Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, November 17, 2013

Travel Tanpa Suami


Bismillah..nak cerita.pengalaman yang agak mencabar.
oh.suami soleh saya berkursus.3minggu lebih kurang.

dan kebetulan kami ada kenduri di Johor.
perjalanan harus diteruskan.

makanya dengan pantas mencari car seat..


sebenarnya memang lama dah dalam list..tapi tak beli-beli.last minute beli..google ter berkenan pada aldo hidalgo.pergi one baby world kat gombak..sampai-sampai takde stok..T__T
nasib suami soleh layankan je..sampai ke putra height kami menjejaki si aldo hidalgo ni..terima kasih sayang..

ok sambung cerita..perjalanan mula pada lebih kurang 2.30 petang jumaat.kami ber6.2 dewasa 4 kanak-kanak.mintak kat bos half day.kalau tak bagi halfday minta bagi cuti fullday jumaat tu..kehkeh.dan bos pilih nak bagi halfday..;'p

berhenti solat asar kat hentian mana entah.(lupa) lepastu sambung perjalanan..tak lama tu Zakwan pulak melepaskan hajat.stop lagi..pastu yang dewasa plak nak melepaskan hajat.stop lagi..
sampai la kami kat johor pukul 8 lebih malam..kehkeh.

sabtu lepas pengantin dah sampai..agak borak sikit-sikit.kul 3 dah gerak balik.
stop nak gi toilet.lepastu isi minyak.then deside nak singgah solat maghrib kat masjid KUIS.rindu..rindu..



apa yang mencabarnya?
perjalanan pergi dan balik adalah hujan lebattt..bukan sepanjang jalan.tapi bila hujan, lebatttt sangat.tak nampak jalan.(pakcik saya accident on the way nak pergi kenduri) T__T kereta je teruk..alhamdulillah semua selamat..;')
saya kan full breastfeed Zakwan.jadi kena buat stock susu fresh.sebelum jalan pump.stop solat pump.ada tu sambil drive pump.(time ni tak tau la superwomen ke wonder women -,- )
paling takbest time drive Zakwan terjerit-jerit..T__T Allah..rasa nak stop breastfeed dia..peluk dia..
pergi dari rumah dah mengamuk.balik tu halfway tu tidur lena.punya la driver ni tahannn nak buang air..sebab tau stop mesti Zakwan jaga..lebih sejam tahan..tengok dia tidur lena taknak stop rasa.sekali rasa macam stop la kejap.benti je kereta,tak tarik handbreak lagi..Zakwan dah menjerit..T__T
tapi ok laa..dah 2jam lebih dia tidur..;')
sepatutnya boleh sampai awal..tapi sebab deside nak singgah solat lat masjid KUIS jadi rehat-rehat..breastfeed Zakwan sampai dia puas..pastu singgah pasar malam..dan sampai la rumah lebih kurang 9 malam.



Zakwan ok jee abi..don't worry.ibu can handle everything..kata Zakwan.
kata ibu..
Sayangggg...i missed you soo much..cici taknak travel jauh-jauh takde bibi..T__T
K bai.

No comments:

Post a Comment