Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, May 9, 2013

Cerita Kelahiran Anak Pertama : Bahagian 1

alhamdulillah.alhamdulillah.alhamdulillah.
selamat sudah saya bersalin anak pertama kami.;')
alhamdulillah.waktu tempuh rasa "ya Allah,bagi aku tanggung yang aku mampu je ya Allah". pastu dalam hati memang fikir ingat senang Allah nak ampunkan semua dosa?(kan sakit nak bersalin ni dosa diampunkan)
saya tempuh waktu contraction yang panjang.lebih dari 24 jam.
ok nak cerita dari 2,3 hari sebelum bersalin.memang menikmati masa berdua dengan suami.sabtu tu teman suami pergi pantau masjid.;') makcik-makcik kat masjid tanya bila due ni.due 30 April.lagi 2,3 hari je ni.memang tunggu masa.hehe.makcik-makcik tu pun ada yang doakan semoga dipermudahkan urusan bersalin.alhamdulillah. lepastu balik dari masjid singgah kat kedai makan paktam kat selayang.memang yummy yummy.(tak sabar nak tunggu habis pantang)
lepas tu ahadnya pergi dating lagi.tengok wayang iron man 3 ok.haha!;'p



isnin 29 April 2013.saya memang ada appointment kat GMC.sepatutnya pukul 11-1.
tapi 2pagi dah start rasa contraction.tengok jam 20 minint sekali.saja tak kejut suami.biar dia tidur dulu.;') time ni memang dah tak boleh tidur dah.lepastu siap-siap mandi nak subuh.gerak suami idaman.cakap baby dah nak keluar ni.sambil sengih-sengih.;'p suami macam buat tak tau.dia ingat saya main-main la tuu..;'p time subuh tengok jam contraction dah 5 minit sekali.dah boleh pergi GMC ni.;')

lepas dah solat subuh,dah siap-siap pakai macam nak keluar rumah,suami tengok baru dia percaya.hehe.cepat-cepat siap.saya siap ajak singgah makan dulu kat kedai mamak dekat dengan GMC tu,;'p makan mee goreng mamak.heee;'p


dah habis makan baru la gi GMC.;') pastu sampai-sampai nurse buat CTG dan cek VE.-_-


tengok muka boleh happy lagi!;'p time ni cek baru 2cm.tapi nurse dah suruh masuk wad.sebab contraction dah kuat.;') 3 minit sekali time ni.;') tapi boleh lagi ngelat nak masuk lambat.balik dulu ikut suami.beliau ada kerja sikit.;'p

lepas dah settle kerja suami,baru kami datang balik kat GMC.;')janji 10.30 pagi macam tu.katanya doktor fidak nak cek..hmm..nan hadooo..sabar je la..pasal doktor pun satu hal.nanti in shaa Allah cerita kat entry lain.pengajaran buat diri yang nak share untuk semua.;')

erm.kalau ikut kata nurse sejam 1cm bukak.hehe.jadi budget bersalin malam macam tu.;'p budgettt..
sekali sampai ke malam baru nak bukak 3cm.;'p malam tu memang dugaan betul.memang tak boleh nak tidur langsung dah.ngantuk sangatttt..tapi tak boleh tidur!bayangkan!hehe.alhamdulillah wad kat GMC sediakan katil untuk suami.dan alhamdulillah sepanjang tempoh contraction suami ada kat sisi.;') saya tak dapat bayangkan kalau kena tanggung sorang-sorang.T__T

bersambungg...;'p

No comments:

Post a Comment