Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, July 7, 2013

Krabi- Day 1, day 2

Alhamdulillah.dah selamat pulang dari Krabi.;')

bersama zakwan berusia 2 bulan.memang mencabar.;') tapi berbaloi-baloi.
mula perjalanan dengan umi hantar kami kat KTM Kepong Sentral lebih kurang 10 pagi.gate close 12.55 tengahari.jadi budget nak keluar antara 9-10pagi.dan ada sikecik memanglah tak dapek nak cepat siap.;'p
naik KTM dari Kepong Sentral ke KL sentral.;')dah beli tiket bas untuk ke LCCT.




 sesampainya di Krabi kami dijemput oleh wakil dari tempat penginapan kami.charge 500baht..pergi balik 1000 baht.



kami sampai di musim low season.musim hujan.sampai-sampai hujan..T__T
 dan hujan itu berterusan tanpa henti hingga ke esok kan harinya..T__T

saya menginap kat Ao Nang MITI resort.bagi saya ok sangat.bersih.tempat strategik.1.4km dari Ao nang town.ada sehari tu gigih balik jalan kaki dari town ke hotel.;') tempat makan halal dekat-dekat.

hehe..kat Krabi ni jangan risau bab makan.saya memang boleh hidup segar kat sini tapi botak.hari-hari layan tomyam.kedai je tukar-tukar.kehkeh.hari pertama kami makan kat A-hud waktu ni.dekat je dengan hotel.tomyam dia so-so jee..tapi telur dadar sedap.
ehh..kenapa hidup segar tapi botak?sebab makan sedap..tapi mahai gila..botak kepala..semangkuk tomyam standard 120baht keatas.bukan saiz yang kat atas ni.ni 180 baht tak silap.yang 120baht standard mangkuk kat Malaysia je..T__T telur dadar semua atas 50baht..atas RM5 hinggit.. 

ok dah kenyang balik tidur.

esok pagi masih hujan renyai-renyai.jadi kami tidur dulu..mungkin nak suruh berehat.kehkeh.;'p
tapi bila perut dah berbunyi.kami harus bangun!;'p

jadi dalam hujan renyai tu kami pun tempah tuk tuk nak pergi Ao Nang town.sambil jalan sambil cari makan.;')

hujan rintik-rintik.
gambar makan kat town tak sempat amek.sebab dah lapar..sampai-sampai terus ngapp..alhamdulillah sedap..;')kedai makan tu macam kedai makanan indian.sebelah kedai jahit baju.

lepas tu hujan pun stop alhamdulillah.jadi kami pun turun ke tepi pantai Ao Nang.;')

hasil ihsan mat salleh..;')

ni kalau orang tengok mesti pelik pergi pantai pakai sweater.tak panas ke?gila ke mak pak dak ni?haha..macam yang saya cita.sejuk..hujaannn..;')





dah puas berjalan..kami pun pulang.

petangnya kami makan di sareefah..kat sini popular jugak.ada baca kat blog.time kami makan pun ada sepasang pasangan dari malaysia makan kat situ.dia pun tau dari blog.
tapi bagi saya tomyam dia so-so..dan sedih.telur dadar dia macam banyak minyak je..makan kat sini murah sikit dari tempat-tempat lain.
baliknya malam tu solat jama' rehat-rehat tidur.
esok dah booking aktiviti phi phi island!;')




 zakwan dan abi nya.

bersambung...


No comments:

Post a Comment