Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, August 29, 2016

Muslimah Wear

Seiring perkembangan fesyen, muslimah juga tidak ketinggalan untuk tampil lebih anggun dan bergaya. hamboihh kemahin ayat pembuka bicara.haha.

just nak share sikit pasal muslimah wear.saya jenis tak mengikuti sangat perkembangan fesyen.tapi suka tengok orang pakai cantik-cantikkk..lelagi yan kurus tinggi tu..hahahaha..pakai pakaian muslimah,tak perlu nak ketat-ketat pun boleh nampak cantik sebenarnya.tengok je sekarang dah berbondong-bondong orang bukak butik yang menyediakan muslimah wear.tak mesti pakai jubah je.memacam jenis pakaian yang boleh kita mix and match tau.. ;')

antara yang yang saya suka pakai, maxi skirt, blouse, dress, cardigan, dan palazzo.

MAXI SKIRT

tengok orang kontot pakai maxi skirt..habis sapu lantai..;'p

walau pun sebenarnya maxi skirt lebih cantik dipakai orang yang tinggi lampai,eh yang petite pun tak salah kalau nak pakai okey..membuatkan imej ayu..kain kembang-kembang..hehe..;'p

Zalia beige Placement Floral Skirt ARIOOAA0000021GS_1

cantikkan warna putih..

BLOUSE
pun memacam jenis blouse sekarang ni.kalau untuk ibu menyusu macam saya,of course yang nursing friendly jadi pilihan.blouse pun senang nak match, dengan maxi skirt boleh,seluar pun boleh.

KEVAY.CO pink Yuni blouse KE754AA04KLJMY_1


DRESS
Maya Abaya pink and blue Laana Flower Dress MA338AA84HATMY_1

Haa..yang ni favorite jugak ni.lelagi nak pi kenduri ke..lagi best material yang tak payah iron..sarung je ready nak pi kenduri ke pi  masjid ke..hehe..

LONG CARDIGAN

haa..long cardigan ni pun iolss suka sangat.sebab sarung sekejap je boleh keluar rumah,musim pepanas ni pepaham la..dalam rumah pakai se"short" mungkin.
jadi kadang tu nak keluar jemur baju ke,angkat baju ke,haaa..sarung je cardigan ni..mudah sangatt..selain tu boleh jugak bawak keluar berjalan..haa..bergaya tau.lepas siap masak tu,sarung cardigan terus pi shooping complex..hehe..;'p


Maya Abaya red and yellow Multicolor Long Printed Cardigan MA338AA77HBAMY_1


PALAZZO

BYN purple Palazzo Pants BY059AA11EMIMY_1

yang ni dulu popular.sekarang tak berapa nak in.tapi percaya la tak lama lagi mesti in balik.hehe.suka palazzo sebab tak ketat..;') ayu bila pakai.tapi boleh melangkah longkang dengan lebih yakin.kihkih

haaa..ni la serba sedikit antara muslimah wear yang saya gemari.
tu semua yang cunss cunss tu hampa boleh pi beli kat ZALORA je..;') tak payah susah-susah berpeluh-peluh nak berjalan redah jem cari parking bagai.duk depan laptop,belek-belek kat website Zalora pi beli mana yang berkenan.hehe.selamat menjamu mata dengan pakaian-pakaian muslimah wear yang cunnss cunns di Zalora..;') 

No comments:

Post a Comment