Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, March 9, 2015

1st round shopping barang adik baby 2015

Bismillahirrahmannirrahim.
Alhamdulillah dah masuk 26weeks..baby pun dah bergerak aktif.sama naik dengan abang zakwan dia.

Pagi tadi pengsan kejap.zakwan buat onar.dia pi korek peanut butter.ibu telelap kejap teman dia tengok upin ipin.pastu dia kejut..akak..akak..(ibu dia,dia panggil akak uolls.saja nak bagi ibu di fefeeling muda.) Sekali bukak mata Allahhhh..habisss comot muka dia dengan peanut coklat tu..tangan dua belah jangan cerita..penuhh ngan peanut coklat tu.sampai kat rambut dia..cadar,blanket..-.-

Tapi ibu dia tenanggg..dalam hati je begelodak..muahaha..terus amek dia masuk bilik air.mandi terus..pastu amek cadar,blanket,baju dia,casing tab..basuh terus.sambil duk bebel-bebel dalam bilik air tu.tanya zakwan,"sapa buat ni??" Nak buat lagi tak??(muka habis ganas dah).zakwan tengok lelama..dia boleh baca dah.ibu dia saiko je ni..pastu gelak sengih-sengih.sabo je la..hahaha...gambar takda sebab hati ibu begelodakkk..hahaha..

Eh lari tajuk.haa..nak cerita baru semalam kami start beli sikit-sikit barang baby.kebetulan ada ekspo baby kat idcc shah alam.dengan pureen clearance stok.pun shah alam.sekali jalan la.memang last minute.ingat nanti nak gi yang kat midvalley je.tapi sebab memang jenis suka beli sikit-sikit.tak la terasa terus keluar duit banyak sekali gus..hehe.

Nasib baik suami soleh layankan je..jadi ahad tu lepas gi kenduri,kami pun ke shah alam.
Alhamdulillah 2 tempat tu pun tak jauh sangat.pusing-pusing situ je..kat pureen memang banyak benda nak beli.wet tissue,sabun basuh botol,basuh bju. Baju amek 2 helai je.sebab belum scan,tak eksited nak beli baju.belum tahu jantina.hehe.scan in shaa Allah minggu ni.tu yg rancang nak shopping kat mid valley nanti..

Jadi 1st round.ni lah dia.

Serius takleh buat apa dah..dulu boleh susun cantik-cantik nak tangkap gambar...sekarang susun 10 kali ada budak pandai teraburkan 12 kali.-.-

Kat idcc beli pampers whopee je sebungkus rm20.
Baby kerap tukar pampers..beli murah-murah je..
Agak habis sebungkus tu kita sambung drypers macam abang zakwan.
Memang cakap kat suami soleh nak jejalan je gi idcc..baju banyakkkk..tapi sebab belum tau jantina tak bernafsu..hehe.kita tunggu kat mid valley nanti..

Harga barang kat pureen,
Wet tissue 100's x2 RM10
Wet tissue 30's x2 RM4
Sabun basuh baju liquid 2L RM17
Detergent RM13
Sabun basuh botol refill tu 2 RM22
Pad pantang 20's RM9
Baju sepasang RM10

harga lebih kurang kat ekspo.
Rasa macam lebih kurang je harga 2 tahun lepas.dulu 4kali gi ekspo..muahah..tapi hasilnya hampir 2 tahun la tak pegi ekspo..kira stok 2 tahun..huhuhu
Bedak,lotion,sabun banyak bagi kat mangsa banjir.zakwan tak pakai pun semua tu.since kulit dia waktu kecik special...kami pun beli sebamed.so yang pureen,anakku apa semua bagi orang.huhu.

Jadi orang kata tak eksited anak kedua.eksitednya sama je..ni pun duk google2 cara teran..nak bersalin mana..nak pakai produk pantang apa.sama je peningnya..hehe
Cuma kurang lah barang yang nak kena beli berbanding anak pertama dulu kan..alhamdulillah..Allah tahu kemampuan hamba dia.maklum la dah tak kerja ni..pendapatan hampir separuh hilang.hehe.maka berjimat cermat la kan.

Haa..balik tu kami singgah pulak albaik..sebab kat mekah dulu selalu singgah beli burger albaik.tapi kat malaysia takde burger.ada ayam je..sedapppp sangat.staff pun orang arab.2 orang je jaga kedai.kami sampai kosong.staff dia sorang tengah sembahyang kat tempat kaunter tu..sejukk hati..tu yang makan pun berselera sangat agaknya.sebab makanan disediakan orang yang jaga solat agaknya..hehe.

Sedappp sangat.duk terkenang-kenang pulak dah..-,-
Sesapa yang berdekatan,takyah makan kfc la..meh makan ayam goreng kat albaik je..
Sambil tunggu dia bagi air teh sedap.hehe

Itu lah penutup nya.habis makan singgah solat kat petronas Lantas pulang ke rumah.
Tamatlah cerita semalam.tak sabar nak scan sabtuu ni.. ^_^ tak kesah pun lelaki ke perempuan.cuma eksited nak tau je..hehe.doakan ibu dan anak ni sihat.moga selamat semua in shaa Allah..


No comments:

Post a Comment