Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, April 22, 2013

Masakan Sebelum Mula Berpantang



hehe.gigih lagi memasak.tapi seminggu dua ni tak mampu nak masak hari-hari.
masak pun sesimple mungkin.;'p

mampu satu jenis lauk je.-__-''


ayam masak lemak cili api.tapi tak buat pedas sangat.;') alaa..rindunya nak masak dan makan lauk ni lagii..;'p
ni pun suami idaman i tolong tumbuk-tumbuk apa yang patut.pastu beliau pergi masjid saya masak.;')
tinggal campak-campak je dalam periuk.;')
 ni je ulam dia..kehkeh.

seronok bila suami balik masjid cakap "laparnya" memang ayat kegemaran saya.
tak penat masak.mesti tambah berkali-kali.;')
ya Allah.moga terus rajin memasak untuk keluarga.;')
eh.tadi pergi checkup.ari-ari dengan bontot dah sakit sangat..dr Fidak scan.beliau kata baby dah enggage.yeay!hehe..tapiiii..dr kata anak pertama selalu enggage awal.;'p
harap-harap baby tak keluar lambat sangat.ibu jalan dah tak macam rupa orang berjalan dah.;'p
semoga Allah permudahkan urusan.bersalin normal!in shaa Allah..;')

Sunday, April 21, 2013

Tinted Kereta Abi

ehem.husband saya anak abah.apa yang abah dia buat kalau boleh dia nak buat jugak. abah dia pasang tinted.dia nak pasang jugakk..abah dia pasang lock canggih,ni pun tengah dalam list to do ni..;'p

punya la suami berdiskusi dengan baby.baby jangan keluar lagi.tunggu abi nak pasang tinted.buat appointment semalam.hari sabtu. jadi baby pun anak abi dia.dengar kata. elok je duduk dalam perut ni haa..

kami dapat voucher pasang tinted time beli kereta awal tahun haritu.vaucher cool world.dah pakai vaucher pun melayang jugak la RM600..;'p


ni sebelum pasang.

nasib baik tempat tunggu best..;') 2 jam tak rasa lama.kami berdua je.yang lain tinggal kereta.jadi layan citer p ramlee..;')
haa..ni lepas dah pasang.;')
hehe..staff dia sempoi je..siap buat peace lagi..;')
berdua je kat tempat menunggu ni..;')
haa..ni pun lepas dah pasang..

cool la lepas tu..;'p

ni pakai yg rhinepro punya.jenis lain sikit.ada warranty windscreen dengan warranty lain-lain 15 tahun.haa..15 tahun ok nak pakai kereta ni..;'p lain-lain warranty tu termasuk saman jpj,dan bubble.

pernah tengok kereta bubble-bubble?saya kalau tengok geli.;'p meremang je rasa.;'p jadi kalau dia start nak bubble-bubble boleh hantar gi kedai buat balik cepat-cepat.;')

alhamdulillah selesai sudah.

jadi baby..abi dah bagi green light.anytime boleh keluar..cepat.
hehe..suami dah start sakit-sakit perut.boleh tak tu jadi tanda dah nak bersalin..mungkin tak??;'p
saya ok je..tidur lena.

tadi siap gi clearance sale pureen kat PJ.tak beli apa sangat pun.buat tambah-tambah stok jee..tak beli apa sangat pun beratus jugak.-__-'

tak yah review kot yang tu.barang bese-bese je.saja nak gi tengok.kalau rajin nanti review.nak banding harga expo dengan clearance sale je..tak jauh beza pun.;')

ok dah tinggal 9 hari je ni.doakan semua selamat.;')lagi cepat keluar lagi baik.nanti ibu nak gi mengundi..;'p

k bye

Thursday, April 18, 2013

Abi Belanja Lagi (Ibu Pulak)


yeay!ehh.alhamdulillah.
barang baikk dah sampai..;'p
















hehe.stok baju nursing pulak sekarang ni.brand Aqeela. setakat ni ada 7 helai dah baju nursing tak silap.;') alhamdulillah. antara usaha nak full breast feed baby ni.;')

mekaceh baby..ehh..mekaceh bibi..;')

Tuesday, April 16, 2013

38 Weeks Baby Dalam Perut ;')

sekejap betul masa.baby dah anytime je ni nak lihat dunia.;')

alhamdulillah.sepanjang 38 minggu 24/7 dengan baby..tak de pun baby buat ibu susah. muntah pun sikit-sikit jee..ibu tidur lenaaa...lenaa sangat.sian abi yang kadang-kadang terganggu..huhuhu;'p

baby buat ibu selalu rindu kat abi jee..yang tu terseksa sikit..;'p
harap lepas baby keluar pun ibu terus tersiksa rindu kan abi..hehe;'p

perangai baby baik sangattt..suka duduk belah kanan. dengar cakap.anak soleh ni...aminnn...
baby akan aktif sikit bila dah cukup minggu.bila genap je minggu baby aktif dari hari-hari biasa.

jadi abi kena fikir dari sekarang,birthday baby nanti nak buat apa.sebab baby aktif.mesti tak suka sambut hari lahir yang bosan-bosan ni..;')kena sambut dengan cara yang meriah!tau abi..hehe;')

baby dah tinggal kan kesan kat perut ibu.yang memang akan jadi kesan seumur hidup. tanda ingatan ibu pernah mengandungkan baby.;') tapi takpe.abi kata cantik!*,* yang ni pasrah.hehe
bia abi kena sapu losyen tiap-tiap hari seumur hidup kami.;')aminn..moga-moga abi tak jemu nak sapukan.-ok air mata dah bergenang.

takleh panjang-panjang nanti lagi banjir.
bila-bila ibu sambung lagi cerita kat baby.;')


Friday, April 12, 2013

Abi Belanja Lagi

semalam singgah giant kat gombak. ingat nak mencari losyen pati halia mustajab. dekat website dia ada cakap pek promosi pek kombo dua RM30.harga biasa satu RM24. ingat nak buat stok
untuk pantang nanti.

mencari punya mencari takde pulak pek kombo tu.tapiiii..jumpa benda lainnn...-__-




alih-alih jumpa ni pulak.T__T cepat la baby keluar. eh.rompers ni satu RM6 jeeee..mampu tak beli??kat expo RM15.2 helai dapat la RM25. ni pun nasib baik tak banyak sangat choice yang untuk baby boyy..yang banyak untuk girll..comellll sangatttt...tapi apakan daya..;'p

lengan panjang dengan pendek sama je RM6 sehelai.beli 3.RM18
lepas tu legging beli dua. satu RM5x2= RM10
baju sepasang tu RM20.murahhh kannn..tapi seluar tu saiz s.yg baju saiz m.;'p
bukan salah orang jual.tapi customer dia ni yang banyak songeh.;'p

nak beli yang s kecik sangat.kebetulan dia ada yang m.tapi seluar nya reject sebab kotor.jadi gagah la ambik yang seluar s.;'p

rasanya jual murah pasal nak habiskan stok.dah nak tutup kedai ni.;')

dan habis la duit abi RM48 tak pasal-pasal.-__-

losyen pati halia ibu??nan hadooo..T__T

Saturday, April 6, 2013

5th maternity & children expo (expo lagi)

expo ke 4 tak silap sepanjang mengandung.-_-

hehe.memang gagah.macam biasa naik train.kat mid valley best sikit straight je..;')
padahal semalam sakit pinggang bejalan sakan dalam UIA tu.

tadi prepair bawak calcium.hehe..






ehh..tetiba.hehe.lama tak masuk gambar laki bini.;'p perut dah besar.ni baju nursing autumz.pregnant pun boleh pakai.selesa dan longgar.

ehh.cakap pasal autumz makin sakit hati pulak.tadi tengok sterilizer dengan home+care warmer makin murah pulak.RM150 jee..dah laa aritu beli set breast pump tak dapat yang alat boleh jadi manual pump.pergi expo yang klcc, sapa baru beli dapat alat manual pump FREE.sakit hati kot.penat beli awal-awal. sabo je laa. -__-



ni la keadaan kat sana. pagi-pagi memang sesak.baik dtg petang sikit.



hehe.kan baby macam banyak kali je nak berjalan tahun ni.naik kapal terbang naik bas..mesti sejukk..;'p banyak kali la sangat.;'p
jadi kita prepare beli sweater..;') RM10 satu.haritu beli satu RM35.tapi set dengan seluar.
jadi kat sini RM20


ni yang sebenarnya nak cari kat expo ni.tungku ibu dan baby.tungku besi dengan sarung RM50.macam murah je.pastu tungku herba baby RM10.beli satu je.;'p total RM60. ni kat mum dreams.



pastu kat madela dapat beli nipple cream.memang tercari-cari.ni yang besar 37g RM43.tengok kat online RM49.;') sebelum ni lalu je kat madela.ingat takde.sebab dari jauh semua kuning jeee..;'p yang 37g ni tinggal sekotak ni je tadi.yang 7gr RM27 tak silap (tak ingat). madela..nanti saya datang lagi amek freestyle breast pump ye..*_* cita-cita!


hehe..nak cari yang handsome like daddy.takde pulak.T_T jadi amek yang memuaskan hati semua pihak.hehe;'p 2helai ni RM25

 tempat wajib.pureen.botol tu RM9.sebenarnya beli untuk anak sedara yang dah 4 tahun teringin nak minum pakai botol.-__-  liquid cleanser untuk botol dan puting RM28. ada sebotol dengan sebungkus yang refill.
baju RM15 sepasang x 3 helai =RM45 baby wipes dah naik harga RM10.kat pureen total loss RM92


yang ni breastmilk storage bags jingle jungle.saje beli.orang kata lagi best dari yang autumz.;')
 RM9x2 =RM18
ni botol susu saje je beli..;') kata best sangat.sebijik ni RM20.tapi puting dia macam sedap..;')

jadi total loss kat expo kali ni RM278. kalau pergi expo tak sah la kan tak ratus-ratus.ni pun tahan godaan syaitoonn..ikut kan banyak lagi nak beli. sepatut nya nak beli nursing cover.tapi takpe lah.nanti-nanti.tutup dengan selendang pun boleh.;')

tu je nak update.baby..semua dah ready..bila baby suka nak keluar,baby keluar k.;') ibu dengan abi dah rindu sangat ni...;')

Wednesday, April 3, 2013

Prudential BSN Takaful Baby




Alhamdulillah.baby punya pelan takaful dah diluluskan.;')

ibu doakan anak ibu ni nanti lahir sihat walafiat. sihat sampai ke besar.takpe,takaful ni kita buat simpanan untuk anak ibu nak kahwin nanti.anak lelaki pakai duit banyak..;'p ehh

belajar takpe..anak ibu bijak in sya Allah.nanti kita cari biasiswa.kehkeh;'p



comel je kad.takde nama lagi.encik wafi kata nanti dah daftar nama baby,dah ada my kid boleh update nama kat kad.;')


ni contribution dari ibu dan abi untuk masa depan baby.kami bahagi 2 bayar bulan-bulan. jadi mekaceh kat abi jugaaa..;') hehe..sayang abi..ehh. sayang baby..*,*