Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, October 19, 2013

Kereta Kena Pecah






Salam.
ni kejadian ni berlaku sejurus suami soleh sihat dari demam denggi..soknya nak start kerja malam tu kereta kena pecah.sobb.sobb.. T_T

keh.ceritaa pasal kereta kena pecah dulu ye.next time kita cerita tips menjaga pesakit demam denggi.. :-) 


haaa..malam tu duk syok-syok layan zakwan dalam bilik,tetiba untie mala jiran depan panggil.

saya keluar.keluar-keluar tengok kereta macam ni.

 
mula-mula ingat dia tak amek pape.tak sempat amek ke..memang tak fikir ada apa-apa dia nak amek.sebab tak letak apa pun dalam kereta.
 
sekaliii....
 
saya silap..




 

Allah..cermin kereta kena pecah.dvd player kena ambil..cek-cek lagi jumper kereta hilang.
 
untie mala kata dia nampak ada sorang naik motor.macam cari-cari barang kat bonet belakang.mula-mula dia ingat suami saya ambil barang.pastu orang tu blah je dengan bonet macam tu.tu yang untie mala terus jerit panggil saya suruh tengok kereta.
 
nak jadi cerita,boleh pulak penyangak tu lalu lagi.buat-buat lalu.pastu bukan lalu sekali.2,3 kali.yang last tu dia press laju-laju.pastu kebetulan ada anak untie mala, logan dengan kawan-kawan tengah bincang-bincang kat depan.terus kejar mamat tu.
 
nak jadi cerita dapan tangkap.dan yes barang-barang saya semua ada dengan dia.
bawak pi balai polis. dengan penyangak tu ada seribu cash.ada rantai emas.cincin emas.senang cerita barang kemas.ada i pad..memang mula-mula dia nak settle luar.nak bayar pakai duit seribu tu.
 
suami soleh saya memang tak laa nak ambil duit confirm duit meragut tu..pastu kami kena buat report polis.siap pergi balai taman.pastu kena pergi balai polis IPD Gombak pulak..memang menyusahkan orang.pastuuuu...nak kena repair sendiri cermin pecah!!!!memang rasa nak cekik-cekik penyangak tu.tua setahun je dari kami laki bini ni..Allah..muda-muda rosak macam ni.sedihnya.melayu......
 
dan lagi sakit hati,radio tu polis tengah buat pekasam!konon nak buat bahan bukti.jangan buat harta sudah.
 
k nak pergi tenangkan hati.sakit benor bila ingat balik.bai.

2 comments:

  1. Pergh... teruk nya keadaan kete... adoyai... sabo je lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg..lg sabo dengan polis yang buat rete barang-barang kita..hehe

      Delete