Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, March 10, 2013

Program Assessment Centre S27

huh.sebelum ni jenuh menggoogle apa yang terjadi kat P.A.C tu.
meyeramkan sangat ke?dan dengar lah cerita-cerita dari orang siap ada berzanji bagai.
dah la daku tak seni. suami siap mendownload berzanji kat youtube konon nak berlatih la kannn..
 
 
ni cerita realiti. maaf bukti berbentuk gambar tidak sempat dirakam. sekeping pun nan hadooo..tak sempat nak menangkap gambo sehari suntuk.
 
jom cite terus apa yang berlaku.
daftar dari 8-9.30pagi
lepas tu ada taklimat sampai kul 10.breakfast ala kadar.
10.30 aktiviti pertama.
kena jawab 94 soalan ABC.D takde! pastu memang tak yah fikir dengan kritis la.bedal je pun takpe.takde betul salah.just nak uji sahsiah diri. B jawapan memang "tak pasti" sentiasa. maka kalau tak sempat taram lah A atau C.(tips ni!)
oh lupa.20-30 minit la jawap soalan ni.
 
pastu 11.30 ada aktiviti pertama.
aktiviti ni dia bagi kertas A4 suh kita buat gelung besar yang boleh muat satu kumpulan.dalam 5,6 orang.5 minit je.kelas kami memang 2,2 group takleh buat.dengar cite ada yang boleh buat.kelas lain la..tapi rasa nya dia nak tengok kita berkomunikasi dan berbincang je...;'p lepas tu sambung dengan dia bagi soalan.soalan kami lebih kurang macam ni la cite dia.
 
ada sorang jutawan meninggal.sejurus pengebumian terdengar suara dari dalam kubur. jadi mak minta gali semula.anak sorang suh panggil media.anak sorang lagi suh baca yasin.tangguh penggalian.anak yang lain haramkan penggalian.so bincangkan kaedah mana yang nak pilih. senang je kann??yang penting bercakappp...!!bincang dalam group.
 
lepas tu rehat.makan.solat zohor.
 
2.10 aktiviti ke2
 
dia bagi soalan jugak. lebih kurang camni.
nak adakan satu meeting.jd bentangkan apa yang perlu dilakukan dan perlaksanaan dia macam mana.
fokus untuk persiapan nak meeting untuk program besar la..kacanggg.bincang dalam kumpulan jugak.
 
3.10 aktiviti ke3
 
bagi soalan lagi
nak buat satu program tarik minat mat rempit untuk hadir.kira nak buat program bagi kesedaran.
bincang dan bentang lagi..momantaiii...
 
4.10 aktiviti ke4
 
ini lah aktiviti yang digeruni..kihkih
masa untuk pengucapan awam!yang perempuan bentuk tazkirah.lelaki baca dalam format khutbah pertama.;') pehh..pehhh...yang ni je kot yang paling mencabar.sape yang memang bergelumang dalam bidang ni memang untung laa..5minit je setiap orang.JEE kan..tapi ramai je yang tak cukup masa dah serah diri.-sekian terima kasih- hah.
owh.tajuk dia dah bagi dari pagi waktu daftar.kalau sempat boleh la prepare sikit-sikit.;')
 
5.10 aktiviti ke5.
 
qiraat..baca je...;'p takde tanya tajwid apa.tak sempat dah.time ni dah petang orang sume nak balik dah..;'p haa..yang kaum-kaum hawa yang takleh nak baca quran tu la dia boleh pilih nak berzanji ke marhaban ke...kihkih.mati-mati ingat sume wajib berzanji..;'p habis kul 6.
 
kemudian ada talimat.sampai 6.30 pastu solat asar.balik.
 
sekian.
 
p/s: aktiviti pasti akan berubah-rubah mengikut waktu.hehe
 

15 comments:

  1. salam, thanxx 4 sharing this tips.. awk g PAC utk penolong pegawai pembangunan masy. ek..? mmg ade public speaking ke..? ade yg sy dgr xde pulak... keputusan PAC diberitahu pada hari tersebut juga or kene tunggu..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..sama2..hehe..eh maaf..yg ni PAC yang pen peg hal ehwal islam.s27.
      yang PAC pen peg pembangunan masyarakat lebih kurang je.tapi takde public speaking.hehe.bincang je banyak.kena tunggu result kat website spa. tp yg utk pem.masyarakat ada 2 sesi pac nya.-__-

      Delete
  2. Salam..xspec sgt...bgi la tjuk2 untk pngucapn

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah..tajuk memang ada 1 je..-__- tak tertulis kot tajuk.ganeral sangat.saya dpt tajuk isra' mikraj kaitan dengan ibadah solat.tp byk la tajuk nya.tak la plak nak menghafal tajuk2 org lain.dan tak sama pun.sbb sy pergi sabtu,husband pergi ahad,mmg lain2 tajuk nya.

      Delete
  3. Salam..xspec sgt...bgi la tjuk2 untuk pngcapan...

    ReplyDelete
  4. Thanx a lot for the info. Really2 help me :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..seronok dapat membantu.. ^_^

      Delete
  5. bestnya.. msti awak lulus kn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..saya pergi 3 kali.3,3 lulus.rezeki jugak dipanggil lapor diri untuk s27.tp Allah tekadkan hati untuk saya jadi suri rumah.makanya rezeki org lain la..hehe

      Delete
  6. salam kutbhah dia bg teks atau kena hafal kutbhah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.dia bg tajuk je.isi/teks buat sendiri.

      Delete
  7. Replies
    1. Pakaian formal ke pejabat.lelaki kemeja.perempuan baju kurung.jubah pun boleh rasa.

      Delete