan dah 24 tahun.
eh.baru 24 tahun.
alhamdulillah..
rezeki pun bertambah.rezeki anak.
rezeki kerja.dari kontrak dah dapat permanent. alhamdulillah.;')

seorang anak,suami dan abi yang soleh.

disebabkan kami ni berkepit je kemana-mana.jadi mula-mula rasa agak payah nak buat surprise. yelah..macam mana nak beli hadiah? hoi.zaman dah canggih. google je nak apa. nanti dia hanta ke muka pintu.heh.

alhamdulillah.hasil berfikir menggunakan akal yang waras.masih lagi dapat menggembirakan suami walau hadiah tak seberapa.

kek dibeli dari teman sekerja UIA. memang dapp..dapp..
ni fb page..kak  ida rahayu

yummy-yummy.
alhamdulillah.sempurna rasa..;')
 husband tak berapa gemar coklat.
jadi hasil perbincangan dengan kak ida.
saya pun order la snow cheesecake ni.

 
 
dalam dia ada lapis blueberry sikit.
kek tak manis sangat.
cheese kat atas rasa masam sikit..
arghh sedappp..;')

kek tahun lepas beli kat king's suami soleh diam jeee..tak puji sedap ke apa..
yang ni memang berkali-kali kata sedap..alhamdulillah.

hadiah birthday pun tak seberapa.tapi alhamdulillah suami happy.
macam-macam dalam kepala fikir nak beli...tapi apa kan daya..duit kena simpan!banyak benda perlukan duit. in shaa Allah moga nanti berlimpah ruah duit. nanti beli yang grand-grand ye sayang..;') 
 in shaa Allah banyak tahun lagi kita nak sambut bersama in shaa Allah..;') moga panjang umur..panjang jodoh..;') aminnn

tengok zakwan!geram betul..tangan dah pandai nak capai-capai..


cerita surprise tahun ni...
tahun ni pun nasib budak-budak (anak saudara) ada kat rumah. meriah la sikit.
lepas solat maghrib.mengaji sikit.lepas tu hantar zakwan kat abi dia dalam bilik.tengah mengaji jugak.

saya tak cerita kat sesiapa kecuali ain.cakap birthday ayah cu.nanti cu nak beli kek.jadi saya dah standby torch light bagi kat ain.saya pegang handphone jeee..;'p

pastu pappp..padam letrik satu rumah.kehkeh.
saya tau nanti mesti dia keluar bilik.bagi zakwan kat abi dia supaya zakwan tak terkontang kanting kesorangan dalam kegelapan..hehe

lambat jugak anak beranak ni keluar dari bilik.time semua berkumpul kat tengah ruang tamu tu baru saya cakap kat isi rumah..birthday ayah cu!nanti ayahcu keluar nyanyi Allah selamat kan kamu okeyhhh..hehe

sempat jugak suami soleh ni habis kan bacaan.lepas tu baru keluar...
hehe..kami pun ramai-ramai menyanyi..;') 

lepastu pergi bukak lampu..
surprise menjadi alhamdulillah..;')
akak pulak buat mee goreng yummy-yummy...hadiah birthday katanya..;')

itu je lah untuk tahun ni.
alhamdulillah.
seronok dapat happykan suami.;')

k bai.



Thursday, September 5, 2013

Beraya Ke Kuala Kangsar


alhamdulillah minggu lepas kami ke perak.rinduuu..
tapi sebenarnya husband lagi bersungguh-sungguh nak pergi..
saya nak pergi..tapi dia lagi sungguhhh-sungguhhh nak pergi rumah cikgu saya di Kuala Kangsar.;')

saya pernah cerita pasal cikgu ni.;')
kerap juga kesana..suami idaman pun dari bujang, dah kawin sampai ke jadi bapa orang dah merasa pergi sana..hehe..kerap tak kerap..;'p 

tak la kerap sangat.cuma setiap tahun in shaa Allah sampai.
waktu saya sekolah dulu saya pernah cakap, saya akan buat rumah sir jadi kampung ke3 anak saya.;')

kebaikan mereka sekeluarga buat sesiapa suka datang ke istana indah keluarga bahagia ni.;')
sir hamdan,makcik rokiah dan anak bujang nya anas.
oh ya,anas sekarang dah jadi leftenan anas ye..hehe..
tahniah anas..;') tak lama lagi kawen la tuuu..makcik dah ajak dah nak pergi meminang nanti..;'p

tengok tangan zakwan tu...capai-capai tangan tok dan dia..;')
sian tok dan tak berapa sihat..tak kuat.pegang jugak la zakwan..time tu kami nak makan..;'p




sempat beraya rumah cikgu rahman najib dan cikgu rahim..
lepas tu sebelum nak balik kl singgah sekolah..;')

cikgu ramai takde..jumpa cikgu hidayah nor je..;')

 tu je la kot.macam dah blurr nak cerita panjang-panjang..
rasa bosan betul baca entry sendiri..;'(

k bai.

Wednesday, August 28, 2013

Interview

Salam.nak cerita.semalam saya dan suami pergi interview.bukan teman menemani.
tapi memang Allah dah atur dapat panggilan interview dihari dan waktu yang sama..alhamdulillah..dipermudahkan urusan..jadi boleh pergi sekali..;')

sweet kann..yang sour nya jemmmmm ya ampunnn..lebih 2 jam dari kepong nak ke kl.area masjid negara tu.sabooo je la..interview patut pukul 10..

dan saya memang lah tak ready pun untuk jawatan ni..sebab rasa tak layak nak jadi ustazah.oh.ni jawatan Penolong Pegawai Hal Ehwal Islam. S27. saya target yang Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat.

tapi pergi je la..ye dakk..mana tau rezeki Zakwan..kot Allah nak tempatkan kat tempat baik-baik..;')

dan semalam pergi interview spa..saya tak pakai makeup langsung.bedak secuit pun tak.ingat nak pakai gincu.alahh..gincu saya pun bukan warna merah makngah.warna neutral pun.nak bagi bling-bling sikit je..sekali suami soleh kata "takyah" hahaha..

dah pergi lah interview dengan tak spray minyak wangi..tak pakai make up..pastu kan kena menapak jauh jugak..peluh-peluh ketiak..

nasib baik suami tak kasi pakai make up..kalau tak cair make up i ollss..hahahah
dan minyak wangi semulajadi keluar time menapak jauh tu..

result 30 september 2013.
k bai..

Tuesday, August 20, 2013

Raya 2013

bismillah..fuhhh..fuhh..tiup habuk.peh..peh..semakin gagal untuk rajin nak update blog terchenta.sebab chenta hati di depan mata.kehkeh.



alhamdulillah.tahun ni beraya sakan..walau baju raya seepasang cuma..owh..jatuh hati pada baju raya..mestilah baju kurung nursing menjadi pilihan.. :-)


baju kecik cenonet tu tok umi jahitkan..macehhh tokmi..sampin tak dijumpai..kehkeh


raya pertama..family kecik..hehe..nanti akan dibesarkan oleh kami in shaa Allah..kehkeh; 'p

lepas mereka balik sembahyang raya kami makan-makan..owh..gambar juadah terlupa nak snap..antaranya soto,rendang ayam,ketupat,lemang,kuah lodeh.haa..walau family kecik.makan kena besar.hehe :-) 

haa..lepas makan kami pi ziarah tok kat rumah mak uda..penuh sepupu sepapat.owh.sebelum tu singgah umah cik mah..petang dia nak balik kampung dah..


lepastu sambung la pejalanan ke subang alam..


senyum-senyum nak jumpa toknek.

hehe..nampak kamcing sungguh..petang sampai ke malam ada la gi beberapa rumah... :-) 


ni raya kedua..
masih berjalan kerumah saudara mara belah saya-.

raya ketiga balik banting.. :-) sampai selasa..

dan jumaat balik banting lagi..sebabbbb...sabtu tu....


adalah sesi bergambar bagi keluarga haji sarwana..kehkeh.
gigih balik nak bergambar.alhamdulillah cukup semua..:-)

dan minggu ni balik banting lagi...next week in shaa Allah ke Kuala Kangsar!hoyehhh..rindu..rinduu..:-)