Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, May 7, 2015

Muhammad Haris Zakwan Turns 2

Alhamdulillah..genap seminggu lepas,haris zakwan ibu dah genap 2 tahun.ibu macam biasa,tengah perut memboyot pun tal sedar diri.mesti nak raikan hari berbahagia anak.mula-mula rancang nak sambut kat banting.sebab tahun lepas dah sambut kat kepong.sekali ramai pulak tak boleh nak balik awal.kek dah tempah nunnn kat shah alam.;")

Sebab kan rancang nak sambut banting,so singgah shah alam amek kek terus balik banting ok la kan..sekaliii..lasttt minit...Allah takdirkan ubah jalan cerita.alhamdulillah kuarters masjid pun dah siap..baruuuuu sangat siappp..memang kelam kabut nak prepare rumah..-,-kami suami isteri setuju nak sambut birthday zakwan kat kuarters....sekali la doa selamat masuk rumah...kek macam mana???

Rabu malam tu kami suami isteri pi balik banting.jadi khamis pagi dari banting ke shah alam ambil kek.sekali singgah amek album kawinnnn...boleh tak dah nak 3 tahun baru nak amek?;'p

Rabu malam tu sebelum balik banting pun duk singgah-singgah beli barang rumah..-_- pastu malam tu makan malam kul11 kot..terus singgah order satey untuk majlis..kira suami kata khamis tu kul8 malam dia datang ambil je terus..

Hari khamis tu pulak,balik-balik singgah hantar kek kat kepong.sebab peti ais kat kuarters tak boleh on lagi.pluck pulak buat hal..-_-" jadi kekonon malam khamis la baru suami nak amek kek dengan satey.satey tu order kat kepong jugak.selain tu order nasi goreng dengan mihun goreng.

Jadi makyong ni just goreng nugget,kentang, dengan buat air.petang tuuu..baru nak goreng..baru bukak dapur gas keluarkan dari kotak..-_-" sekali takde paip gas dengan kepalanya..tak tau pulak beli asing,asing.ingat dah one set dalam kotak tu..;'p berdesupp la suami cari pulak.nasib baik petang awal lagi.ada kedai kat depan masjid tu..aalhamdulillah..hahaha..ujian sungguh..

Dah pukul 6 lebih,suami pun nak balik kepong nak ambil satey dengan kek, pinggan mangkuk bagai..sekali kul 7 lebih duk dalam kereta lagii..jemmmm..khamis tu semua dah pakat nak balik kampung agaknya..-_-' nasib baik umi call kata takpe,dia bawakkan kek dengan pinggan mangkuk semua.alhamdulillah.jadi suami soleh gi amek satey je la.

Malam lepas maghrib makyong ni gigih tiup-tiup belon..sekali zakwan nampak..satu-satu meletop..hahaha..>,< majlis belum start belon dah habis.. Mula majlis lepas isyak.masjid pulak ada forum.jadi lambat sikit la mula.alhamdulillah la sempat nak prepare semua.rasa dekat 10malam jugak baru mula.tapi alhamdulillah.semua berjalan lancar.kesian kat mertua la nak balik banting dah lewat malam.

Makanan pun alhamdulillah cukup..bungkus sikit-sikit licin la..sampai sendiri tak makan..-_-
Nasib ada la satey balance 4,5 cucuk.nasik impit yang tak makan pun telan je la..lapik perut..




Kek dari choc hut shah alam.alhamdulillah sedapp..





Alhamdulillah la semua berjalan lancar.cuma tak sempat nak ambil gambar.tau-tau dah aminn..jemput makan..-_-" tak sempat nak bergambar dengan para hadirin macam last year..tapi takpe la.siapa yang dapat hadir tu,terima kasihhh.. Doakan zakwan membesar jadi manusia yang soleh.jadi manusia terpuji,pemelihara maruah keluarga,agama,dan negara.jadi manusia bijaksana.moga hidup beri manfaat pada manusia sekeliling.aminn..dannn..moga jadi abang solehhh...hehe ^_^

Nampak tak dah seminggu baru sempat nak post entry ni..nak tunggu hilang letih dia tu..haha..

No comments:

Post a Comment