Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, July 31, 2013

Zakwan 3 bulan. :-)


alhamdulillah..semalam zakwan dah cukup 3 bulan..cepat betul masa berlalu..
dan alhamdulillah juga saya dah mula masuk kerja balik.dah habis cuti 90 hari!!

dan alhamdulillah zakwan ok.. :-)  tadi balik kerja tengok zakwan atas katil sambil tengok tokumi solat asar..sejuk hatii..hehe..baik je zakwan..

perkembangan.zakwan dah mula tak pakai mitten.. :-) 
dah 3 bulan la!dah besar.pe barang bungkus-bungkus.zakwan nak pegang..




nak pegang-pegang nak belek jari ibu.. ;'p



see..zakwan ok je ibu..zakwan dah besar.. :-) sian nya pipi anak ibu.. ;'(
aritu makan sotong agaknya..makin merah pulak..


dan alhamdulillah..syukur di bulan puasa ni Allah masih murahkan rezeki Zakwan.. :-) moga makin bertambah dari hari ke hari.. :-) 


ya Allah..terima kasih untuk segalanya..
pelihara Muhammad Haris Zakwan ya Allah..besarkan dia menjadi manusia terpuji..manusia yang memelihara agama, maruah diri, dan keluarga.jadiakan anakku hambaMu yang bijaksana.. :-) amin ya Rabb..

Thursday, July 25, 2013

Kulit Bayi Sensitif


Salam.hari ni nak share pasal kulit sensitif Zakwan.
zakwan ni semua nak sensitif je..kulit sensitif.perut sensitif.hehe..nanti share cerita pasal perut sensitif pulak.;'p
 
ok meh tgk sensitif dia.
 
 
sampai ke kepala.

 
nampak tak pipi nya?;'( sedih tau.kurang encem anak ibu..
 
lepas tu masing-masing suggest la kan.mandi takyah pakai sabun la apa la..takpayah pakai bedak lotion bagai.beberapa hari jugakla zakwan mandi tak bersabun..kehkeh.kata orang baby bau nya sweet like sugar.tapi abi duk kata masham anak dia.
 
last-last kami pilih untuk pakai sabun jugak!tapi boleh membotakkan makpak Zakwan.huhu..
 
 
 
sabun sebamed.suka bau dia.wangi anak i...;'p
rege RM73.60.ni yang 1liter.dia pack sekali dengan bape ratus ml ntah.botol kecik.dah tinggal umah mak mentua.;')
 
 
selain tu sapukan krim ni.Bepanthen.ok la kot.kejap je dah hilang.pastu ada balik.sapu cepat-cepat.;'p
punca ruam kat muka pasal susu ibu!!so takleh watpe la kann.. yang kepala dulu tu mungkin pasal sabun.dia lahir-lahir pakaikan sabun pureen yang warna purple tu.mungkin tak sesuai dengan kulit.
bak kata abi Zakwan kulit mahal...macam ibu..kihkih.

 
gambar selepas membotakkan ibu abi dengan sabun mahal. handsome kan saya?hahaha..

Tuesday, July 23, 2013

DUA PULUH EMPAT TAHUN

 
 
 
alhamdulillah.24 tahun sudah berlalu.
 
terima kasih Allah atas segala ujian dan pemberian.;')
 
terima kasih umi yang melahirkan.;')
 
terima kasih suami menjadi peneman.;')
 
terima kasih Zakwan yang menceriakan.;')
 
 terima kasih teman atas doa dan ucapan.;')
 
maafkan diri ini atas segala kekhilafan
 
 
nah hadiah dari zakwan.
 
dari malam tadi sejak abi dia wish birthday kat ibu.Zakwan pun duk sengih-sengih ketawa sakan.seronok benar.;'p dia punya happy sangat tu sampai ibu tak terlayan.tidur dulu.lepastu dia tidur sendiri..;'p
 
bangun tidur pun sengih-sengih lagi.oh ya.kebetulan suami ada interview.jadi ambil cuti terus.petang kami keluar dating.terus Zakwan sedih kena tinggal dengan tok umi..;'p
maaf ye..Zakwan kena practise ditinggalkan..nanti ibu nak pergi kerja..T__T
 
minggu terakhir sebagai suri rumah tangga sepenuh masa. Allah beri ketabahan. lindungi Muhammad Haris Zakwan.;')
 
 


Monday, July 15, 2013

SETAHUN YANG INDAH

 
Alhamdulillah.genap setahun pernikahan saya dan suami.;')
terima kasih ya Allah untuk setahun yang sungguh indah dalam hidup.terima kasih kerana pinjamkan mereka dalam hidupku.
 
 
terima kasih ayah nikahkan adik.
terima kasih umi atas segala kasih sayang dan restu.
terima kasih mak abah..sudi terima mira sebagai menantu.
terima kasih besarkan anak soleh yang sekarang menjadi suami dan bapa soleh.;')
terima kasih ipar duai anak-anak saudara.terima saya sebagai keluarga.;')
 
terasa nak kongsi antara detik-detik indah dalam hidup sepanjang setahun pernikahan kami.
 
hari nikah.
 
puasa pertama di kampung suami.
 
raya pertama sebagai suami isteri.;')
 
gambar lengkap keluarga Haji Sarwana bagi tahun 2012.hehe..;'p
 
detik dan waktu tahu mengandung.alhamdulillah.kelahiran yang dinanti.
 
tahu tak Zakwan eksitednya ibu nak sambut awak.;') malam tu jugak pergi beli persiapan nak membesarkan awak jadi anak soleh.;')
 
majlis kenduri

honeymoon Lexis PD
 

Suami konvo.;')
 

 IEEP.legoland.
 
cukup 6 bulan menjadi makmum suami.;')

 PD lagi.on the way nak ke Melaka ada PAC.alhamdulillah lulus.doakan kejayaan waktu interview nanti!;')
 
dah 9 bulan!siap-siap pergi ekspo.;'p (sempat lagi) ekspo ke 4 sepanjang mengandung.-__-"

tunggu pasang tinted kereta..;'p 10 hari sebelum bersalin.
 
tengok wayang!3 hari sebelum bersalin.kehkeh.;'p
 
 lahirnya Muhammad Haris Zakwan. yang terpuji,pemelihara,yang bijaksana.
 
gambar passport pertama Zakwan.;')

Krabi.alhamdulillah.nanti Zakwan dengan adik-adik dah besar kita pergi sini lagi ye..in shaa Allah.;')

 happy family alhamdulillah.semoga dalam mawaddah dan rahmah.amin ya Rabb.;')
 
hadiah ulangtahun?
 
 

permata hati jiwa raga ibu abi..alhamdulillah atas nikmat ini ya Allah..;') ni hadiah in advance dari Allah.;')
 
semoga kasih sayang ini bertambah dari hari ke hari..;')


 


 

 

 

Wednesday, July 10, 2013

Muhammad Haris Zakwan Ibu

 
harap suatu hari nanti bila Zakwan dah reti membaca zakwan akan baca blog ibu ni.hehe..;')
 
sayang.harini umur Zakwan lebih kurang 2bulan 10 hari.;')
tinggal beberapa minggu je.lepas ni ibu dah nak mula kerja.
semalam ibu dengan abi berdua ke NSK untuk beli barang dapur.buat persiapan sahur dan berbuka nanti.semalam selasa malam rabu.ibu dengan abi ingat nak pergi kejappp je..
 
Zakwan tinggal dengan tok umi.ibu dah susukan Zakwan kenyang-kenyang.sampai NSK,Allah ramai nya manusia.kalah sabtu malam ahad.nak cari parking pun ambil masa.dah ambil barang,beratur nak bayar punya lah lama.sepanjang beratur nak bayar ibu dah bising kat abi.ibu rindu Zakwan..;')
 
 
macam tu rupanya rindu ibu kepada anak.Allah..
sampai-sampai rumah abi tau ibu tak sabar-sabar nak turun kereta.belum mati enjin abi dah buka lock pintu dulu..;') memahami sungguh.cepat-cepat ibu masuk.dengar suara Zakwan nangis.tok umi kata dari tadi zakwan nangis.jenuh dukung,masuk buai keluar buai.ibu pegang peluk Zakwan terus zakwan diam..Zakwan tak lapar.tapi nak ibu peluk je..ya Allah.nak menangis rasa. baru lah tau perasaan benar-benar diperlukan seseorang..
 
lagi satu perangai Zakwan.kalau tidur.zakwan terjaga tengok ibu takde kat sebelah mesti Zakwan bangun..T___T pagi tadi ibu bangun awal nak masak sahur.zakwan pun bangun sama..;')
abi pun masuk kan Zakwan dalam buai..tidur la balik..;')
 
Sayang..ibu dah nak mula kerja.jangan la macam ni..
mudahkan urusan tok umi nak tolong jaga Zakwan ye..;')
anak ibu budak baik..bijak..;') ya Allah.sihatkan Muhammad Haris Zakwan ya Allah..;')
tambahkan rezeki kami.
Zakwan doa abi bertambah rezeki.boleh kita peluk 24/7..hehe..;')
cita-cita nak jadi suri rumah.in shaa Allah.
Allah tengah atur yang terbaik.
 
oh ye..nak share je..hari ni first time puasa waktu menyusukan anak.;') persiapan..mesti kena ada.saya tak beli pun suppliment apa..mana yang ada je.eh.semalam beli kurma.;'p 100gram RM6.mahai gila..tak sabar nak pergi mekah makan puas-puas..;')
 
pagi tadi sahur saya,
nasi,ayam goreng,sawi masak bening.(asal nak masak sup ayam.tak sempat.balik NSK dah 12 lebih.kul 1 lebih tidur.kul4.30 dah bangun.T__T)
lepas tu makan pil lepas bersalin set amway yang tak habis-habis lagi..;'p
kalsium,multivitamin,iron tablet (semua lebihan time mengandung)kehkeh
lepas tu kurma 3 biji,buat air milo.dan minum air masak banyak-banyak
sekian sahur saya untuk hari pertama.;')
 
nah gambar permata hati jiwa raga..;')
 


baru 2,3 hari belajar tidur buai.nak mudahkan tok umi nak jaga Zakwan nanti..;')
jangan buat perangai macam semalam ye sayang..buai pun tak jalan..T__T
 
ok selamat berpuasa.;') happy breastfeeding during ramadhan.;')


Tuesday, July 9, 2013

Krabi- Day 4



bangun pagiii..pagi sangat..flight pukul 7.55 pagi..janji dengan driver 5.30 pagi u olls..
jadi ibu dengan abi bangun dulu..dah siap kemas..dah wangi siap subuh..owh subuh kat sana pukul 4 lebih.;') dah siap semua baru kejut anak bujang.tak mandikan pun.tukar pampers tukar baju bagi handsome jee..;'p





yeay..dah handsome...;'p


 sambung tidur....hehe
 smart sangat.masham dia ibu abi yang tahu.kehkeh.;'p







dan berakhir lah sebuah kembara melihat keindahan ciptaan Allah di Krabi Thailand.;')
ya Allah, rezeki kan kami mengembara kesetiap pelusuk ciptaan Mu.moga kami lebih mendekati-Mu ya Allah.;') 

perjalanan dengan baby 2 bulan.naik speedboad adalah suatu ujian.;') tourguide pun first time kena bawa baby kecik.paling kecik katanya sebelum ni 8 bulan.;') Zakwan 2 bulan dah naik speed boat.
dan pengalaman indah breastfeed kan Zakwan atas boat,flight,keretapi dan atas bas.hehe.;')

Krabi was awesome!cepat beli tiket!airasia tengah promo!;') 


Monday, July 8, 2013

Krabi- Day3


bangun pagi jumaat tu.alhamdulillah.langit cantik..hoyehhh..
ini bermakna aktiviti kami in shaa Allah tak dibatalkan..;')









 mereka sangat baik-baik hati.waktu ombak mengganas habis basah kami,one of them bagi tuala untuk lindung zakwan.;') dan tempat yang kami duduk dari first naik speed boat tu seolah-olah dah jadi seat tetap kami.macam ada nombor.kehkeh. ada sekali tu lepas turun kat bamboo island naik balik kami lewat sikit.dah ada orang duduk tempat kami.tapi untie yang baik hati tu tegur couple tu.give them. they have baby..sweet nyaa...;') tempat kami sebelah driver..kehkeh



kehkeh.minah salleh teruja dengan Zakwan..;'p




takde rezeki ibu nak snorkeling.nanti zakwan dah besar bawak ibu gi snorkeling ye sayang..;') kenapa Zakwan kena bawak ibu?sebabbb..


waktu abi best snorkeling Zakwan tengah having a great time dengan ibu atas boat...;')subhanallah.great feeling tau..dengan boat goyang-goyang dilambung ombak..ehehe..;'p

 kat phi phi island.


balik dah...;')alhamdulillah kita selamat.Allah je tau takutnya ibu waktu ombak kuat tu.takut zakwan tak selesa.tapi alhamdulillah.zakwan tidur lena jeee..kehkeh.agaknya best macam duk dalam buai kot?siap sedap kena buai angin..hehe 
 sampai hotel kami masuk swimming pool kejap.nak bersihkan baju je sebenarnya..;'p
lepas tu naik bilik terus mandi.zakwan dah masin-masin dah.kehkeh.semua kena air laut.;')
lepas tu kami lapooo...lapooo sangat.ada ke lunch tu dia bagi lunch box je..nasi goreng.T__T nasib kami.
tapi takpe..kesedihan terubat dengan tomyam terlazat.rasa nak gi krabi balik sebab nak gi makan tomyam je.;'p
kali ni dekat depan hasna palace.
sedap yummy-yummy tomyam dia.alhamdulillah dapat nikmati tomyam sesedap ni..slurrppp..(lap airliur meleleh)

pastu kami terus gi Ao Nang Town cari souvenir untuk keluarga dan kawan.cehh..;'p
dapat beli keychain+fridge magnet 25pcs 600 baht.;')
untuk umi dengan mak bakul buah.boleh lipat.;')
yang lain t shirt je.baju besar 130baht.
baju budak 100baht.

balik solat kemas sikit-sikit tidur.esok kena bangun awal!!

bersambung..