Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, August 28, 2013

Interview

Salam.nak cerita.semalam saya dan suami pergi interview.bukan teman menemani.
tapi memang Allah dah atur dapat panggilan interview dihari dan waktu yang sama..alhamdulillah..dipermudahkan urusan..jadi boleh pergi sekali..;')

sweet kann..yang sour nya jemmmmm ya ampunnn..lebih 2 jam dari kepong nak ke kl.area masjid negara tu.sabooo je la..interview patut pukul 10..

dan saya memang lah tak ready pun untuk jawatan ni..sebab rasa tak layak nak jadi ustazah.oh.ni jawatan Penolong Pegawai Hal Ehwal Islam. S27. saya target yang Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat.

tapi pergi je la..ye dakk..mana tau rezeki Zakwan..kot Allah nak tempatkan kat tempat baik-baik..;')

dan semalam pergi interview spa..saya tak pakai makeup langsung.bedak secuit pun tak.ingat nak pakai gincu.alahh..gincu saya pun bukan warna merah makngah.warna neutral pun.nak bagi bling-bling sikit je..sekali suami soleh kata "takyah" hahaha..

dah pergi lah interview dengan tak spray minyak wangi..tak pakai make up..pastu kan kena menapak jauh jugak..peluh-peluh ketiak..

nasib baik suami tak kasi pakai make up..kalau tak cair make up i ollss..hahahah
dan minyak wangi semulajadi keluar time menapak jauh tu..

result 30 september 2013.
k bai..

Tuesday, August 20, 2013

Raya 2013

bismillah..fuhhh..fuhh..tiup habuk.peh..peh..semakin gagal untuk rajin nak update blog terchenta.sebab chenta hati di depan mata.kehkeh.



alhamdulillah.tahun ni beraya sakan..walau baju raya seepasang cuma..owh..jatuh hati pada baju raya..mestilah baju kurung nursing menjadi pilihan.. :-)


baju kecik cenonet tu tok umi jahitkan..macehhh tokmi..sampin tak dijumpai..kehkeh


raya pertama..family kecik..hehe..nanti akan dibesarkan oleh kami in shaa Allah..kehkeh; 'p

lepas mereka balik sembahyang raya kami makan-makan..owh..gambar juadah terlupa nak snap..antaranya soto,rendang ayam,ketupat,lemang,kuah lodeh.haa..walau family kecik.makan kena besar.hehe :-) 

haa..lepas makan kami pi ziarah tok kat rumah mak uda..penuh sepupu sepapat.owh.sebelum tu singgah umah cik mah..petang dia nak balik kampung dah..


lepastu sambung la pejalanan ke subang alam..


senyum-senyum nak jumpa toknek.

hehe..nampak kamcing sungguh..petang sampai ke malam ada la gi beberapa rumah... :-) 


ni raya kedua..
masih berjalan kerumah saudara mara belah saya-.

raya ketiga balik banting.. :-) sampai selasa..

dan jumaat balik banting lagi..sebabbbb...sabtu tu....


adalah sesi bergambar bagi keluarga haji sarwana..kehkeh.
gigih balik nak bergambar.alhamdulillah cukup semua..:-)

dan minggu ni balik banting lagi...next week in shaa Allah ke Kuala Kangsar!hoyehhh..rindu..rinduu..:-)