Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, March 2, 2013

Review International Baby Expo (IBEX) 2013

ehemmm..expo ke 3 sepanjang pregnant..weee..;'p
kali ni kat KLCC.
 
 
 
sampai-sampai pasangan laki bini buta jalan ni haruslah tengok map dulu.-_-
pon tak faham.last-last suami tanya makcik cleaner je..senang cite..
 
 
kali ni suami idaman dah rajin tangkap gambo.


 ramai gak la..
 
 
playmat.ada yang murah RM49.tapi fikir 30x nak mengangkut balik tu..
 
tak beli jugak.


 
 
 
 
ni tangkap gambar sebab nanti takut terlupa nak cari balik kalau tak jumpa baju raya untuk baby...weee...comel-comel tau.

 
hasil rampasan.kami naik TRAIN. thats why fikir 30x nak beli playmat.
 
 
nak pengsan berjalan.alhamdulillah train comel je arini.ke sekarang memang dah comel?lama tak naik train.hari ni naik bahagia sebab tak crowded macam selalu.(dulu-dulu)

 
hasil nya!
 
 
beli lagi. RM30.90
 
 
ni beli saiz S+M.sebab katanya baby cepat besar.takut ketat.;') RM25x2

 
baju berjalan!ibu dengan abi nak pergi berjalan!! kena standby baju berjalan baby...;')
hah!kan..tengok baju.dah tau jantina. jeles tengok baju perempuan banyak comel-comel.T__T baju lelaki limited betulll.. kedai apa ntah total RM85
 
 
autumz.baju nursing RM49x2. milk storage 10 pcs RM 28.ada yang bumble bee RM22...tapi nak try yg autumz.botol nya lagi keras.;') storage milk disposable RM9.aritu dapat free 1.tambah lagi 1.;') beg yang baru RM40.tapi tukar dengan beg lama(kecik) dulu RM23.jadi tambah RM17 je...;'p total kat autumz RM152

 
ni kat mum dreams. washable nursing pad RM15. disposable panties RM10. legging baby buy 2 free 1. RM13x2 =3=RM26 .tapi corak tak comel..T__T takde choice.dah jalan tempat lain lagi comel-comel lagi murah. socks 2paket = 6 pasang RM 15.total RM66 
 
 
dan.ini lah yang terbanyak sekali.sebab memang target kat sini nak beli barang basuh/mandi.
baju lengan/seluar panjang RM15x2 + RM10. beg diapers beg RM24. set mittens,socks dengan topi RM8x2. ABD 1.2 Kg detergent powder RM15x2. lotion RM12. baby oil RM10. baby bath head to toe RM12x2. baby wipes kecik RM4. besar RM9. bedak RM8. ABD liquid detergent 2L Rm21. Total RM198. 
 
pastu ada beli nursing bra kat booth apa ntah..RM15x3. gambar tak perlu kott..;'p
 
so total RM626.90.
 
budget RM500.maka larilah budget nya.T__T
 
isnin kita sambung kat My Dear Warehouse Sale..weeee..;'p esok nak basuh baju!sabun dah ada!
 
 


1 comment:

  1. Bahaya jugak beli baju awal2.. Sebabnye, bila scan nampak mcm lelaki.. bila keluar, perempuan pulak.. apa2 pon, Allah yg mengetahui jantinanya..Tapi dah beli kan... xpe la.

    ReplyDelete