Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, January 23, 2013

Tempat Bersalin Idaman

last week saya dan suami pergi survey tempat nak bersalin nanti..;')
dah 6 bulan kann..kena ada matlamat dan arahtuju.ehh..;'p

ada 3 tempat dalam list.ok 4.tapi yang satu takyah survey dahh..;'p
3 tempat tersebut ialah Gombak Medical Centre, Pusrawi Kota Damansara, dan Damansara Damai Medical Centre. yang satu tak payah survey tu Hospital Selayang.kehkehkeh

kami mulakan pengembaraan dengan GMC.kebetulan pulak jumaat lepas kawan saya baru bersalin kat situ. saje la niat nak jenguk sekali sambil survey. tapi sampai-sampai rupanya kak ci dah balik.;)

tapi takpee..saya tetap dapat hasil..

best nya.nak pergi hari-hari laa..;'p

kat sini ada 2 doktor, Dr pakar Dr Fidak. MO Dr Hamiza. haa..yang penting 2,2 wanita.keluar dari GMC suami idaman cakap rasa tenang je kat sini.

lepas tu sabtu nya balik dari PWTC saya dan suami terus sambung survey lagi 2 hospital. mula-mula Damansara Damai MC. nampak mewah.tapi parking..urghhh..agak sempit jalan disitu.;'(

pergi pulak Pusrawi. ermm..doktor ada laki ada perempuan. dan makin mahal kat pusrawi ni.;'(

dah gebang panjang ni rasa-rasa boleh agak kot mana pilihan kalbu?

haruslah GMC. pakej pun agak murah banding yang lain.murah la kalau normal. kalau c-section.perghh..

kat GMC jugak kalau anak 2nd and after lagiii murah..;') anak first mahal sikit..

jadi sekarang insyaAllah saya pilih GMC. kena start buat check up kat GMC at least 2 kali sebelum bersalin.

haa..yang hospital selayang tu kita buat reserve..kot-kot dari awal dah tau nak kena c-section tabahkan je la hati gi Hospital selayang.kekeke;'p tapi harapnya semua ok dan berdoa sangat dapat bersalin normal!;') mana boleh caesar..nak baby ramai ni..kihkihkih.;'p
insyaAllah. Allah tahu mana yang terbaik. yang penting quality.bukan quantity.kann;')

5 comments:

  1. klu kt gmc normal deliver bpe?

    ReplyDelete
  2. kalau first baby around RM1.8k-2k jugak la..ikut condition..tu betul2 normal.tak masuk epidural induce.. kalau 2nd and next baby boleh dapat dlm rm1.5k..

    ReplyDelete
  3. oh.. i buat kat FPP Hospital Putrajaya. Price pun lebih kurang jugak.. InsyaAllah semua nya selamat.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.pernah dengar jugak psl FPP Putrajaya.tp jauh dr rumah..;'( takpelah..insyaAllah GMC pun ok.;') aminn..thanks ye..

      Delete
  4. Fpp putrajaya mcm haram..tak guna pakej tu..tolong jgn ambil

    ReplyDelete