Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, October 12, 2015

Kisah Pantang Anak Ke2

alhamdulillah.atas segala nikmat kurnia dari Allah.nak cerita bab pantang saya memang selalu fail.kali ni macam biasa,set amway masih bersisa.yang pilis,penghangat badan,hampir tak bergerak..T__T

lepastu tetiap minggu travel balik banting.malam pun redahhh..muahaha..bukanlah sesuatu yang boleh dibanggakan sebenarnya.-.- aku respect jugak kat wanita yang boleh berpantang duk rumah dediam,keluar gi klinik je.hehe.tapi aku dah la kaki bejalan.dapat balik kampung banting pun dah heaven habiss..kihkih.suami pulak amek kesempatan,balik kampung dia boleh la skip masak dengan mandikan baby..LOL..-..-

cumanya masih bersyukur,sepanjang pantang kat rumah suami tolong serba serbi,masak air mandi,buat sarapan,masak untuk lunch,dinner.alhamdulillah.tak boleh belahnya dah habis pantang baru nak pasang hot shower..sabo je la..nak pahala lebih la tu..gigih tetiap pagi petang masak air untuk mandi isteri..tamak pahala la tu..;'p suami jugak yang tukang tungku sampai koyak-koyak kain tungku,bukti bertungku..(padahal skip-skip jugak T_T) tukang barutkan isteri.

awal tu cari tukang urut, maklong.ok la.saya bukan jenis biasa ngurut,jadi tak la pandai rasa sedap ke tak..tapi dia rajin cerita sambil berurut tu.yang kelakar time tungku sampai terlelap-lelap..LOL..yela,bulan ramadhan berurut.orang tidur lewat terawih bagai.pagi bangun awal nak masak sahur..kahkah.lawak pulak teringat.tapi ok je mak long tu urut.dia orang thailand.rezeki nak rasa mak long tu urut.sebab dia belum balik thailand.tak lama tengah ramadhan tu kot,maklong pun balik thailand nak beraya kat sana. ^_^

amek urut 3hari je.tapi alhamdulillah,maklong,nurse,semua kata rahim kecut elok.alhamdulillah..;') imran pun mudah diurus.syukur ya Rabb.

hari ke7.macam along zakwan,abi cukurkan sendiri.licin.

alhamdulillah Allah kurniakan suami yang serba serbi boleh.^_^ my real hero.

moga Allah sihatkan tubuh badan.mudah nak beribadat.amin ya Rabb.masih bercita-cita nak berpantang dengan lebih sempurna untuk anak seterusnyaa..T__T izinkan ya Allah.tapi nampak macam mustahil.sebab makin banyak anak,makin tak berpantang rasanya.apa pun niat yang baik-baik.takde yang mustahil kan..;') in shaa Allah.

P/s: suami soleh,kalau lah terbaca ni,pleaseee..mari kita realisasikan impian isterimu untuk berpantang dengan lebih sempurna..pleaseee....

No comments:

Post a Comment