Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, January 7, 2013

Stretch Marks




ni perkara biasa untuk orang mengandung.
dan orang first time biasa lah terlewat dapat ilmu.

kalau ikut saya mula pakai dah masuk 2nd trimester.T__T
tapi waktu tu taklah teruk lagi.tapi dah start muncul stretch marks tersebut..T___T nanges lagi..

waktu saya pergi ekspo kat midvalley saya diperkenalkan dengan bio oil.



ni bio oil. saya beli sebotol je.(nasib baik)
kenapa nasib baik?

nak masuk bulan ke enam.kira lebih kurang 2 bulan pakai bio oil.saya pergi check up. doktor tanya tak sapu apa-apa ke? saya dengan bangga jawab sapu. bio oil pagi malam.

lepas tu doktor kata....
bio oil tu marketing je.produk tak berkesan sangat..
T__T

doktor suruh pakai cocoa butter.
saya dan suami pun ke farmasi mencari cocoa butter..;')



saya jumpa ini. takde jual satu-satu.mahu kan dia?ambil saya juga.;')
member farmasi dapat lah less 10%.
bau sedap!yummy yummy..

pakai pun sedap.sedapppp sangat..pakai jenis apa-apa pun sedap je,,harap baby pun rasa sedap.ibu nya?haruslah sedap.pagi malam abi yang sapu kan.;'p rasa nak tido jee..;'p 

ok kita try je..harap-harap hilang lah kesan-kesan tersebut.T__T

pengajaran: kalau dah pakai sesuatu produk tengok macam tak berkean sila lah cari alternatif  lain.jangan duk setia sangat dengan produk tu. kadang-kadang bagus untuk orang lain.tak cukup bagus untuk kita. yedak??ok weekend ni nak shopping sakan kat sogo.ada warehouse sale. good luck!;')

2 comments:

  1. I pakai dua2.. pagi bio oil, malam cocoa butter.. kalau rasa tegang n mengeras terus je lumur..

    http://theoppositeofpink.blogspot.com/2013/02/tanda-tanda.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kannn..sebenarnya mcm takde apa effect pon pki..T__T dah jenis kulit agaknya.makin menjadi2 je..pasrah je la..

      Delete