Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, March 25, 2013

Susun Jadual & Update Checklist Baby

mula dari minggu ni dah start susun jadual untuk every weekend nak kena buat apa.
semestinya lebih kepada preparation untuk sambut baby!;')


jadi setakat ni yang boleh update, 

30/31 Mac,abi baby nak pasang katil baby!!yeay!!ibu dia yang teruja.;'p bestnya baby ada katil sendiri.ni beli kat my dear.;') tak story lagi sebab belum pasang.;'p
 nanti dah siap semua saya cerita ye..;')

6/7 April, ada expo kat midvalley!!sebenarnya barang macam dah 99% cukup.yang belum ada tungku ibu dan bayi dengan sabun pencuci botol pureen.ni yang nak cari kat midvalley nanti.;') yang lain cukup dah in sya Allah.;')

13/14 April.nak buat apa ni??mungkin nak pergi nagoya atau jakel cari kain.nak buat bedung baby. dengan kain nak buat cadar tambahan.;') yang ni buat tambah-tambah je..buat perabis duit..-__- eh takk..ni nak exercise lebih..sebab nak senang bersalin.;') selain tu kena basuh peti ais.nak buat simpan stok ebm nanti.;') kena clearkan peti.meaaww..ehh.tetibe.-_-


dan setakat ni.;')
yang belum ada infant carrier kot.yang ni ibu pun boleh carry..;'p 
 botol dan puting..ingat nak sambar sebotol dua tomme tippee kalau ada kat expo di midvalley nanti.;') botol storage ada dah.ni buat baby minum yang EBM. abi pun nak bagi susu kat baby.kita bagi abi bottle feeding..;'p haa..

thermometer ingat nak beli kat groupon.sekali abis pulak.;'( yang jenis baca kat telinga tuu..minta-minta keluar lagi. ermm..apa lagi..tapi memang barang kecik-kecik la..yang lain semua alhamdulillah. tunggu baby keluar je..abi pun dah termimpi-mimpi dah..;')


update checklist baby.








rasa nya ni perbelanjaan kategori sederhana in sya Allah.;') tak lah membazir tak tentu arah.;')
semoga semua barang ni berkat.takde yang membazir.;') K bye!

No comments:

Post a Comment