Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, May 20, 2015

Rumahku Syurgaku : Laundry Area


Assalamualaikum. Kali ni nak share sikit-sikit pasal rumah kuarters.masuk rumah kira birthday zakwan la.malam lepas majlis tu malam pertama kitorang tidur kat kuarters..^_^
Ni perut dah besar,kalau ikut semputtt..tapi gagahkan juga.

Kenapa share laundry area dulu?sebab rasa port ni yang belum sempurna.tapi ok laaa..haha.dapur memang kecik cenonet,tapi alhamdulillah..cuma belum rajin nak susun bebetul.label dah buat pun belum lekat.doa-doa la sempat buat sebelum bersalin.senang suami nak masak kan untuk pantang nanti.. ;')

Laundry area kami.^_^


Basket 2 tiers ni untuk baju kotor.atas baju makpak.bawah baju anak-anak.anak-anak sebab walau baby tak keluar lagi tapi dah start basuh baju adik baby..;')
Iron board saya gantung.sebab nak jimat ruang.rumah comel je kan.kena pandai jimat ruang..bila nak iron bebanyak selalu nya bawak masuk bilik.sebab ada kipas..sambik duduj.maklum la tengah sarat ni..tak larat nak berdiri lelama.kalau takat nak iron sehelai,bukak kat situ je iron.^_^

Yang basket laundry depan iron board tu untuk baju bersih.yang nak di iron,campak dulu dalam tu..tu kosong,tadi baru iron semua..cerita pasal iron board,dulu kekonon ngidam nak yang wall mounted ironboard tu..kekonon la..survey semua RM400++. Susah nak dapat pulak tu.nak.kena tempah bagai.jadi sangkut gini pun jadi la..kena dengan budget..alhamdulillah.;')


Berdepan tu mesin basuh la...hehe.tepi tu laundry basket untuk baju yang dah basuh nak bawa ke tempat jemuran..nak kutip baju dah basuh..gitu...

Tu je.simple je.target bila masuk rumah ni nak tekankan susun atur.taknak serabut banyak barang.nanti-nanti baru masuk deco.tu pun nak simple-simple.taknak serabut..

Ada rezeki nak apply 5s.tujuannya senang nak cari barang.idak la duk adaaa..tapi tak tau kat mana..-_-"

Tuje la nak share.tengok la kalau rajin share playroom zakwan ke..apa ke..banyak yang tak siap lagi..kosong je..tapi suka kosong.tak serabut..hehe..k bye.

Thanks for reading.

No comments:

Post a Comment