Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, August 5, 2016

Family Trip Pulau Pinang 2016

alhamdulillah,25-27 Julai yang lepas kami sekeluarga,saya,suami dan anak-anak,berserta umi dan akak dan dua anaknya,beraya di Pulau Pinang.tiket ni beli hujung tahun lepas.time promo pi balik Rm20 seorang lebih kurang..;') murahhh dari naik bas..;'p tapi tiket Imran je RM106 return.tu harga infant.takde promo..haha

24 Julai,ahad kami pi beraya rumah maksu,lepastu terus balik banting bawa umi beraya banting.lagipun dekat nak pi airport dari sana.;') 

25 Julai,pagi kami dah bertolak ke Long term carpark.first time tinggal kereta.selalu orang tolong hantar airport.;'p alhamdulillah ilmu baru.banyakkkk parking kosong dan shuttle bas ke KLIA dan KLIA2 disediakan.kekerapan bas pun sangat memuaskan.sentiasa ada bas yang tunggu silih berganti.parking murah sikit berbanding parking di KLIA/KLIA2.sehari RM32.murah sangat..-__-"

sampai-sampai saya dah booked kereta sewa axia.terus ambil kereta di airport Pulau Pinang.mula-mula risau juga kecik untuk kami ber8..;'p tapi alhamdulillah..lapang jugak belakangnya.
ramai budak boleh la sumbat..budak dah besar nanti kena sewa kereta besar la gamaknya..;'p ke 2 kereta..haha

sampai-sampai ambil kereta,staff kereta sewa tu cakap,ni dah alang kepalang kat sini singgah la makan kat restoran nasi 7 benua.kami pun waze la.mudah je jumpa.tepi jalan..boleh tahan sedap..


nasi 7 benua.

lepas selesai makan,kami pi check in homestay.pilih homestay lagi best dan selesa kot untuk keluarga kan..kalau hotel,kena ambil 2 bilik.macam tak best pulakk..lain la kalau hotel ada pintu attach macam kat Hatyai tu.boleh bukak pintu tengah dia..;')

alhamdulillah homestay sangat selesa dan tak jauh dari pekan.owner pun baik.alhamdulillah.
solat zohor,budak-budak mak budak dah pakat keletihan.tidur memasing..-__-" lepastu petang lepas asar kami pi lepak pekena pasembur padang kota lama..;'p





malam pi beli barang basah kat Giant.best sangat sebab homestay macam rumah sendiri selesanya.siap peti ais gabak besar.dapur dengan periuk bagai.oven..huihh..memang best laaa..baru tau dasyat jugak Penang ni.parking giant pun kena bayar..selalu giant kl/selangor ni free je,,;'p
lepastu plastik bag hari-hari kena bayar tau.bukan sabtu je..basug jugak la..baik untuk environment kan..tapi hat parking sabtu ahad pun kena bayar sampai 11 malam masih tak dapat nak hadam apa kebaikannya untuk bumi..kahkah.kat sana suami soleh beli siap parking untuk sehari RM6x3. tapi bukan boleh pakai kat semua tempat pun,macam giant tu bayar lain..-__-"

Day 2, pagi tu hujan.jadi kami lepak-lepak sikit la.tak keluar awal sangat.agak hujan dah renyai-renyai kami pun bersiap keluar menuju ke Bukit Bendera!!hehe..seronok la bawak budak berjalan naik cable train.menikmati keindahan alam kat atas tu,








kami pun turun,kelaparan lantas menuju ke line clear..hehe..
lepastu balik.malam sikit keluar makan kat padang brown.

Day 3,pagi tu kami keluar pi bergambar kat art street.tarikan baru kat Penang ni..baru pun tak berapa nak baru la..hehe















lepastu pekena pasembur lagi.singgah pi beli tshirt budak-budak,alah,boleh la buat pakai duk rumah..hehe..lepastu beli jeruk sikit.tu je la pun.bukan nak shopping sangat..-__-"

petang pukul 5.30 kami keluar dari homestay.baik kan owner,tak berkira sangat nak keluar lambat..;')
sebelum pukul 7 kami dah sampai airport.

alhamdulillah.perjalanan berjalan dengan lancar.seronok pertama kali jalan ramai-ramai.Zakwan pun happy sangatttt..moga-moga Allah izinkan.kalau dengan family mertua mesti lagi meriah.the more the merrier kata orang kampung..haha..

terima kasih suami soleh,umi,akak,ain,anak-anak ibu zakwan dan imran,sebab happykan ibu..;')
moga Allah rezekikan kita melihat keindahan alam.semoga kita lebih memuji dan mengkagumi ciptaan Ilahi.;')

dah balik tiba-tiba macam banyak tempat lagi kami tak pi.so Penang,moga bertemu lagi!;')

No comments:

Post a Comment