Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, September 16, 2016

Birthday Suami Soleh 27 Tahun

Alhamdulillah..kali ke 4 meraikan bersama.selalu tetiap tahun pening nak fikir surprise apa nak buat untuk suami..tahun ni mak malas nak stress..apa ada je lah.suami pun bukan heran sangat pun surprise-surprise ni..kahkahkah..;'p

Cuma saya masih percaya,kesayangan kita,perlu diraikan.;') saya kecik-kecik dulu takde pun menyambut birthday ni.kadang ada rezeki ada la kek.kadang takde.tak la marah pun kat umi ayah.tapi saya sangat suka tengok cousin-cousin yang diraikan dihari ulangtahun mereka.;') dulu dalam keluarga ada la makcik yang akan jemput pi birthday party anak dia.(cousin saya)  tak,saya tak cemburu.tapi tumpang bahagia.;') jadi bila dah berkeluarga,saya nak anak,suami saya rasa dihargai dihari bahagia mereka.;') 

lauk kesukaan.udang masak sambal petaiiii..;'p 

Tahun ni birthday suami sehari sebelum raya haji.tahun ni suami soleh bertugas.dan agak padat jadual beliau sejak kebelakangan ni,seorang imam dah berhenti,jadi suami banyak kena ganti. alhamdulillah, Allah sangat baik.kami tak boleh balik kampung,Allah hantar kampung kepada kami.umi dengan anak buah datang beraya disini.hehe..;')

sebelum ni suami pernah sebut,tak boleh ke kalau birthday tak payah kek.kita buat lain sikit,pizza ke,bbq ke..tapi isteri dia macam buat endah tak endah je..tetap la tetiap tahun beli kek.huhu..tahun ni dah semakin matang agaknya.mula la terfikir,kita nak happykan orang,buat apa yang dia suka kann..bukan buat apa yang kita suka..hehe..

dan diatas kesedaran itu,semperna ulangtahun kelahiran suami kali ni,isteri dia masak lauk kegemaran,dan piza kesukaan..hahahaha..tak tau la suka ke tidak piza tu..-__-" tapi yang pasti suami lagi suka la piza dari kek.haha

one happy family (in shaa Allah) with piza.baked with love.muahaha..;'p


birthday boy happy!!;'p sebenarnya lauk tu sikit sangattt..ye la..takde la nak makan besar sangat ke kannn..sebabnyaaaa,isteri birthday boy kesemputann..hahaha..;'p kami puasa haritu.suami bertugas,jadi saya dengan dua anak ditemani ain dan firdaus (anak saudara) pi beli belah kat NSK cari barang dapur..macam first time pi beli barang dapur tanpa suami..hahaha..dengan puasanya..penat dengan budak-budaknya..Imran yang kacau along dia dengan abang firdaus dia.kena kuarantin.lepastu nangis minta dukung..(mengantuk sebenarnya) balik dah asar.jadi,itu je lah yang sempat nak masak.ikut hati nak buat ikan 3 rasa bagai.tapi dah la..tu pun dah nak pengsan.haha..;'p

hadiah.

sebenarnya saya tahu,satu-satunya benda yang suami soleh idamkan..dari sebelum kahwin.bawa ke anak 2..haha..tapi terpaksa postpone ke suatu masa yang terbaik.sebab nampak benda tu tak berapa nak beri manfaat..hahaha.. >__<  jadi rezeki benda lain.yang in shaa Allah memberi manfaat seumur hidup.moga Allah izinkan.hadiahnya pun macam-macam dugaan Dia bagi sebelum nak dapat..hehehe..in shaa Allah kalau ujianNya banyak sangat tu in sha Allah Dia permudahkan nanti..hehe..

lepastu suri rumah ni dapat rezeki voucher dari Zalora,from blogging!hehe..boleh la beli hadiah sikit untuk suami hasil dari pendapatan sendiri..;'p

Sayang,cici tau bibi akan baca ni walaupun entah berapa bulan kemudian..haha..

terima kasih terima cici yang tak sempurna.terima kasih sudi kongsi hidup dan bersabar dengan isteri yang cetek akal.terima kasih sudi terima segala kekurangan dan ketidaksempurnaan dalam hidup cici.moga Allah ganjarkan bibi syurga tanpa hisab.moga kita dipertemukan disana nanti.selamat hari lahir ke 27.teruskan sabar dan banyakkan berdoa moga kita kekal bahagia hingga kesyurga.moga Allah beri petunjuk pada kita sekeluarga.terima kasih jadi suami dan abi yang terbaik untuk cici dan anak-anak.moga Allah berikan kesihatan tubuh badan supaya dapat bibi cari nafkah yang halal buat kita sekeluarga.moga Allah kurniakan rezeki yang berkat.kehidupan yang memberi manfaat buat orang sekeliling.ilmu yang bermanfaat.akal yang cerdas.sabar yang tinggi.iman yang bertambah.amal yang berpanjangan.jangan penat tegur salah silap cici.moga Allah tambah kasih sayang kita dari hari kehari.doakan cici jadi hamba Allah,isteri,ibu,anak yang solehah.moga bibi jadi anak yang soleh untuk mak abah, umi,ayah.

terima kasih untuk segala susah senang bersama.kita jalan perlahan-lahan bersama ye.8 tahun cici kenal bibi.bibi terlalu sempurna untuk cici yang banyak cela.memang takde manusia sempurna,tapi bibi menyempurnakan cici.moga Allah ampunkan dosa-dosa bibi.

terima kasih sayang.selamat hari lahir.

isterimu,
Amirah



2 comments:

  1. Sayang, tak sampai sebulan bibi dah baca ni..;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ;'p stalker blog cici ehhh..;'p nangis tau baca awal sangat..;'p

      Delete