Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, August 8, 2016

Raya 2016

alhamdulillah..tamat sudah sebulan syawal.cepat sungguh rasa masa berlalu.punya tak menyempat sampai dah habis syawal pun masih ramai nak buat open house.;'p tak salah pun..nak jamu orang,nak bagi makan,tak mesti dalam bulan syawal je kan..;')

tahun ni giliran beraya di Banting!;') alhamdulillah.beraya kat memana pun saya happy.takde istilah sedih beraya rumah mertua ke hape..;'p harap-harap nanti anak menantu cucu-cucu pun happy je la nak balik kampung kami nanti.kehkeh.

jadi nilah gambar pagi raya.tak tahu kenapa.tahun ni beriya semacam.agaknya pasal tahun lepas tak raya.semangat tu carry forward ke raya tahun ni kot..ehhh..;'p

sepet mata memasing begambo pepagi.kihkih

gitu la kalau banyak beno camera.suami soleh ni pi pandang camera lain pulak..;'p
macam biasa,nak begambar dengan anak bukan mudah..hurmmmm..;'p

 ok la.gambar ber4 dipagi raya..;')

keluarga haji sarwanaaa..;') satu family je takde,family abg ipar.first time rasanya gambar raya tak cukup korum.hehe.takpe.mereka tersimpan rapi didalam hati kami semua.kihkih.

saya bersyukur Allah aturkan saya masuk kedalam keluarga besar ini.moga nanti saya dan suami mampu ada keluarga besar kami in shaa Allah.;') jangan kata saya dari keluarga kecil.cousin saya lebih 50 orang.tu satu tok,satu tok wan.haha.

seperti yang diceritakan didalam entri sebelum-sebelum ni,Allah rezeekikan kami beraya di Krabi.



alhamdulillah.Allah juga izinkan saya beraya dengan keluarga saya di Penang.sambil-sambil menikmati keindahan ciptaan tuhan.terima kasih ya Allah.

my small family.moga Allah himpun kita di syurga.;')

dannnnnn..dalam kepadatan dan keletihan..alhamdulillah.Allah izinkan kami buat makan-makan sikit..;') penat.tapi penutup raya ni.biar penat-penat dulu.rehat-rehat kemudian..ehhh..;'p

mulanya saya nak masak sendiri je..nak buat bihun sup dengan mee kari je.sekali Allah hantar bantuan,akak sanggup amek cuti nak tolong masak.jadi dah alangkepalang ada cheff,kita up sikit la menunya..hahaha..kami tukar ke menu nasi kerabuuuuu..bihun sup dikekalkan.hehe..mee kari lain kali la..in shaa Allah. 

mula pukul 12 sampai 6petang patutnya.tapi alhamdulillah.tetamu datang sampai ke 10.30 malam..T_T terima kasih ya Allah.nasi pun cukup-cukup sampai ke tetamu terakhir.subhanallah..sampai menggoreng ayam la tiba-tiba ada tetamu sampai lagi.nasib baik nasi dan lain-lain ada lagi.







terima kasih semua yang hadir.banyak yang tak sempat bergambar pun..ni kebanyakkannya memasing dapat dari tetamu.mohon maaf kalau ada terkurang dari segi hidangan mahupun layanan.sejujurnya,saya suka tetamu datang beraya sikit-sikit.sempat nak berbual panjang.tapi apakan daya,sekarang dah jadi budaya kalau tak buat open house orang tak mau datang.jenuh la berbuih mulut menjemput..datang la rumahhhh..nanti la tunggu ustaz buat open house.kata deme..haha..bertabahlah.zaman dah berubah.follow la apa yang boleh.jadi bagi mereka-mereka yang masih old school,boleh la kiranya sudi untuk datang keteratak buruk kami,pada bila-bila masa yang bersesuaian.tak perlu tunggu raya.pintu rumah tak la sentiasa terbuka.sekarang zaman bahaya nak bukak pintu sentiasa.ketuk la pintu.beri la salam.nak lebih selamat,call dulu,tanya ada rumah tak.bagitau awal boleh la masak-masak sikit apa yang mampu..gituuu..haha..

begitu la lebih kurang bagaimana kami sekeluarga menyambut hari raya tahun ni.punya la padat sampai suami raya puasa 6 pada hari terakhir ramadhan.kahkahkah..;'p syukurlah dapat beraya.mak memang surrender awal-awal..T__T haaa..pada yang bagi duit raya pada anak-anak,terima kasihhhhh Zakwan dan Imran ucapkan.in shaa Allah akan dilaburkan dan disimpan sebagai bekalan masa hadapan mereka.moga Allah pelihara dan berkati.

terima kasih.




No comments:

Post a Comment