Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, December 2, 2017

hujung kehamilan anak ke3

bismillahirrahmanirrahim.

alhamdulillah atas segala nikmat dan ujian. minggu lepas sorang-sorang demam dalam rumah ni.dimulakan dengan suami soleh,suami dah sihat,Imran pulak.lepas tu diikuti Zakwan.-_-" alhamdulillah tak kena serentak.Allah tau keupayaan ibu dah hujung kehamilan nak melayan orang sakit ni..;'p alhamdulillah semua sekejap je..tak pi klinik.tak makan ubat klinik.alhamdulillah Allah izinkan kesembuhan..;')

selasa haritu alhamdulillah semua dah sihat, pi checkup adik baby di Rampai Puteri.mula timbang berat macam biasa naik syok yang amat.nurse siap gelak kata get ready la dengan doktor nanti..hahaha..tapi masuk-masuk doktor langsung tak sebut pun pasal berat tu..kahkah.

ok baring la scan.dup dap dup dap.sekali baby saja buat cuak dia pi melintang dalam perut..-__-" doktor pun buat la ECV.hmm..pengalaman jugak la ni..saya menenangkan diri setenang-tenangnya.sungguh tak rasa sakit apa.alhamdulillah.kepala baby pun elok turun kebawah alhamdulillah lepas cubaan ke2 doktor.

tapi doktor suh checkup lagi next week sebab nak cek kedudukan baby.takut dia pusing lagi..-__-" doktor pun kata ruang besar lagi ni.berat baby ok normal.cuma sebab sebelum ni Imran 4Kg kan.doktor kata ruang besar untuk baby yang ni.tu agaknya dia duk syok memusing lagi.tolong doakan baby elok kepala kat bawah ye..banyak la tips doktor bagi.suh banyak sujud.merangkak,buat squat.

balik tu mengadu dengan kak yat.kak yat share website spinning babies. ada la beberapa tips tambahan dalam tu.boleh la try pi tengok kalau perlu. pastu eksited la jugak duk sujud bebanyak.buat salah satu step tu,lutut kat hujung sofa,kepala kena lantai.

sekali esoknya tu bangun-bangun mula rasa sakit yakmat kat tempat doktor duk tekan tu..sakit dia tu sakit la.buat jalan macam kangaroo.haha..tanya doktor,memula doktor tanya la sure ke bukan braxton hicks,saya confirm bukan sebab bukan satu perut sakit.memang sakit tempat doktor tekan tu je.pastu doktor pun kata muscular. jd doktor kata tuam dengan ais je.alhamdulillah bangun pagi esoknya Allah izinkan kesembuhan.hilang sakit..tapiiiii datang sakit lain pulokkkk..hahaha..

haa cerita pasal ECV ni,sebab nak ketenangan ritu tak pandang pun la doktor duk nolak perut tu..buat-buat pandang tempat lain sambil zikir sikit-sikit..rupanya suami kata memang bersungguh-sungguh kerah tenaga waktu doktor buat ECV tu..haha..nampak beno letihnya doktor buat proses tu.tu suami kata dia pelik bila saya duk kata tak sakit time buat tu..rupanya dah lepas tu baru sakit..haha..;'p

haa..sambung cerita pagi soknya tu sakit dada pulokkkk...haih la...memacam..;'p dan yang ini disyaki berpunca dari duk buat tips spinning babies tu..hahaha..mungkin tekanan kat dada duk tonggeng terbalik macam tu..;'p alhamdulillah bangun soknya hilang sakit dada tu..;')

kak yat pesan spiritual kena kuat.waktu tu cuak sebab baby breech antara punca czer..T_T balik checkup tu gigih tengok youtube elok je orang bersalin breech..hoho..

tapi mestilah doa nak yang terbaik,moga Allah izinkan segala yang terbaik.kita dah usaha.;') Allah tu pengasih penyayang.moga Allah rezekikan segala yang terbaik.

dah lebih 8bulan menanti..bulan terakhir ni makin tak sabar kan nak tunggu baby keluar..;'p lagi-lagi bila memacam sakit,makin tak larat,memang nak cecepat je baby keluar.tapi kena yakin Allah atur waktu yang terbaik untuk baby lahir.8bulan lebih dah tunggu..apalah sangat sebulan ni..;') haritu antara eksited nak keluar awal sebab duk harap dapat pergi Kota Kinabalu.tiket dah beli awal setahun..;'p tapi bulan satu.kalau ikut time tu dalam pantang la melainkan baby nak keluar awal ni..hahahaha...tapi tak berharap dah.takpe lah..yang penting baby sihat.membesar dengan sempurna dalam rahim.dah cukup sempurna fungsi semua organ,meh keluar jumpa ibu abi dengan along angah ehh..;') semua dah tak sabar nak jumpa adik baby ni..

tolong doakan yang terbaik ye..;') moga Allah rezekikan kelahiran terindah.in shaa Allah..;')

No comments:

Post a Comment